Şimdi Ara

Q6600, E8200, E8600... hangi işlemci?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: LEON-X

quote:

Orjinalden alıntı: eSqUaLl

Q6600 Verip E8500 Aldım, 10 Yıllık Bilgisayar Yaşantımda En Kararlı Ve İşe Yarayan Takastı :) Q6600 İyi Bir İşlemci Ama En Basit Örnek, Windows XP Kurulumunda Dosya Kopyalama İşlemine Gectigi Andan İtibaren Elımdeki Cd Hiç Bişi Sormadan Kurulumu Tamamlar.. Dosya Kopyalama İşlemine Gectigi Andan İtibaren Masaüstüne Gelene Kadar 14 Dakika Gecerdi, E8500 Aldım Yanı Donanım Aynı HDD Süre 11 Dakika.. Birde E8500 4.0 Cok Rahat Oluyor, Su Soğutma Kullanıyorum Günlük 1.45 Voltta 4.5 GHZ Kütür Kütür Çalısıyor.. Saygılar ®

Arkadaş gereken cevabı vermiş

LEON-X

Oldukça göreceli bir kavramdan bahsediyoruz.

Ben Günümüz işlemcileri ile örnek vereceksem E6300 - E8200 - E2160 - E2180 - E2200 - E5200 - E7300 - Q6600 - Q8200 kullanan biri olarak arkadaşın verdiği cevabı oldukça göreceli buluyorum... Üstüne sizin de bu arkadaşı örnek alıp burada cevap anlamında kullanmanızada üzülüyorum.

Q6600 ile E8500 kıyaslaması tamamen bir fiyaskodur. Tabi bu ne anlamda. Eğer sabah akşam windows kuracaksanız elbette E8500 almak mantıklı bir seçimdir. Elbetteki bu bir örnek tabikide matematiksel işlem hesaplaması yoğun olmayan işlemleri daha çok kullanacaksanız E8500 daha iyi bir seçim demek istedim. Ne varki aynı anda en az 7-8 uygulama kullanan ve üstüne ağır matematiksel hesaplamalar yapan programlar kullanan biri iseniz Q6600 den E8500 geçmek bir ölümdür.

Heleki kullandığınız programlar 4 çekirdek için optimize edilmiş ise.

Q serisi ile E serisi tamamiyle birbiriyle ayrılacak iki işlemci ailesidir.

Kendim web tasarım ve elektronik müzikle uğraşıyorum. Oldukça ağır tasarım programlarım var(hem grafik hem ses). VE şu anda E5200 kullanmaktayım. Açıkcası en çok beyendiğim işlemci E5200 dür. E8200 den sonra E5200 den vazgeçmiyorum. Sebebi ise E8200 ile arasında hiç bir fark hissedemiyorum hemde bu fiyat farkına rağmen. Ama Q serisi ile E5200 arasında oldukça bir fark olacağı bir kesin. Yani daha doğrusu benim kullandığım programlarla farkı hissedeceğim bir kesin. Oyun canavarı bir kullanıcı bu farkı ne derece hisseder bakmak lazım. Bu arada sıkı bir oyun inceleyicisiyimdir yani bütün oyunları test ederim. Buna rağmen E8200 yerine E5200 ü tercih ederim.

Bir diğer tercih sebebim Overclok. E5200 ün potansiyeli kolay kolay başka işlemcilerde bulunmamakta. Stok fanla 1.5 Ghz overclok olabilen sayılı CPU'lardandır.

Neyse lafı uzatmayalım sonuç olarak kıyas yaparken E serilerini ayrı Q serilerini ayrı kıyaslamalı ve amacınıza yönelik davranmalısınız. Çünkü Q serilerinin E serisine nal toplatabileceği bir çok uygulama var. ANcak ben şu anda Q serisine ihtiyaç duymuyorum... C2D mimarisine sahip ve en az 1MB cahce belleği bulunan çift çekirdekli 2 Ghz üstü herhangi bir işlemci işimi görmektedir.

Buradanda şunu anlayabiliriz, kullanıcıların %90'nı için E2180 dahi yeterli bir işlemci ancak E5200 ile aynı fiyata O nedenle neden E5200 almayalım denebilir ve alınır.

Bir çok insan "oyun oynayacağım, bana E8500 lazım" der. Kendilerine sistemlerindeki işlemciyi çıkartıp yerine E2180'i takmalarını ve 3.0 Ghz'e oldukça kolay bir şekilde overclok ederek 1 gün boyunca kullanmalarını öneririm. Daha sonra o 1 gün sonunda gene eski işlemcilerini geri taksınlar.

BU dediğimi yapan arkadaşların %90'nı ne demek istediğimi anlamış, geri kalan %10' uda ben "70$ lık işlemcimi makineme takmam bana ters" demiş olacaktır.

• Çoğu işlem için E8xxx serisi işlemci gayet yeterli. Ben Q6600 aldım ve yazın eve gidince kullanacağım ve almamın iki nedeni vardı. İlki 2. elde ucuza bulmam ( gerçekten ucuza. test ettik pırıl pırıl işlemci : ) ) ve ikincisi ise 4 çekirdek işlemcim olsun istemem. Hepsi bu.

Bu dönemki işlemciler gerçekten güçlü. e5200 kolaylıkla sağlam bir işlemci oluyor hız aşırtmayla. E7200 ve e7400'de öyle. 7200 ve 7400 testlerden hatırladığım kadarıyla E8200 ve 8400'ü yakalıyor hız aşırtmayla. E7200 yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkaya -- 15 Nisan 2009; 14:04:36 >
  • oyun veya çoklu işlemlerde bugüne kadar kullandığım en iyi işlemci olan Q6600 ü tavsiye ederim hiç oc'a gerek bile duycağını pek sanmam ben yaptım ama sadece meraktan stok fan ile 3 ghz günlük kullanılabiliyor yani ben kullanabiliyorum
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.