Şimdi Ara

e39 benzinde ısınınca araba yürümüyor! Yardım! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
4.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kontak açarken-kapatırken gelen uğultu normal.Araç rölantideyken gelmemesi lazım.Benzin pompasına baktırın muhtemelen sorun onda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruling_S

Kontak açarken-kapatırken gelen uğultu normal.Araç rölantideyken gelmemesi lazım.Benzin pompasına baktırın muhtemelen sorun onda.

Yarın rölantide dinliycem ama sizin söylediğiniz sesi bir arkadaşım söylemişti bir ses geliyo diye lastiğin ordan muhtemelen oda pompanın sesiydi.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar ilginiz için sonucuda burdan sizlere bildiricem.
  • quote:

Bugün kutup başlarını söktüm 15 dakika hatta daha fazla bekledim ve tekrar çalıştırdım arabayı. Bir kaç dakika rölantide çalıştı. Sonra sizin bahsettiğiniz sesi dinlemek için pompanın bulunduğu yere geldiğimde bariz bi şekilde ses geliyodu özellik arka teker davlumbazının ordan net duyuluyo yani .

https://www.youtube.com/watch?v=dyzUW7k7VlM bu videodaki sesle aynı gibi.

Yürütmek istedim yine gaz yemedi öksürüp tıksırdı lpgye aldım düzeldi. Artık pompanın hakkı rahmetine kavuştuğundan emin olur giibiyim.
    Araba yoğun trafikte bir kere lpgde stop etmişti ve benzinde çalıştırıp gaza geçirememiştim araba çalışıyor ama 2 bin devire çıkaramadım oda aşağıdaki videodaki ile aynı diyebilirim

https://www.youtube.com/watch?v=ki5XJKp6sj8

• en son koyduğun yağ markası nedir? senin yağı komple boşaltıp castrol koyman gerekiyor bu şekilde kullan biraz aynı sorun devam ederse, ondan sonra diğer parçalardan süphelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeRun -- 28 Ağustos 2016; 13:07:12 >
  • FreeRun kullanıcısına yanıt
    Yağ ne gibi etkileyebilirki benzinin gelmesini, birde yağ ile alakalı olsa lpgdede aynı sorun devam etmesi gerekmezmi mantıklı düşünüldüğünde. Yağ değişimi yapılalı 4 bin km civarı oldu ve castrol koyulmuştu serviste seviyesi vs yeni kontrol edildi. Teşekkürler..
  • sucrec kullanıcısına yanıt
    Evet benzin pompası gitmiş.lpgli araçların kronik sorunu bu.Önlemek içinse lpgdeyken çeyrek deponun altına inmemek gerekiyor.geçmiş olsun.
    Parçanın fiyatı biraz tuzlu.tamir edilemiyor değişmesi lazım.yan sanayi orjinal parçanın yarı fiyatında ama ömrü de orjinalin yarısı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Evet benzin pompası gitmiş.lpgli araçların kronik sorunu bu.Önlemek içinse lpgdeyken çeyrek deponun altına inmemek gerekiyor.geçmiş olsun.
    Parçanın fiyatı biraz tuzlu.tamir edilemiyor değişmesi lazım.yan sanayi orjinal parçanın yarı fiyatında ama ömrü de orjinalin yarısı.

Aracı artık benzinde kullanıcam zaten, sizin söylediğiniz ses bu ses dimi. Bu sesi nasıl farketmemişim onu anlamadım.

Pierburg diye bir marka var yan sanayileri 100 tl bu 280 tl sadece pompa alıp kendi ustama takıtırcam artık bu şekilde devam edersek muhtemelen araba hiç çalışmıycak.
    Değiştirmişken filtreyide değiştirmemi tavsiye edermisiniz.

Başlangıçta 160-170 km hızda gaz kesiyodu devirlenince belki onuda pompadan yapmıştı.
    Evet bu ses.Pompa sağ arka koltuğun altında bulunuyor.Filtreyi 10000km olduysa değiştirmenizi öneririm.Ama zaten lpg'de kullandığınız için değiştirmeseniz de bir sıkıntı olmaz.

