Arkadaşlar e- üniversiteyi duydunuz mu ?? Uzaktan eğitim yaniii.... Sınavı kazanamayanlar düşünsün derim. Hem daha ucuz , hem de diploman normal öğretim alanla aynı düzeyde sayılıyor.
İsteyen incelesin
Teknolojinin hızla gelişmesi, eğitimi yeni boyutlara taşımış ve e-eğitim dediğimiz uzaktan eğitim veren kurumların da yaygınlaşmasını sağlamıştır. E-eğitim almayı seçen bir öğrenci zamandan ve mekandan bağımsız olarak sanal sınıflarda eğitim görür . İnternet-Mikrofon ve Webcam yardımı ile hem hocalarla hem de sanal sınıf arkadaşlarıyla interaktif bir iletişim süreci yaşar. E-eğitim , ülkemizde okuyamayan birçok öğrenciye de eğitim alanında yeni bir kapı açmıştır. Şunun bilinmesi gerekiyor ki uzaktan eğitim alan bir öğrencinin diploması ile özgün eğitim alan bir öğrencinin diploması eşdeğerdedir. Listemizde Türkiye’de e-eğitim veren üniversiteler hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Sıralama alfabatik olarak yapılmıştır.
10-Yıldız Teknik Üniversitesi
Yıldız Teknik Üniversitesi, uzaktan sertifika eğitimi veren bir üniversitedir. Bilgisayar teknolojileri adı altında bir çok sertifika programı sunan üniversite’de eğitim süresi 90 ile 260 saat arasında değişmektedir. Daha Detaylı Bilgi İçin
9- Sakarya Üniversitesi
Ülkemizde ilk kurulan uzaktan eğitim veren merkezlerden birisidir. Uzaktan eğitim konusunda bir çok çalışmalar yapmış, uzaktan eğitimin gelişmesinde rol oynamış, mevzuat, teknik kısım gibi konularda hep örnek alınan bir kurum olmuştur.Sakarya Üniversitesi’nde, şu anda bir çok program mevcuttur ve merkez ülkemizde en çok bölümü olan uzaktan eğitim merkezidir. Daha Detaylı Bilgi İçin:
8- Maltepe Üniversitesi
Maltepe Üniveristesine bağlı MUZEB , öğrencilere internet tabanlı bir öğrenim imkanı tanıyan bir diğer üniversite. Mekan ve zamandan bağımsız eğitim verdiğini belirten üniversite’de yükseklisans ve lisans eğitimleri veriyor. MUZEB’de eğitim gören bir öğrenci, Maltepe Üniversitesi’nde özgün eğitim gören bir öğrenciyle birebir aynı haklara sahip. Bilgisayar Programcılığı, İşletme Yönetimi ve Muhasebe ve Vergi Uygulamaları alanlarında eğitim veren sanal üniversite hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için Tıklayın .
7-Karadeniz Teknik Ünivesitesi
2007 yılında Uzaktan Eğitim alanında eğitim vermek için çalışmalara başlayan Karadeniz Teknik Üniversitesi, 2009 yılında eğitime başlamıştır. Merkezde , Yüksek Lisans, Lisans ,Önlisans ve sertifika programları mevcuttur. Daha Detaylı Bilgi İçin
6-İstanbul Üniversitesi
2009 yılında kurulan İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, yükseklisans ,lisans ve sertifika programlarını internet üzerinden öğrencilere sunmaktadır. Açılmasından hemen sonra öğrenci alımına başlayan üniversite’de 2009-2010 eğitim-öğretim yılında 6 lisans ve 1 önlisans programı hizmet vermektedir. Uzaktan eğitim veren bir programa kayıt yaptıran bir öğrenci ile özgün eğitim alan bir öğrencinin diplomasında herhangi bir statü farkı bulunmamakta , sadece e-eğitim alan öğrenciler sanal ortamda ders görmektedirler. Daha Fazla Bilgi İçin:
5- İstanbul Bilgi Üniversitesi
İstanbul Bilgi Üniversitesi Uzaktan Eğitim İşletme (e-MBA) Yüksek Lisans Programı, Türkçe ve İngilizce olarak iki seçenekte sunulmakta ve üç bölümden oluşmaktadır. Bir buçuk yıldan oluşan eğitim süresi üç yarıyıldır. Üniversite’nin öğrencilerine sunduğu çok geniş bir e – kütüphane kaynağı bulunmaktadır. Daha Detaylı Bilgi İçin
4- Çukurova Üniversitesi
Çukurova Üniversitesi, uzaktan eğitim program çalışmalarına 2003 yılında başlamış , ilk öğrencilerini de 2004 yılında almaya başlamıştır. Öncelikle Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Bölümü ile başlanılan uzaktan eğitim programları 2008 yılında açılan Muhasebe ön lisans programı ile artmıştır.Daha Detaylı Bilgi İçin
3-Boğaziçi Üniversitesi
2002 yılı içinde kurulan uzaktan eğitim merkezi , iki pilot lisans ve yetişkin eğitimi dersi projesi geliştirmektedir.Üniversite, elektronik dergiler ve veritaabanı ile öğrencilerine destek olmaktadır.Daha Detaylı Bilgi İçin
2- Bahçeşehir Üniversitesi
Uzaktan eğitim veren diğer bir özel üniversite de Bahçeşehir üniversitesidir. Üniversite şuanda e-mba alanında uzaktan eğitim veriyor. Daha Detaylı Bilgi İçin
1- Anadolu üniversitesi
Anadolu Üniversitesi Lisans, Yükseklisans ve sertifika programlarında uzaktan eğitim vermeye başlamıştır. Kendi kendine öğrenme ve kendinin denetçisi olma prensibiyle yola çıkılan bu eğitim sisteminde üniversite, öğrencilere bir çok dalda e eğitim fırsatı sunmaktadır. Daha Detaylı Bilgi İçin