Şimdi Ara

Q6600, E8200, E8600... hangi işlemci??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar fazla ısınmayan ve birden çok grafik programı aynı anda takılmadan rahatça kullanabileceğim işlemci hangisidir acaba?? Tavsiyelerinizi bekliyorum

• Tek tavsiyem E8500 yeterli olur

Q6600'ü o.c yapman gerekicek ne gereği var işlemcinin ömrünü kısaltmaya artık eskidi bana göre...

Q8200 45nm ama saat hızı düşük ön bellek az vs.. yine o.c yapman gerekicek...

E8600'e de gerek yok bence o fiyata Q9550 alınır yani...
  • LEONXE KATILIYORUM E8600 HEPSİNDEN YÜKSEK ONUN FİYATINA Q9550 GELİR
  • E8500 ya da E8400 ikisi de çok iyi işlemciler. Az ısınır ve çok iyi o/c olurlar
  • Dual core düşünüyorsan E8500 yeterli olacaktır. Keza 8600 ile arasın çok büyük bir fark yok.
    Quad için ise Q6600 yerine biraz daha zorlayıp Q9x serisinden düşünmen yararına olacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yalkie

Arkadaşlar fazla ısınmayan ve birden çok grafik programı aynı anda takılmadan rahatça kullanabileceğim işlemci hangisidir acaba?? Tavsiyelerinizi bekliyorum

PH2 920-940 de hiç fena olmaz. Tabi LGA775 anakart varsa, o zaman E8600.
  • E8500
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 vs e8400
    8 yıl önce açıldı
    Q6600 overclock..
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Q9400 veya Q9550
  • Arkdaş birçok grafik programlarından bahsetmiş sadece bir tanesinden değil.Bu da çoklu çekirdeği daha önemli kılıyor.Overclok işlemcinin ömürünü kısaltıyor olabilir ama bugüne kadar kaç kişiden duydunuz overclock yüzünden artık işlemcim doğru hesaplama yapamıyor dediğini ?

Q6600 seçimi iyi bir seçim olacaktır.Q6600 olmasa Q9400 ya da Q9550 olabilir.
  • Quad ile C2D arasındaki yaklaşık 45-50 testten yine en hızlısı E8xxx serisi çıkmıştır çoklu uygulama yapılıcak derken Quad olması şart değil... Yabancı sitelerdeki cpu testlerini inceleyin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: LEON-X

Quad ile C2D arasındaki yaklaşık 45-50 testten yine en hızlısı E8xxx serisi çıkmıştır çoklu uygulama yapılıcak derken Quad olması şart değil... Yabancı sitelerdeki cpu testlerini inceleyin.

Grafik programları ile ilgileniyormusunuz?

Render yaparken 3 çekirdeği render işlerine ayırıp bir çekirdeği photoshop için kullanabilirsiniz.İki çekirdekli bir işlemcide bir çekirdeği rendere diğerini photoshopa ayırdığınız render işiniz uzayacak size zaman kaybettirecektir.Burada hızından çok çoklu çekirdek perfromansında bahsediyoruz ki konuyu açan kişi bu yönde tavsiye istemiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: LEON-X

Quad ile C2D arasındaki yaklaşık 45-50 testten yine en hızlısı E8xxx serisi çıkmıştır çoklu uygulama yapılıcak derken Quad olması şart değil... Yabancı sitelerdeki cpu testlerini inceleyin.

BU testler ne testleri bu konu hakkında fikir verebilirmisiniz?

Yani söz konusu oyun fps testleri gibi bişey ise, çoklu işlemlerle alakalı değil ise pek bir anlamı yok. Ama çoklu işlemlerde dahi dediğiniz doğruysa o zaman Q seriris neden piyasada var onuda anlayabilmiş değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 19 Mart 2009; 7:45:02 >
  • Q6600 Verip E8500 Aldım, 10 Yıllık Bilgisayar Yaşantımda En Kararlı Ve İşe Yarayan Takastı :) Q6600 İyi Bir İşlemci Ama En Basit Örnek, Windows XP Kurulumunda Dosya Kopyalama İşlemine Gectigi Andan İtibaren Elımdeki Cd Hiç Bişi Sormadan Kurulumu Tamamlar.. Dosya Kopyalama İşlemine Gectigi Andan İtibaren Masaüstüne Gelene Kadar 14 Dakika Gecerdi, E8500 Aldım Yanı Donanım Aynı HDD Süre 11 Dakika.. Birde E8500 4.0 Cok Rahat Oluyor, Su Soğutma Kullanıyorum Günlük 1.45 Voltta 4.5 GHZ Kütür Kütür Çalısıyor.. Saygılar ®
  • 8600 kesinlikle Q6600 o.C lazım
  • Bu sorunun doğru cevabı ihtiyaca bağlı olduğudur. E8600 ve Q6600 ü bir render işlemine sokarsan cevap kendini belli eder. Eğer aynı anda sadece 1 oyun veya benzeri program açıyorsan 2 çekirdek işini görür. Ama makinende birden fazla kuvvetli işle uğraşacaksan 4 çekirdek olmazsa çuvallar o makine.
    Örnek olarak ben E8500 kullanıcısıydım. İmzamdaki sistemde her şey aynı iken silkroad oynadığım zaman 2 den fazla client açınca (oynayan bilir lazım bişe) makine aşırı yavaşlardı. 4 çekirdeğe geçtim en ufak yavaşlama kalmadı. Ama aynı oyunu tek client açtığında e8500 başarım olarak q6600 den daha iyi görünürken çok clientte makine kullanılmayacak derecede yavaşlıyodu. 4 çekirdeğe geçiş benim için çok iyi olurken veya render tarzı işler yapanlarda elzemken. Tek programda tek iş yapanlarda yavaşlama olabilir.
    Birde bilgisayar açılış kapanışının hızı en son nerdeyse işlemciye bağlıdır.