Pompanın farklı versiyonları var.Ustanıza danışıp araca uygun olanını almanızı tavsiye ederim.Biraz baktım da sizin aracın parçaları daha uygunmuş :)

Orjinal:https://www.aloparca.com/yedek-parca/BOSCH/0986580129/80200172

Yan sanayi:https://www.aloparca.com/yedek-parca/BSG/15830004/80136781

• quote:

Evet bu ses.Pompa sağ arka koltuğun altında bulunuyor.Filtreyi 10000km olduysa değiştirmenizi öneririm.Ama zaten lpg'de kullandığınız için değiştirmeseniz de bir sıkıntı olmaz.

Pompanın farklı versiyonları var.Ustanıza danışıp araca uygun olanını almanızı tavsiye ederim.Biraz baktım da sizin aracın parçaları daha uygunmuş :)

Orjinal:https://www.aloparca.com/yedek-parca/BOSCH/0986580129/80200172

Yan sanayi:https://www.aloparca.com/yedek-parca/BSG/15830004/80136781

Evet kabul edilebilcek rakamlar ama bmw özel servis bana 900 tl dedi nasıl bu kadar fark oluyo onu anlamadım. Bosch car 650 dedi. Yedek parçacı 100 tl dedi direk ben orj olsun dedim 280 dedi muhtemlen sizin attıgınızla aynı ürün.

Sizin aracnız neydi bu arada :)

Bu sayfadan alışveriş yapabilirmiyiz fiyatları 5 lira falan daha uygun duruyo filtre vs güvenilir bi sayfamadır acaba.

• Lambda sensoru fakirde takili kaldi ise benzine bogar araci koku Max seviyede olur.ve zenginde arac calisir tekler yemez ne gelirse aklina yapar degisim uygun olur.

• murat182117 M kullanıcısına yanıt
    Peki lpgye ne gibi etkileri olur. Bu sensorun dıger adı oksijen sensörü galiba.
  • Bir etkisi olmaz

• murat182117 M kullanıcısına yanıt
    Pompadada bir sorun olduğu aşikar, oksijen sensörüde ısınınca değerleri sapıtabilen bir parçaymış biraz araştırdım. Peki rölantiye bi etksi olabilir mi benzinde hani biyerden yakalamaya çalışıyorum.
    Pis koku tamda çekişin zor oldugu anlarda geliyor. Acaba en kötü ihtimal yenilemiş olurum diyip onuda değiştirsemmi zaten başka bişey kalmıyor.
  • Belki aynı problemi yaşıyan arkadaşlara çözüm olur diye sonucu yazmak istedim.

Arkadaşlar öncelikle benzin pompası, filtresi ve o2 (lambda) sensörü satın aldım.

İlk pompayı değiştirdik ve problem çözüldü gaz yememe sorunu. Daha sonra filtreyi değiştirdik ve eski filtreden inanılmaz kir çıktı resmen siyah ve sarı şekilde akıyodu benzin.KESİNLİKLE filtrenizi sık sık yenileyin.

Oksijen sensörünü ise yakıtı düşürrmek için değiştirdim ve yakıtta düştü.

Son olarak koku hala gitmedi ve egzozcuya gittim birde ne görelim katalitik konvertör bende iptal edilmiş yerini düz susturucu takılmış. Hemen yansanayi bir katalizör taktık ve hiçbir koku ısınma kalmadı. Şaftın orda içeri sıcaklık geliyordu.

Egzozcuya uğramışken birde son susturucu iptali yapıp hayvanın sesini ortaya çıkardık :D
    Roketlemesi ?

Tabiriniz gece gece güldürdü hay yaşayın. Sorununuzu çözüp burayada paylaştığınız için teşekkürler. Diğer e39 kullanıcıları için faydalı olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 13 Eylül 2016; 23:02:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Roketlemesi ?

Tabiriniz gece gece güldürdü hay yaşayın. Sorununuzu çözüp burayada paylaştığınız için teşekkürler. Diğer e39 kullanıcıları için faydalı olacaktır

Ben teşekkür ederim yardımcı olan arkadaşlara inşallah benzer sorunları yaşayanlarada faydalı olur.

Bazıları kick down der ama ben ona roket diyorum :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.