Şimdi Ara

E6300 Isı sorunu(Gigabyte 965P-DS3)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar e6300 intel işlemcim gigabyte 965p-ds3 revizyon 2.0 anakartım var.Malesef idle(Beklemede) bile işlemcimin sıcaklığı 55-60 derece sıcaklıkta diğer e6300 kullanıcılarında bu sıcaklığın 40-45 derecelerde olduğunu duydum benim sorunum anakarttan kaynaklanıyor olabilir mi bu konuda daha önce sorun yaşayan arkadaşlar var mı ?

not:Sistem bekleme bios altında ve windows xp işletim sistemlerinde ısı değerleri ölçülmüştür,yükaltında işlemci 70 dereceyi rahatlıkla görebilmektedir.işlemcim üzerinde stok fan kullanmaktayım 2300~ Rpm hızında dönmektedir.Kasa kapalı ve kasa kapağı açık olarak test edilmiştir.işlemci fanı ayakları oturmadığı düşüncesiyle sökülüp tekrar takılmıştır.Stock fanla gelen macun yerine coolermaster high-performans HTK-002 kodlu macun kullanılmıştır.Ayrıca anakart üzerinde büyük headskin(soğutucu blok)'un fazla ısındığı gözlenmiştir.

• quote:

Orjinalden alıntı: cod3nam3

Arkadaşlar e6300 intel işlemcim gigabyte 965p-ds3 revizyon 2.0 anakartım var.Malesef idle(Beklemede) bile işlemcimin sıcaklığı 55-60 derece sıcaklıkta diğer e6300 kullanıcılarında bu sıcaklığın 40-45 derecelerde olduğunu duydum benim sorunum anakarttan kaynaklanıyor olabilir mi bu konuda daha önce sorun yaşayan arkadaşlar var mı ?

not:Sistem bekleme bios altında ve windows xp işletim sistemlerinde ısı değerleri ölçülmüştür,yükaltında işlemci 70 dereceyi rahatlıkla görebilmektedir.işlemcim üzerinde stok fan kullanmaktayım 2300~ Rpm hızında dönmektedir.Kasa kapalı ve kasa kapağı açık olarak test edilmiştir.işlemci fanı ayakları oturmadığı düşüncesiyle sökülüp tekrar takılmıştır.Stock fanla gelen macun yerine coolermaster high-performans HTK-002 kodlu macun kullanılmıştır.Ayrıca anakart üzerinde büyük headskin(soğutucu blok)'un fazla ısındığı gözlenmiştir.

kesinlikle oturmamis senin sogutucu

cikar yeniden tak
    idle de o derece imkansiz cunki

bende e4300 de 35-40 arasi idle 3141 de calistiriyorum

• anasını satayım bu lga 775 i oturtmak ne büyük dert geçende nerdeyse 50 defa denedim anca oturdu emin olun oturduğundan yine fiziki olarak emin olamadım olamıyorsunuz çünki plastik tırnakların anakartın altına geçip kilitlenmesi tam bir rezalet 3-5 defa söküp takınca plastik yawşıyor birde görmeden üsten bastırınca o ayakların biri deliğe denk gelmeyince anakartın üstünde yana doğru ayrılıyor neyseki kırılmıyor kolay kolay kısaca bende ısıya bakıp emin olabildim oturduğunun en iyisi anakartı akasadan söküp dışarda takmak işlemci soğutucusunu göre göre anakartın altını felan çevirip baka baka böylesi çok zahmetli olacak kabloları felan sökmek anakartı kabak gibi dışarı almak ama en sağlam yol bu bence hatta soğutucuyu takıp anakartı kasaya vidalamadan bu şekilde bileşenleri bağlayıp bakın sıcaklığa emin olunca anakartı kasaya monte edip işi bitirin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ravers

anasını satayım bu lga 775 i oturtmak ne büyük dert geçende nerdeyse 50 defa denedim anca oturdu emin olun oturduğundan yine fiziki olarak emin olamadım olamıyorsunuz çünki plastik tırnakların anakartın altına geçip kilitlenmesi tam bir rezalet 3-5 defa söküp takınca plastik yawşıyor birde görmeden üsten bastırınca o ayakların biri deliğe denk gelmeyince anakartın üstünde yana doğru ayrılıyor neyseki kırılmıyor kolay kolay kısaca bende ısıya bakıp emin olabildim oturduğunun en iyisi anakartı akasadan söküp dışarda takmak işlemci soğutucusunu göre göre anakartın altını felan çevirip baka baka böylesi çok zahmetli olacak kabloları felan sökmek anakartı kabak gibi dışarı almak ama en sağlam yol bu bence hatta soğutucuyu takıp anakartı kasaya vidalamadan bu şekilde bileşenleri bağlayıp bakın sıcaklığa emin olunca anakartı kasaya monte edip işi bitirin...

