Şimdi Ara

E6300 Stok Fan maksimum devir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Öncelikle sistemimi yazayım.

Anakart: GIGABYTE - GA-8I965P-DS3 INTEL P965 1066 MHZ 4 ADET DUAL DDR2 800 1 ADET PCIX 16 REALTEK 7+1 SES 1 ADET GIGABIT LAN
    İşlemci: INTEL - E6300 CONROE 1.86 GHZ SOKET 775 1066 FSB BOX 2048 KB CACHE
    Ram : TWINMOS - 1 GB DDR2 667 1 GB 667 DDR2
    Ekran kartı : PALIT - 7900GS NVIDIA 7900GS 256 MB 256 BIT 450/1320 MHZ
    Hard disk: SAMSUNG - 160 GB SATA2 NCQ 160 GB SATA2 NCQ NATIVE KOMUT SIRALAMA TEKNOLOJİSİ
    Dvd-RW: NEC – ND7170 BLACK SİYAH 16X ÇİFT KATMAN DVD-RAM DVD YAZICI
    Kasa: AOPEN - H600B28 400 WATT MIDI TOWER
    Monitör : SAMSUNG - 793MG 17" FLAT SİYAH GÜMÜŞ
    Klavye
    mause MICROSOFT - SET SIYAH SİYAH OPTİK MOUSE MULTIMEDYA KLAVYE

Sorun işlemcimin sıcaklığı 55 derece ve bazen de 60 dereceyi buluyor. Stok fanın maksimum devirde çalıştığını anlayabilmek ve bu konuma getirmek için ne yapabilirim. Teşekkürler

• stok fanın max dönüş hızı 2800rpmdir..
    speedfan programı ile manuel olarak hız ayarı yapabilirsin.
  • ceryan67 aynı sorun malesef bendede var aynı anakart ve işlemciyi kullanıyoruz.Benimde işlemci derecem 55 Yük bindirdiğimde 70 dereceye kadar cıkmakta bazı arkadaşlar E6300 sahipleri 45 Dereceden yukarı cıkmadığını söylemiş işlemcilerinin hatta üzerine overclock yaptıklarını 3 GHZ hızında 55 60 dereceyi stok fanla gördüklerini yazmışlar.Ben işlemci veya anakart revizyonundan kaynaklanabileceğini düüşünüyorum kullandığımız anakart'ın 3 revizyonu yani 3 versiyonu bulunmakta.Belki de versiyonları farklı anakartlardan kaynaklanıyor olabilir.

Versiyonlara bakmak için gigabyte websitesi;
    http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/

• şuan 3,01de kullanıyorum 48-50 masaüstünde.
  • haklısınız volkan_gs coğu kişi bu değerlerde kullanıyor overclocklu halde hemde stock fanda işte benim anlamdıramadığım neden bu kadar sıcak bendeki işlemci acaba anakarttan mı yapyıor yoksa bazı kodlu e6300ler cok mu ısınıyor anlamış değilim.Birde sizdeki anakar S3 serisi ben Gigabyte 965p_DS3 kullanıyorum revizyon 2.0
  • Şimdi telaşlanacak bi şey yok.. Arkadaşlar belki serin yerlerde oturuyorlardır.. Benim E6420 sıcaktan max 2.1 @ 2.6 yapmış durumdayım..Ama kasa içi havalandırmanız iyi olsun.. Bir bakın işlemci fanı yerine tam oturmuşmu.. Benim gibi Diyarbakırda yaşayınca insan o/c konusunda yazın pek bir şansı olmuyor malesef..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownartist -- 6 Ağustos 2007; 5:24:49 >
  • unknownartist iyi niyetli düşünceleriniz çok güzel ama ben size bir kaç değer vereyim oda sıcaklığım 27 derece işlemcim 55 derece birde anakartın güney mi kuzey köprüsü bilmiyorum 50 ile 60 derece arasında değişen değerlere sahip oluyor.Kasa içi havalandırma demişsiniz,kasanın arkasında egsoz fanım 90mm silverstone 2000 RPM ön tarafta içeriye hava üfleyen fan ize zalman 3000 RMP hızında calışmakta hava akımı iyi bir düzeyde buna ek olarak kasa kapağını acsamda sıcaklık değerleri aynı bu yüzden ben anakartın sorunlu olabileceğini düşünüyorum ama bu düşüncemi desteklicek bir bilgi malesef elimde yok veya bu düşünceye destek veren başka gigabyte 965P-DS3 kullanıcısı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 3600 Stok Fanlı
    2 hafta önce açıldı
    [SATILDI] Ryzen 2600+Stok Fan
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: DiMarzio

stok fanın max dönüş hızı 2800rpmdir..

