Arkadaşlar merhaba benim ilginç bir sorunum var sizlerden yardımınızı bekliyorum...
İlk olarak bileşenlerimi sizlerle paylaşıyim;
Gigabyte GA-945P-S3 (rev1.0)
Core 2 Duo E6300 (7*266 Mhz = 1.87ghz)
2*2 Gb OCZ 667 Mhz DDR2 ( 5 - 5 - 5 - 15 - 20 )
1 Gb XFX HD4890
Enermax Liberty 500W PSU
Şimdi sorun şu ilk kez OC yapmaya niyetlendim bayada bir araştırdıktan sonra BIOS a girip işe koyuldum fakat bilgisayar hiçbir frekans değerini kabul etmiyor biostan çıkar çıkmaz kendisi tekrar reset atıp fabrika değerlerine geri dönüyor. İşin garip tarafı CPU Host Clock Control seçeneğini enabled diyerek frekansı fabrika değeri olan 266 ya bile ayarlasam bilgisayar sanki OC yapmışım gibi bunuda kabul etmeyip biostan çıktıktan sonra kendisi boot ekranı çıkar çıkmaz birkez daha reset atıp CPU Host Clock Control seçeneğini disabled ediyor. Frekansı 1 mhz bile arttıramadım deliricem anakartın en son biosunu yükledim forumlarda kapatın dedikleri bütün diğer özellikleride disabled ettim bilgisayar dünyasına yabancı biride sayılmam ama resmen bu OC konusunda duvara tosladım lütfen bir tavsiyede bulunun sebep ne olabilir acaba sizden önerilerini bekliyorum arkadaşlar.
(Buarada stock fan kullanıyorum ve işlemcinin idle sıcaklığı 40C civarı)
Hiç bir fikri olan yokmu arkadaşlar ltf yardım
Hiç mi benzer durumla karşılaşan yok ?
Sistem oc siz çalıştığı zaman bir sorunu varmıydı ?
kardeş senin sistemi bi aralar bende kullandım ve çok az bi overlock yapabiliyordum yani 1.86 yı 1. 95 gibi bi değere çıkarabiliyordum sadece anakart ı değiştirdim en fazla 2.3 e yükselte bildim, ramları değiştirdim en fazla 3.01 gibi bir değere ulaştırdım stok fanı değiştirdim şimdi 3.4 de sorunsuz kullunıyorum 3.6 ya kadar çıkardım ama 3.6 da stabil çalışmıyor:D
yani sen sistemine bi el at açıkcası:) şimdiden allah yardımcın olsun
eski sistemim senin ekran kartı dışında diğerleri aynen o şekildi anakartın marka-model ve serisi bile aynıdır belki rev1.0 dı:)) şimdiki sistemim asus p5Q deluxe anakart e6300 işlemci 2 gb 2x1 1200 mhz ocz reaper ddr2 ram zalman 9700nt işlemci fanı 6600gt ekrankartı
Sistemde OC siz kullanımda hiçbir sorun yok gayet normal olarak çalışıyor ama nezaman ki birşeyler deniyim mümkünatı yok 1 mhz bile oynatamadım yerinden :( Daha OC ayarını enabled etmemle beraber sistem resetliyo zaten kendini ne yapıcam anlamadım
tühh yaw ben de üzüldüm bak şimdi o güzelim sisteme oc yapamıyosun demek... kolay gelsin bir çözüm bulursan yazıver olmadı anakartı değiştirmek mantıklı görünüyo.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme