Şimdi Ara

E2160 Overclock YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bende Gigabyte P35 DS3L main board var ve E2160 voltajsız fsb 336 ye kadar çıktım ve 3024 mhz çalıştırabiliyorum
    Ramlar kingston 2*1 667 MHZ timing değerlerini 5 5 5 15 e kendi hızlarına ayarlıyorum bu şekilde stabil
    Ancak daha yukarısına çıkmıyor cpu ya voltaj verdiğim halde 1.3 1.4 1.5 volt denedim nafile açmıyor
    Ayrıca ram,a voltaj verdim kuzey köprüsüne verdim :( nafile
    Bu arada ram hızlarını düzenli takip ediyorum fsb den dolayı yüklesip açmama sorunu yapmasın diye
    Sadece ramları deniyorum 840 mhz kadar sorunsuz çalışıyorki 350 veya 360 fsb de ramlar bu hızlarda bile değil olsada çarpanı düşürüyorum
    yani ramlardan dolayı açmayacağını sanmıyorum

Yanlış bişeymi yapıyorum bilmiyorum arkadaşlar cpu voltajmı sevmiyor acaba

Tşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarxxx -- 20 Ocak 2008; 19:33:46 >

• Yokmu bilen arkadaşlar
  • ramleri 667 mhz den 533 e düşür yani biosta şu anda 333 se 266 ya getir .aynı ram bende var overclock yapmadan reme 0,10 voltaj verince bile açılmadı windows ...
  • Cevap için teşekkürler arkadaşım

Ancak senin dedğin 333 - 266 mhz ayarı yok direk olarak ram neyse onu görüyor board
    Ancak çarpandan yükselmesini engelleyebiliyorsun veya düşürebiliyorsun bu sebeble direk olarak ramları 533 e alamıyorum board ın özelliği olsa gerek board Gigabyte P35 DS3L
  • ram ayarlarında "manual" veya "by xxx" gibi herhangi bişey var mı ?
  • Yok işte olsa ayarlayacağım ama malesef :(
  • anakartta tam olarak hatırlayamayacağim ama ram le ilgili oc yaptığın yerde 2,00 2,40 3,00 gibi değerler olan yer var oradan 2,00 ve 2,40 denyebilirsin üzerine çıkma.bende en son 960mhz de ramler 5,7,7,20 zamanlamalarında çalıştı seçenek 2,40 tabi
  • Senin dediğini yapmıştım zaten 2.0 almıştım ram ayarlarını default 5 5 5 15 şeklinde ancak sen biraz daha düşürmüşün timing değerlerini bende denim belki biraz daha yukarılara çıkabilirim
    Tşk. arkadaşım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.