p5b anakart ile e6300 kullanmıştım sıcaklıktan cok yakınıyordum hatta bende konu acmıştım ve bir sonuç alamamıştım. stok fan ile 55-58 derece arası çalışıyor idi sonra zalman 9500led aldım 3-5 derece faydası oldu yani anlıyacağın sıcak kanlı işlemci bunlar. canını sıkma bişicikler olmaz.
E6420 işlemci 2.7 ye o/c li boşta 50C civarı yükte 75 C civarında seyrediyor.. Diyarbakırda oturuyorum bana göre normal değerler.. Stock fan..
Benim de e4300 yanıyor..Anakartımda DS3 Rev 1.0
İslemci bosta 55C derecelerde geziyor,stock halde iken orthosa sokunca 80C ye fırlıyor..3.0ghz 1.35v ile orthosa sokunca birkeresinde 91C gördüm. Fanı yaklaşık 10 kere söküp taktım öyle ki artık gözüm kapalı delikleri tutturabiliyorum ama hiçbirşey değişmedi.
Ben anakarttan süpheleniyorum. Kuzey-Güney köprüsü fazla ısındığından ötürü bu sorunu yaşıyor olabiliriz.
Yeni bir pasta alıp tekrar stock fanla deniyeceğim eğer olmassa 50-60$ bayılıp adam gibi bi fan almam gerekicek heralde masraf masraf masraf bıktım..
İşin doğrusu Gigabyte 965P DS3 anakart sahipleri isterlerse ısı sorunlarını halledebilir f10 biosu yüklemeleri yeterli bu anakarttan kaynaklanan bir sorun malesef.Rev farklılıklarıda bundan dolayı kaynaklanmakta arkadaşımda rev 2.0 var ve işlemcisi en fazla 50 dereceye cıkıyor.Bu yüzden fazladan paranıza kıyıp heatskin ve fan alacak arkadaşlar onun yerine elindeki anakartları ellerinden cıkarıp onun yerine en kötü ihtimal rev. 3 gigabyte 965 p DS3 veya p35 DSR3 modellerine geçmelerini öneririm.Ben şahsen zaten yaklaşık 1 senedir kullandığım kartı satmayı şu an için düşünmüyorum belki 2008 yılı içerisinde elimdeki sistemi işlemci ram anakart olarak elden cıkarıp onun yerine x38 serisi bir anakart ile 4 cekirdekli işlemciye geçmenin performans olarak daha mantıklı olacağı düşüncesindeyim.
Benimde Asus P5B üzerinde Celeron 3.06 yanıyor. Son bios sürümüde yüklü, fanda tam oturmuş vaziyette, %100 eminim.
Ancak önemsemiyorum artık, hız aşırtma yaparken elle kontrol ederiz olmazsa.
quote:
Orjinalden alıntı: Helldancer
Benim de e4300 yanıyor..Anakartımda DS3 Rev 1.0
İslemci bosta 55C derecelerde geziyor,stock halde iken orthosa sokunca 80C ye fırlıyor..3.0ghz 1.35v ile orthosa sokunca birkeresinde 91C gördüm. Fanı yaklaşık 10 kere söküp taktım öyle ki artık gözüm kapalı delikleri tutturabiliyorum ama hiçbirşey değişmedi.
Ben anakarttan süpheleniyorum. Kuzey-Güney köprüsü fazla ısındığından ötürü bu sorunu yaşıyor olabiliriz.
Yeni bir pasta alıp tekrar stock fanla deniyeceğim eğer olmassa 50-60$ bayılıp adam gibi bi fan almam gerekicek heralde masraf masraf masraf bıktım..
senin cok fena
fan hizini %100 e al
bende 3141 mhz de orthos la 74 derece max 1.4 volt
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme