Şimdi Ara

Q6600 overclock..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar ben Q6600 overclock yapıp 2.8 e cıkarmak istiyorum bunu için ne yapmam gerekiyor bana anlatabilirmisiniz. Forumlarda arastırdım carpan filan yazıyor ama neyi kacla carpıcamı bilmiyorum:)2.8 çıkarmak istememein nedeni ilk defa overclock yapıcak cok fazl kasmak istemiyorum dene me amaclı ögrenmek makasat:)

• Yapman gerekekn bilgisayar açılırken Delete (f2 de olabilir) Bios'a girip, MB İntelligent gibi bi menüye gireceksin. gigabytede genelde bu menü de oluyor oc seçenekleri..

Girdikten sonra orada 9X değerini göreceksin. Onun altında ise 266 sayısını göreceksin. Oraya 266 silip 311 yaz. F10 - yes çık.. İşlemcin 2.8ghz açılacaktır..

NOT: Bu kadar basit şekilde anlatmamın sebebi, 2.8in hiçbir yan etkisinin olmayışıdır. riskli bi durum olsa belirtirdim.. voltaj vermenede gerek yok
  • Janta katılmakla beraber overclock nedir nasıl yapılır için :http://forum.donanimhaber.com/m_1550398/tm.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: JANT!

Yapman gerekekn bilgisayar açılırken Delete (f2 de olabilir) Bios'a girip, MB İntelligent gibi bi menüye gireceksin. gigabytede genelde bu menü de oluyor oc seçenekleri..

Girdikten sonra orada 9X değerini göreceksin. Onun altında ise 266 sayısını göreceksin. Oraya 266 silip 311 yaz. F10 - yes çık.. İşlemcin 2.8ghz açılacaktır..

NOT: Bu kadar basit şekilde anlatmamın sebebi, 2.8in hiçbir yan etkisinin olmayışıdır. riskli bi durum olsa belirtirdim.. voltaj vermenede gerek yok

hocam cok sagol..Bu arada bu işlemin işlemcime bi zararı olurmu suan işlmcinin sıcaklığı 28 32 derece arası(biostan baktım)..

• quote:

Orjinalden alıntı: baltazar

Janta katılmakla beraber overclock nedir nasıl yapılır için :http://forum.donanimhaber.com/m_1550398/tm.htm

hocam cok sagol..Bu arada bu işlemin işlemcime bi zararı olurmu suan işlmcinin sıcaklığı 28 32 derece arası(biostan baktım)..
  • cevap vermediğnize göre zararı yok heralde:D
  • Yok, ilk mesajımda not olarak yazdım. 2.8ghz 'nin hiçbir yan etkisi yok. Direk fsb 331 yap kaydet çık..
    SEnin için bir aşama olsun bu. Forumdaki anakonuları takip ederek tecrübe et.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dennzi

quote:

Janta katılmakla beraber overclock nedir nasıl yapılır için :http://forum.donanimhaber.com/m_1550398/tm.htm

Valla dennzi kardeşim işlemin bi zararı olmaz diyemem çünkü OC işlemi her anakartta ve her işlemcide farklı sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle burda bişey olmaz deme lüksüne kimse sahip değil 100 mhz de artırsan 1 ghz de işlemcin OC li olduğu için azda olsa risklidir. Ama Siz ne yaptınız dersen sistemi altta gördüysen ben @6600 işlemcimi 1.475 volt vererek ve 45-50C ısıda günlük kullanıyorum. Bu arada Anakartttan Ramlarime kadar envai çeşit sorunla karşılaştım şükür bi sıkıntı olmadan ( Kayıp diyelim sıkıntı oldu ) Şu anda stabil çalışıyorum. bana sorarsan hiç voltaj vermeden 2.8,2.9 yada 3 ghz hızlarda çalışan arkadaşlara bakarak söylüyorum senin 2.8 Oc yapmanın riski benimkinin yanında %0.0001

• quote:

quote:

quote:

Valla dennzi kardeşim işlemin bi zararı olmaz diyemem çünkü OC işlemi her anakartta ve her işlemcide farklı sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle burda bişey olmaz deme lüksüne kimse sahip değil 100 mhz de artırsan 1 ghz de işlemcin OC li olduğu için azda olsa risklidir. Ama Siz ne yaptınız dersen sistemi altta gördüysen ben @6600 işlemcimi 1.475 volt vererek ve 45-50C ısıda günlük kullanıyorum. Bu arada Anakartttan Ramlarime kadar envai çeşit sorunla karşılaştım şükür bi sıkıntı olmadan ( Kayıp diyelim sıkıntı oldu ) Şu anda stabil çalışıyorum. bana sorarsan hiç voltaj vermeden 2.8,2.9 yada 3 ghz hızlarda çalışan arkadaşlara bakarak söylüyorum senin 2.8 Oc yapmanın riski benimkinin yanında %0.0001

Hocam seninkide benimkinin yanında devede kulak kalıyor Bu kadar güç harcamasına rağmen Tagan 480 Watt ile kullanıyorum. Sınırda; çünkü 3.7 ghz'de 1.675v ile bile stabil olamıyor. Tam yükte (Prime95) fan devirleri bile düşüyor 3.7 ghz'de 1.675v ile Şuan da da sınırda diyebiliriz. Çok küçük bir pay kalıyor tam yükte.

Neyse konuya dönersek; FSB'yi direk 333 yapmayı deneyebilirsin(Ramlerin hızlarına da dikkat et tabi)

• quote:

Orjinalden alıntı: buraoca2

quote:

quote:

quote:

Hocam seninkide benimkinin yanında devede kulak kalıyor Bu kadar güç harcamasına rağmen Tagan 480 Watt ile kullanıyorum. Sınırda; çünkü 3.7 ghz'de 1.675v ile bile stabil olamıyor. Tam yükte (Prime95) fan devirleri bile düşüyor 3.7 ghz'de 1.675v ile Şuan da da sınırda diyebiliriz. Çok küçük bir pay kalıyor tam yükte.

Neyse konuya dönersek; FSB'yi direk 333 yapmayı deneyebilirsin(Ramlerin hızlarına da dikkat et tabi)

Buraoca kardeş su soğutma sistemim duruyo olsaydı bizim boynuzda kulağı geçerdi be

• Sanırım söylenmek isteyen döndü dolaştı, yine benim söylediklerime geldi?

Bendeki q6600'ün, vid değeri 1.287 ve voltaj vermeden 3.2GHz çıkıyor. Arkadaşa vid değerini sormadım ama yüksek ihtimal 2.80ghz için voltaj gerekmeyecek ve herhangi bir sorun yaratmayacaktır.
    he, oc risktir o ayrı.
  • Direkt 311Mhz FSB yaparsan RAMlerinin 933Mhzde çalışması gerekir. Çalışabilir de ama eğer sistem açılmazsa RAM:CPU çarpanını 2,66 ya indir
  • quote:

Orjinalden alıntı: adilazimdegilx

Direkt 311Mhz FSB yaparsan RAMlerinin 933Mhzde çalışması gerekir. Çalışabilir de ama eğer sistem açılmazsa RAM:CPU çarpanını 2,66 ya indir

Hocam Fsb direk 311 getirdim sistem acıldı. ram lerin ayarlarına filan hiç dokunmadım. Ram lerle ilgilide bişeymi yapmam gerkiyor acaba..
  • quote:

Orjinalden alıntı: buraoca2

quote:

quote:

quote:

Hocam ben bu ram lerin hızına dikkat et derken ne demek istediğini anlamadınm acıklarsan cok sevinirim.:)fsb 311 yaptım sitem acıldı 2 günlük süre içinde sorunsuz calısıyor:)

• Ramlere dikkat et derken, sen işlemciye overclock yaptığın sıra, ramler de oc oluyor. Fakat ramler işlemciler kadar iyi oc olamıyor. Belli bi sınırları var ve ondan sonrasında hata veriyorlar.

Senin işlemcide ramda iyi değerde. Böyle kullan.
  • fsbyi ufak ufak artırabilir, voltajsız biraz daha gider bana kalırsa.
  • quote:

Ramlere dikkat et derken, sen işlemciye overclock yaptığın sıra, ramler de oc oluyor. Fakat ramler işlemciler kadar iyi oc olamıyor. Belli bi sınırları var ve ondan sonrasında hata veriyorlar.

Bilgilerin için sagol hocam acamiyiz tabi:) Bu arada vistada performansım 5.6 dan 5.9 cıktı.Ben işlemciye overclock yaptım ama ram lerin puanı yükseldi. bu da dediğini kanıtlıyor galiba.Su an baska bisey yapmama gerek yok degilmi hocam bu sekilde kullanabilirim :)
  • bilgisayarını kulanırken herhangi bir program oyun vs.de işlemci kullanım değerin %100 e vurmuyorsa hiç uğraşma bence. ben yapmıştım ama baktım ki kullandığım programlardan bir yada birkaçını aynı anda çalıştırdığımda işlemcim tavan yapmıyor tekrar idle değerlerine döndüm. esasen bunuda bana bir arkadaşım söyledi...
  • bu işlemi yaparsak eğer;

benim ana kartım asus pro q5 ..asus suite programı war download yaparken geceleri en düşük modda kullanıoum elektirik az ceksin die.. biosdan ayar cektikten sonra yine bu programı kullanırsam problem yaşarmııyım?
  • quote:

quote:

Ramlere dikkat et derken, sen işlemciye overclock yaptığın sıra, ramler de oc oluyor. Fakat ramler işlemciler kadar iyi oc olamıyor. Belli bi sınırları var ve ondan sonrasında hata veriyorlar.

Bilgilerin için sagol hocam acamiyiz tabi:) Bu arada vistada performansım 5.6 dan 5.9 cıktı.Ben işlemciye overclock yaptım ama ram lerin puanı yükseldi. bu da dediğini kanıtlıyor galiba.Su an baska bisey yapmama gerek yok degilmi hocam bu sekilde kullanabilirim :)

Böyle kullan hocam. Vista'da taban puan 5.9, sende taban yapmışsın , mutlu mesut kullanman dileğimle..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.