Şimdi Ara

E5200 O/C DEĞERLERİM NASIL? SS Lİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3.5ghz için 1,2v vererek başladım ama orthos 10dk sonra hata verdi :S 1.22v verdim 1 saattir hata vermedi bide ramleri 6 6 6 18 den 5 5 5 15 yaptım onada 1.9v verdim sizce o/c ve ısı değerlerim nasıl yanlış bir şey varmı? yeniyimde o/c işinde yanlış bir şey yapmak istemiyorum

cevaplar için şimdiden teşekkürler

• orthos hala açık 2.5 saat oldu henüz hata vermedi sanırım stabile sistem yorumlar?
  • gayet güzel değerler almışsın tebrik ederim...aynı sistemi kurmayı bende planlıyorum..
  • selam
    öncelikle oc yi bios tanmı yaptınız yoksa oc programımı kullandınız zira vermiş olduğunuz ekran görüntülerinde cpu 1.19 sıcaklık 63 derece bu voltaja göre (ki standart voltajınızında altı bu deger ) bu sıcaklık fazla.

1-eğer bios tan yaptıysanız mümkün ise öncelikle standart voltaj degerlerinizi ve ocde verdiğiniz değerleri yazın
    2-everest programı edinin ve program açıkken orthos çalıştırın böylece boşta ve yükteki sıcaklık değerlerinizi daha net görebilirsiniz
    3- ramlerinizin degerleri oc yapmadan defult değerlerinde 5-5-5-18 değilimi
  • a.s.

o/c bios dan yaptım işlemcinin vid değeri 1.15 ben 1.22 yaptım yük altında düşüyor tabiiki 1.19 1.20 civarı oluyor

tt soğutucu var bende ısı değerleri yanlış olabilir speedfan vb programlar bir birinden farklı :S bende abitin kendi programı ile bakıyorum oda yanlış olabilir

ramler o/c suz 6 6 6 18 oluyor sitesinden bakmadım ama anakart böyle yapıyor

• 1.15 i 1.22 ye çekince yukte bile olsa 63 derece bana çok geldi ama E5200 oc yapmadım hiç

tam olarak nerelere voltaj verdiğinizi ve biosta yaptığınız tüm ayarları yazarmısınız bir de anakartınızda diğer voltaj değerleri fsb mch gibi bunlar autodamıdır..
  • hemen bios dan ss alıyorum
  • sadece işlemciye ve ramlere volatj verdim

• evet diğer voltaj ayarlarının hiç biri autoda değil. bu anakartının güzelliği bence.

2.5 ghz den 3.5 ghz e çıkmışsın bu gayet güzel bir değer, cpu soğutucun varmı bilmiyorum ana yoksa onu sistemine ekleyerek biraz daha çıkabilirsin. Şu anki durumun içinse böyle kullanmaya devam edebilirsin veya 3.8 i de deneyebilirsin ben yükte 70-72 derecelere kadar oc yapıyorum ama stabileyi kaybedip mch ye falan voltaj isteyebilir. bence bir süre bu şekilde kullan derim. Umarım yardımcı olabilmişimdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badtr -- 6 Mart 2009; 17:06:23 >
  • güle güle kullan güzel değerler.bendede 667 mhz lık ramler sorun çıkarmasa 3000-3400 yapıcam ama ne yazıkkı :S
  • Günlük kullanım için ideal değerler.1.19V ile 3500 çok güzel. Maximum frekans için 4 ghz üstüne çıkar. CPUZ de voltaj farklı gorunuyor...

Sıcaklık konusundada İntelin bu 45 nm işlemcileri voltajdan çok frekansa bakıyor.Yani 3500 Mhz de 1.2V ile 1.4V arasında sıcaklık farkı çok olmuyor. Ama aynı voltajda 3000 Mhz ile 3500 Mhz arasında çok sıcaklık farkı oluyor. Yani sıcaklık bu seri işlemcilerde frekansa daha çok bağlı...
  • evet anakart çok iyi bende çok memnunum

soğutucu tt var fena değil stok soğutucudan 5 7c civarı fark ediyor

hd4830 için 3.5ghz yeterli diye düşünüyorum ekran kartına darboğaz oluşturmadığı sürece benim için yeterli

yorumlar için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sisilli -- 6 Mart 2009; 17:19:02 >
  • Güzel değerler. 3,5 GHz 1,2V ile çok iyi. 4GHz e kadar gider bence hafif voltaj dürtmesi ile. Soğutma stok ise 8 veya 12cm oem kasa fanı ile desteklenirse güzel olur.
  • 3.5ghz yeter hocam fazla zorlamaya gerek yok bu arada soğutucu tt blue orb mini

• ben 1.225 3.0 da kullanıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: cluber00

ben 1.225 3.0 da kullanıyorum

senin işlemci tam takoz
  • quote:

Orjinalden alıntı: sisilli

quote:

Orjinalden alıntı: cluber00

ben 1.225 3.0 da kullanıyorum

senin işlemci tam takoz

Alakası yok , aynı revizyon işlemci vid de aynı.
    Board takoz benim.Sogutma sıfır.
    1.25v ile 3.4 civarı açılabilir ama orthosta hata verebilir , bu voltajdan birşey olmaz.
    (biraz fazla olması sorun degil.)

• quote:

senin işlemci tam takoz

espri yaptığını biliyorum ama genede takoz şeklinde bi ifade kullanmamanı rica ediyorum neden dersen bir çok arkadaş binbir güçlükle para biriktirerek alıyor bu parçaları bu arkadaş olmasada başka bir arkadaşın gücüne gidebilir bu ifade. Forumumuda hitap şekline biraz daha dikkat lütfen.
  • o/c özürlü işlemciler için takoz deniyor + zaten bende onun işlemcisine gerçekten takoz demedim gülücükten anlaşıldığı üzere şakaydı

konuya dönersek bence vid ve revizyon ilede alakası yok aynı işlemciyi 3.5ghz için 1.27 de veren var 1.30 de şans biraz galiba yada sizdede olduğu gibi anakartın ve ramlerin buna katkısı büyük
  • kesinlikle anakart ve ramler önemlidir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.