• quote:

Orjinalden alıntı: eSqUaLl

Q6600 Verip E8500 Aldım, 10 Yıllık Bilgisayar Yaşantımda En Kararlı Ve İşe Yarayan Takastı :) Q6600 İyi Bir İşlemci Ama En Basit Örnek, Windows XP Kurulumunda Dosya Kopyalama İşlemine Gectigi Andan İtibaren Elımdeki Cd Hiç Bişi Sormadan Kurulumu Tamamlar.. Dosya Kopyalama İşlemine Gectigi Andan İtibaren Masaüstüne Gelene Kadar 14 Dakika Gecerdi, E8500 Aldım Yanı Donanım Aynı HDD Süre 11 Dakika.. Birde E8500 4.0 Cok Rahat Oluyor, Su Soğutma Kullanıyorum Günlük 1.45 Voltta 4.5 GHZ Kütür Kütür Çalısıyor.. Saygılar ®

Arkadaş gereken cevabı vermiş
  • Çift çekirdekli işlemciler özellikle E8000 serisi olanlar tek işlem ya da çift işlem yapıldığı zaman 4 çekirdeklilere göre çok daha hızlıdır zaten bunu anlamak için test sonuçlarına bakmak gerekir. Ama aynı anda 3 ya da daha fazla grafik programı, oyun(!) vb kullandığınızda çift çekirdekli işlemciler yetersiz kalır. oyun amaçlı bilgisayarlarda kesinlikle çift çekirdeklileri almak daha akıllıcadır çünkü bariz şekilde hızlıdır ama çizim programları kullanıyorsanız 4 çekirdekli işlemciler gereklidir. Gerçi profesyonel çizim programı kullanıp PC kullanan kişi sayısı çok azdır, bu konuda asıl alınması gereken MAC'dir.
  • Leon arkadaşın yazdığı şeye istinaden bir kere daha yazıyorum buraya bir pc nin açılış hızını işlemciye bağlamak yanlıştır birde bunu örnek göstermek dahada yanlıştır.
    Gerçekten böyle bir iddianız varsa en az 5 veya 6 pc de işlemci değiştirerek deneyip sonuçları yazarsanız yardımcı olur bence okuyucalara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedlam -- 20 Mart 2009; 13:36:51 >
  • Sevgili bedlam kardeşim...

Saat hızı yüksek işlemci ile her zaman yapılan işler daha hızlı ve kısa sürede bitirilir... Adobe Premier 'de bir encoding işlemi yaparken 2 tane aynı anda açın Quad mı yoksa EXXXX serisi bir işlemci mi daha hızlı yapar, en kastırıcı işlerden birisi budur bende yoğun şekilde dvd-rip ve bu tarz işlerle uğraşıyorum ve en hızlı çözüm olarak saat hızı yüksek olan işlemciyi görüyorum, Quad için iki render ve Adobe uygulaması açsanız da bunu çok kısa sürede bitiremez, bitirse bile 3-5dk'lık fark çok önemli değil benim için en azından, C2D kullanıyorum sonuçta ben, msn+winamp+mozilla+explorer+2 tane downloading programı full açık+bir taraftan da virual dub'ta alt yazı ekleme yapıyorum iki tane açık cd1-cd2 şeklinde aynı anda yaptırıyorum ama hiç Quad ihtiyacı hissetmedim, kaldı ki söz ettiğim Adobe uygulamasını yaparken de diğer işleri rahat yapıyorum, aynı anda zaten bu tip zorlayıcı uygulamaları paralel olarak kullanmayı gerektiricek tarzda bir işlem söz konusu olması çok düşük bir ihtimal...

Kısacası saat hızı yüksek işlemci benim için en iyi işlemcidir o sayede o.c gibi uygulamalarda da performansı daha da artabiliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 20 Mart 2009; 14:34:25 >

• Doğru diyorsun saat hızı yüksek işlemci daha başarılı olur ama sadece çekirdek sayısını göremeyen henüz 4 çekirdek için optimize edilmemiş programlarda.
    Zamanla farklar daha belirgin olacaktır. Şu an için doğru piyasanın yıldızı 2 çekirdekler.
    Gerçekten lazım olmayanlar 4 çekirdek almasın sadece yavaşlık satın alırlar.
    Ama render yapacak biride gidip 2 çekirdek alırsa 32 bit işletim sistemlerinde render yapmak gibi büyük bir hata olur. Çünkü o işlemde çekirdek sayısı hız demektir direk. 2 çekirdek 10 sn de bitiriyo ise 4 çekirdek yaklaşık 5 sn de bitirir.
    Benim verdiğim silkroad client örneğide yaşanmış basit bir örnektir ve çevremde en az 5 kişide aynı şekilde olmuştur.
    Kısaca ne iş yapacağınıza göre bir karar bu. Açıp farcry oynaycaksın arka planda sadece windows çalışacak o zaman tabiiki 2 çekirdek frekans hızı yüksek olan daha iyi sonuç verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedlam -- 20 Mart 2009; 16:58:32 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.