ya ben smart fan i bios dan kapadim
    2800 rpm e cikti

daha sonra yeni jel almistim arctic silver 5
    onu surdum
    surdukden sonra 2000 rpm e dustu
    smart fan kapali
    neden olmus olabilir
  • CeOfFuture bios'ta pc healt status kısmına girin en aşağıda auto olan secenekleri disable yaparsanız fanınız maksimum hızda dönecektir.Birde sürmüş olduğunuz arctic silver 5 macun acaba işlemci sıcaklıüının düşmesine yaradımı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cod3nam3

CeOfFuture bios'ta pc healt status kısmına girin en aşağıda auto olan secenekleri disable yaparsanız fanınız maksimum hızda dönecektir.Birde sürmüş olduğunuz arctic silver 5 macun acaba işlemci sıcaklıüının düşmesine yaradımı ?

dostum biraz daha dikktali okusan zaten o secenegi kapattigimi goreceksin
    smart fan var bende otomatik ayarliyan onu kapadim
    ama arctic silver 5 i surdukden sonra 2000 rpm e dustu hiz

o yuzden sicaklik dususu olup olmadigini test edemiyorum hemen hemen ayni gibi
  • bende l628b kodlu e6400 ve msip35 neof ile oda sıcaklığı 30 derece iken boşta 47-48 derece görüyorum ve işlemcinin üzerinde big typhoon var. sanırım gerçekten sıcak çalışıyor bu işlemciler.
  • bahrikutlu senin yine iyi bende gigabyte 965p_ds3 anakart var e6300 işlemci 55 derece beklemede yüklenince 70 oluyor.
  • aynı mimaride aynı işlemciler boşta 35-40 derecede çalışırken niye bunlar 50 derecede çalışıyor anlamıyorum
  • quote:

Bendeki bazen 4500deviri buluyor şuanda 3000devirde.Anakart Gigabyte 955x royal.Biostan fanı kapatırsam 2800devirde dönüyor.
  • bahrikutlu eyer sizdede e6300 işlemci varsa ve stock fan ile 30 - 40 derece arasında bir sıcaklık görüyorsanız anakartınızın marka modelini ve bios sürümünü söylebilirmisiniz.
  • Merhabalar. Kasa içi soğutma bunda etkili olabilir dediğiniz gibi. Aopen H600B B28 400W Güç kaynaklı kasaya sahibim. Arkada bir adet egsoz fanı var. Önde fan takılacak delikler var ancak kasanın kapağı var.
    Anakartım Rev.1 büyük ihtimalle. Stok fan maksimum devrinde dönmüyor malesef. Biostan nerden ayarlama yapabileceğimi bilemiyorum.

Birkaç kasa resmimi de ekledim. Nasıl bir soğutma yapabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceryan67 -- 8 Ağustos 2007; 20:23:09 >

• quote:

Bu speed fan ile manuel ayarlamayı biraz daha açarmısınız. Bu program var ancak nasıl kullanılır bilemiyorum tam olarak
  • işte burda anlatılıyor...ben sadece ayarlar kısmında kendi ds3 sensörümü seçtim o kadar...
    bıyrın bu da linki;
    http://www.hardwaremania.com/forum/donanim/overclocking/rehber-speedfan-ince-ayarlar-elle-fan-kontrolu-67409.html
  • quote:

işte burda anlatılıyor...ben sadece ayarlar kısmında kendi ds3 sensörümü seçtim o kadar...
    bıyrın bu da linki;
    http://www.hardwaremania.com/forum/donanim/overclocking/rehber-speedfan-ince-ayarlar-elle-fan-kontrolu-67409.html

Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için.
  • quote:

işte burda anlatılıyor...ben sadece ayarlar kısmında kendi ds3 sensörümü seçtim o kadar...
    bıyrın bu da linki;

Ben pwm 2 yi seçiyorum ama elle ayarlama seçeneği yok

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.