ayni fikirdeyim bu sistem cok igren
    eski 478 ler cok daha iyi idi

• işlemcinin kodu nedir?
    bende l628b e6400 var üzerinde big typhoon la oda 32 dereceyken 48 derecede çalışıyor işlemci hemde dafault voltajı ile doğutucuyu 2 kez macun tazeleyip tekrar monte ettim sonra bu kodlu işlemcilerin gerçekten sıcak çalıştıklarına karar verdim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ravers

anasını satayım bu lga 775 i oturtmak ne büyük dert geçende nerdeyse 50 defa denedim anca oturdu emin olun oturduğundan yine fiziki olarak emin olamadım olamıyorsunuz çünki plastik tırnakların anakartın altına geçip kilitlenmesi tam bir rezalet 3-5 defa söküp takınca plastik yawşıyor birde görmeden üsten bastırınca o ayakların biri deliğe denk gelmeyince anakartın üstünde yana doğru ayrılıyor neyseki kırılmıyor kolay kolay kısaca bende ısıya bakıp emin olabildim oturduğunun en iyisi anakartı akasadan söküp dışarda takmak işlemci soğutucusunu göre göre anakartın altını felan çevirip baka baka böylesi çok zahmetli olacak kabloları felan sökmek anakartı kabak gibi dışarı almak ama en sağlam yol bu bence hatta soğutucuyu takıp anakartı kasaya vidalamadan bu şekilde bileşenleri bağlayıp bakın sıcaklığa emin olunca anakartı kasaya monte edip işi bitirin...

altına imzamı atıyorum

• Fan yerine oturmamış diyen arkadaşlar için tekrar söktüm macunladım tekrar taktım sonuç aynı özellikle anakartı kasadan söküp masa üszerinde gerçekleştirdim bu işlemi sonrada özellikle arkadaki plastiklerin anakartta geçip geçmediklerini kontrol ettim geçmişti ve güzelce sıkıştırdım ama sonuc aynı.şu anda sadece buraya yazarken (Opera Web browser) 53 derece sıcaklıkta işlemcim.

Bir diğer arkadaş işlemci kodunu sormuş :L627A055

NOT:Anakartın sol üst köşesinde rev:1.0 yazmakta anladığım kadarıyla ilk cıkan modellerden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cod3nam3 -- 6 Ağustos 2007; 14:24:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 vs e8400
    8 yıl önce açıldı
    q6600 işlemci ısınma sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bnm E4300 (2.ghz) 1.37v boşta 47-48 derece , soğutucu Ac freezer 7 pro , montajda sorun yok, macun yeterli miktarda ama durum bu maalesef. Bu havalarda bu sıcaklıklar normal bence.
  • bencede yüksek bi sıcaklık değil havalar göz önünde bulundurulunca

---------------------------------------------------

http://www.freerapidaccount.com/free/?r=579864

5kişiyi üye yapın..bedava rapid account u kazanın (LEGAL ve YENİ KAMPANYA)
  • ufak bir deneme;
    Gigabyte sitesinden rev.1.0 için indirdiğim bütün biosları tek tek denedim sonuc bazı bioslarda ısı gösterme sorununu yaşadım mesela F8 F10 sürümlerinde 10 dereceye yakın olması gereken dereceden aşağı bir ısı gösterdi.

Örnek :intel Thermal Analysis Tool programı ile ölçümümde 57 derece olan sıcaklık biosta 47 derece olarak gözüküyordu.(Sistem Boşta İken)

*Şu anda F11 bios sürümü yüklü.
  • e6300 bendede var simdi baktım bosta yani sistem sıcaklık 44 derece fan 1062 de calısıyor
  • Basarrrr peki sisteminizde kullandığınız anakart modeli nedir ? birde stok fan(intel işlemci ile gelen) kullanıyorsunuz değil mi ?
  • kullandıgım anakart ıntelın DG965SS modeli evet stock fan kullanıyorum

bu arada su anda test drive unlimiteddan cıktım sıcaklık 50 olmus 1 saattir oynuyorum ama ekran kartım 90 olmus yeni psu alıcam zaten ekran kartıda hd2600xt gddr4
  • havalar aşırı sıcak olduğu için sirkulasyon az ise çok ısınıyordur, benim tavsiyem kasa fanlarınız yeterli değil ise kasanın yan kapağını açıp kullanın, şimdi kapalı daha iyi olan çıkacaktır mutlaka ama siz benim dediğim gibi bir deneyin.
  • Muzeng sizin dediğiniz gibi de yaptım yinede sadece 2-3 derece fark yaratıyor birde anlayamadığım kuzey köprüsü ile güney köprüsü anakartta cook ısınıyor.bu bir sorun olabilir mi acaba ?
    Anakar model
    gigabyte 965p-ds3 rev:1.0
    speedfan ölçümleri beklemede;
    temp1:49
    temp2:55
    temp3:-2(neden yazıyor böyle bilmiyorum)
    HDD:40
    Core0 :56
    core1: 56
    NOT: Temp1 Temp2 Temp3 hangi ciplere denk geliyor acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cod3nam3 -- 6 Ağustos 2007; 21:59:39 >
  • yahu ne 55 i , 45 bile fazla idle .
    stock fan , hamam gibi oda , e6300 :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coverdale -- 6 Ağustos 2007; 22:45:20 >
  • coverdale acaba sisteminizde kullanmış olduğunuz anakart modelini yazabilirmisiniz Bios sürümü ile birlikte....
  • Sistemimin Speedfan dereceleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cod3nam3 -- 7 Ağustos 2007; 0:03:31 >
  • aynı sorun bendede oluyor p5b anakarta sahibim işlemci e6300 bilgisayar oc siz 50 - 47 derece arasında bir işlem yaptırlırken 60 kadar çıkıyor oc yapınca sıcaklık sistem boşta iken 70 derece çıkıyor ocsiz kullanıyorum sorunun nedenini söylermisiniz son 1hafta normal çalışıyordu.
  • sorunu çözdüm pecı disabled miş onu enabled yaptım 40 derecete düştü oc yaptım 3.01 kullanıyorum işlem olunca enfazla 55 derece
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.