Şimdi Ara

E ticaret siteleri üzerinden satış yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar donanım haber başta olmak üzere bir çok sitede yazı okudum. Maliye Bakanlığı artık İnternet üzerinden satış yapanları sıkı takip altına alıyor. Faturasız işlem yapanlara ciddi vergi cezaları kesebiliyor. Fakat 3-5 tane satan yani işi ticari boyuta taşımamış olan kullanıcılar ile uğraşmıyor.

Burada aklıma gelen soru şu;

Örneğin gittigidiyor ya da sahibinden.com üzerinden satış yapacak olursam ve onlarca kullanıcı hesabı oluşturursam ve satışlarımı belli bir mantık içerisinde bu hesaplar üzerinden eşit olarak dağıtarak satarsam göze batar mıyım?

Yani şöyleki.

A hesabı ile ayda 100 ürün satarsam maliye tepeme çöker

ama 50 tane hesap oluşturup ürünleri bu hesaplar üzerinden 2 şer adetlere bölüp satarsam tepeme çökmez gibi bir mantık oluşur mu?

• Birazdan konuyu maliyecilere yolladım onlarla görüşürsüncüler gelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EzoBride kullanıcısına yanıt
    doğrudur ben satış yapan birisi değilim isteyen istediği yere söyleyebilir. Ben böyle bir hukuki boşluk olup olmadığını soruyorum:)
  • E-ticaret m-ticaret anlamam.Alayinin kokunu kaziriz.Ben milletimi bu sitelere YEDİRTMEEEEEEEEEM.

• Muvazaa olayını araştır derim.

• Muvazaa ya da gizli anlaşma, bir hukuki ilişkinin taraflarının üçüncü kişileri aldatmak amacı ile gerçek iradelerine uymayan ve kendi aralarında hüküm ve sonuç doğurmayan bir görünüş yaratmak konusunda anlaşmalarıdır. Muvazaa rekabeti etkilemek için şirketler arasında, diğer mirasçılardan mal kaçırmak için miras bırakan ile mirasçılar arasında gizli anlaşma yapılması şeklinde gerçekleştirilebilir.

böyle bir açıklaması var. Bu açıklamadan bu konu için çıkarılacak bir sonuç bulamadım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bosdunya

Arkadaşlar donanım haber başta olmak üzere bir çok sitede yazı okudum. Maliye Bakanlığı artık İnternet üzerinden satış yapanları sıkı takip altına alıyor. Faturasız işlem yapanlara ciddi vergi cezaları kesebiliyor. Fakat 3-5 tane satan yani işi ticari boyuta taşımamış olan kullanıcılar ile uğraşmıyor.

Burada aklıma gelen soru şu;

Örneğin gittigidiyor ya da sahibinden.com üzerinden satış yapacak olursam ve onlarca kullanıcı hesabı oluşturursam ve satışlarımı belli bir mantık içerisinde bu hesaplar üzerinden eşit olarak dağıtarak satarsam göze batar mıyım?

Yani şöyleki.

A hesabı ile ayda 100 ürün satarsam maliye tepeme çöker

ama 50 tane hesap oluşturup ürünleri bu hesaplar üzerinden 2 şer adetlere bölüp satarsam tepeme çökmez gibi bir mantık oluşur mu?

Onlarca hesap oluştururken onlarca da banka hesabı oluşturmanız gerekiyor. Banka hesap hareketleri inceleniyor diye biliyorum. Onlarca hesaptan yaptığınız satışların parası tek bir banka hesabına düşerse e-ticaret sitesinde açtığınız farklı üyeliklerin anlamı kalmıyor. Siz en iyisi vergi mükellefi olun temiz iş yapın kafanız rahat olsun.

• Farklı hesaplar açarsan bu saferde sitenin aldığı paydan ötürü zarar gireceksin. Sen en iyisi adam akıllı faturalı vergili iş yap.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.