Şimdi Ara

E1200 Dual Core Celeron 1.60 Ghz @ 3.00 Ghz @ 3.20 Ghz - OC Denemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  E1200 Dual Core Celeron 1.60 Ghz @ 3.00 Ghz @ 3.20 Ghz - OC Denemesi

Sistem stabil olarak calismaktadir. Yuksuz 35 - 45 derece arasi, yuklu ise en fazla 51 derece gordum (CPU uzerinde intel'in stock fan'i bulunmaktadir). 9700 LED aldiktan sonra da, 3.40 Ghz ve egalesi yonundeki calismalar gelecektir.

Sevgiler,
    C Sullivan

Edit: Title modified.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C Sullivan -- 16 Şubat 2008; 1:24:01 >

• Hadi hayırlısı bakalım bekliyoruz değerleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arınç -- 6 Şubat 2008; 2:49:07 >
  • Stok fanla bu kadar mı çıkabiliyor ? Birde stok fan intelin önceki işlemcilerinde kullandığı gibi mi yoksa E8000 serisinde kullandığı gibi küçültülmüş mü?
  • @arinc_3222

Yorum için teşekkürler.

@CoolnQuiet

Stock Fan, Exxxx serisinde kullanılan stock fandir. Bahsi gecen fani, asagidaki resimde gorebilirsiniz. Aslinda, stock fan ile 3.20 Ghz'i de gorebilecegini dusunuyorum ama 3.00 Ghz uzerine, daha performansli bir sogutucu ile cikmanin daha faydali olabilecegini dusundum.

Sevgiler,
    C Sullivan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C Sullivan -- 6 Şubat 2008; 11:17:19 >
  • EXXXX serisi bütün E serileri demek. Intel 45 nm. geçişi ile birlikte E8000 serisinin fanını küçülttü. 65 nm.lerin fanı daha büyük. E1000 serisindede önceki büyük fan varsa bu iyi bir haber. Yok onada E8000'lerin fanını koyduysa bu kötü haber. O açıdan sormuştum. Sorum iyi anlaşılamadı anlaşılan.

Resimde de fanı öyle bir açıdan çekmişlerki hangisi olduğu anlaşılamıyor.

E2160, stok fanla 3.4 GHz görebiliyordu. Bu işlemcininde en az o kadar gitmesi lazım stok fanla. Eğer göremiyorsa bu kötü haber demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 6 Şubat 2008; 12:05:00 >
  • Beklenen cpu budur işte çift yollu , çift çekirdekli celeron 64 k l1 cache , vs .. gayet performanslıdır diye düşünüyorum , değerler dahada çıkabilir bence
  • bu değerlerde bir pi alırsanız iyi olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yeni moda da bu. cpuz ekranı alınıyor o kadar

spi, everest ram benchmarks, sisoft sandra gibi basit testler bari yapılsın lütfen
  • X2 serisinin ayağının altına muz kabuğu
  • x2 serisi e2xxx serisi çıktığı ve oc olduğu keşfedildiği anda yere kapaklandı zaten. ama ben amd den umutluyum ddr3 ile süper bi dönüş yapacak. o unutulmaz venice zamanını yeniden yaşayacağız. (ya da ben hayal kuruyorum)
  • e1xxx serisini ilk defa gördüm oc edilmişini , tebrik ederim. daha yüksek skorlara inş.
  • 512 cache çok az bence E2... serisi tercih edilmeli bence.
  • Sevgili arkadaslar,

Bugunlerde OC olgusuna, kucuk ve basic bilgiler ile giris yapiyorum. Daha onceden OC ile ugrasmamistim. @özgür deniz, haklisiniz. Elbette bu tarz uygulamalarda, alinan sonuclarin niceligi, OC'culari daha tatminkar bir duzeye tasimaktadir. Buna ragmen, suanda elimde herhangi bir benchmark yer almiyor ama bu hafta icerisinde birkac benchmark edinmeyi dusunuyorum.

Aslinda topic'imi acarken, daha saglikli feedback alimlari icin sistemim ile ilgili bilgileri sizler ile paylasmaliydim. Bu hatamdan dolayi uzgun oldugumu bilmenizi isterim. Asagida, sistemim hakkinda genel bilgiler vermis bulunuyorum. Ayrica, SuperPi ile de sonuclari paylasmis bulunuyorum. Dedigim gibi, bu hafta birkac becjmark edinecegim ve onlarin sonuclarini da sizlerle paylasacagim.

System Specs

Temperatures: 33 C between 45 C normal, under load 51 C maximum
    Ram: OCZ Reaper 2Gb 800 Mhz Cl4 Kit (2x1gb) (With Heat Pipe Cooling)
    Processor: Intel Celeron Dual Core E1200, 1.60 Ghz, LGA775 512k L2 Cache 800Mhz FSB - Cooling: Intel Stock Fan
    Motherboard: Asus Maximus Formula - x38+ICH9R - Rev1.xx
    Graphics Card: GeForce 8600 GT - 256Mb 128bit GDDR3 - GPU Clock 540Mhz - RAMDAC 400Mhz
    Hard Drives: 80Gb Maxtor, 160Gb Seagate, 320Gb Samsung
    POWER SUPPLY: CM Real Power Pro 620w
    Case: CM Stacker 831 Black

Asagida da alinmis olan ss'lar yer almaktadir.

Bu arada sunlari da eklemem gerekir ki, 1.60 Ghz @ 3.00 Ghz'e erisebilmek icin BIOS uzerinde sadece 8 carpaninda FSB'yi 377 yapmis bulunuyorum. CPU, Ram ve diger voltajlar Auto konumunda tutulmustur. Ayrica, bellek, ekran karti ve diger bilesenler uzerinde herhangi bir degisiklik yapilmamistir, degerleri default'tur.

3.00 Ghz'in uzeri icin birkac OC denemesinde, basarisiz oldum. Voltaj konularinda fazla bilgiye sahip degilim ve dolayisi ile voltaj konusunda denemelerde bulunamadim.

Bu islemcinin sinirlarini kesfetmeyi hedefliyorum. Biliyorum, komik bir islemci ama yine de bu islemcinin sinirlarini bulmak istiyorum. Simdiki hedefim ise 3.00 Ghz'in uzeridir. Kasama bu hafta icerisinde su sogutma sistemi entegre etmis olacagim. Quad kullanmaya baslamadan once, bu islemci uzerindeki butun testleri bitirmek istiyorum. :)

Bilgi veya oneri yardiminda bulunacak arkadaslara simdiden cok tesekkur ediyorum.

Sevgiler,
    C Sullivan

• E1200 1.60ghz @3.20ghz yeni skor ;). Sistem simdilik stabil gozukse de, voltajlari kisa sure sonra tekrar gozden gecirecegim. 3.40ghz'e de stock fan ile ulasabilecegimi dusunuyorum. Buna ragmen, 3.20ghz'in uzeri icin liquid cooling kullacagim ve benchmark'lara baslayacagim.

Normal temps

NB temp: 47 C
    SB temp: 47 C
    Mobo temp: 32 C
    Cpu temp: 38 C to 40 C

Oneri ve bilgi paylasimi yapacak olan arkadaslara tesekkur ederim.

Sevgiler,
    C Sullivan

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.