Şimdi Ara

E6750 mi E5200 mü daha performanslıdır? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
0
Favori
5.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ben e6300'den e6850'ye geçtiğimde ikisi de 3ghz kullandığım halde çok fark gördüm.e5200 ile e8200 arasında fark göremiyorsan o senin sorunun.İnsanları yanlış yönlendirme burada
  • ben şahsen E6750 kullanmadım ama kimse belirttimi bilmiyorum
    daha önceden L2 önbellek testinde 2 MB ile 4MB arasında %5 den fazla fark olmadığı
    test edilmişti conroe çekirdeği için lakin burda E5200 de peryn çekirdeği kullanıyor
    peryn çekirdeği conroe den daha optimize olduğu için ben E5200 ün
    aynı saat hızında E6750 den pek geri kalacağını zannetmiyorum
    E6750 nin standart 2.66 çalışmasından başka artısı yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: righteous@

menow@ imzandaki p43 lemi çıktın o 4000 değerine, peki günlük kullanımmı o değer

günlük kullanımdaki degerdir.
    elimde olsa iyi bir p45 board stok fanla zorlarım 4.0 ı , işlemci güzel..
    iyi de oc oluyor bunuda söyleyeyim , beni 2 sene idare eder yeni board ve sogutucu alınca bende 4.0 + kullanabilirim gnlük
  • e6750 core 2 dup 65nm teknolojisinin en son çıkan işlemcilerindendir o yüzden e5200 den iyidir haliyle ayrıca 2 mb önbellek farkı %10 performans farkı sağlar

ben olsam arkadaşınla pazarlık yapardım 2. el işlemciye çok istiyor satmazsada e5200 alıyorum filen de satar belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 14 Şubat 2009; 9:37:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: K.Kahriman

e6750 core 2 dup 65nm teknolojisinin en son çıkan işlemcilerindendir o yüzden e5200 den iyidir haliyle ayrıca 2 mb önbellek farkı %10 performans farkı sağlar

ben olsam arkadaşınla pazarlık yapardım 2. el işlemciye çok istiyor satmazsada e5200 alıyorum filen de satar belki

2mb-4mb önbellek farkı %10 performans farkı yaratmaz.
  • teknoloji birazda bu zaten 2 kelime oyunuyla milletin parasını cepinden alma sanatı başarıyorda adamlar telefon alıyorsun 3mp aynı özellikleri olan 4mp yenisi çıkıyor 2 ay sonra 500tl ye aldığını 250 tl ye zor satıyorsun yeni çıkana gene 500-600 tl veriyorsun işlemcide o hesap alsan şimdi Intel® Core™ i7 işlemci q6600den yada e8600 den fazla ne verecek çoğu kullanıcıya bence hiç bişi ama aralarında 1000tl fark var

INTEL Core i7 Extreme 965 3.20GHz 8MB 6.4GT/s LGA1366 SLBCJ

Diğer INTEL Ürünleri(0 Yorum Var)Stoklarda Var
    Ürünün Fiyatı :1.169,00 USD + KDV
    KDV Dahil TL :2.276,04 TL
    Kredi Kartı Tek Çekim Fiyatı : 2.185,00 TL
    Banka Havalesi Fiyatı (%6 indirim) :2.139,48 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komando57 -- 15 Şubat 2009; 15:16:26 >

• katkısı olan herkese teşekkürler, bende bugünlerde bunu düşünüyordum, sonunda e5200 e karar verdim, bu karada da bu topic'in etkisi büyük oldu.

asıl derdim e7xx ve üzeri işlemci + x38 ve üzeri anakart ile crossfire sistemdi (4830*2) tabi burada devreye nakit durumları giriyordu, e5200 ile biraz daha rahatlayacağım galiba. Tabi bu dediğim planı 1-2 aylık periyotta peytderpey yapmayı düşünüyordum.

Şu an kullanmakta olduğum anakart'ın e5200 desteği için güncel biosu beta olarak çıkmış acaba yarın 5200 alsam bios olarak betayı kullansam ciddi sıkıntım olur mu? Olursa neler olabilir?

Selamlar
  • arkadaşlar sizin için hız çok mu önemli.
    intelin sitesine girip baktınızmı acaba + ve - sileri nelerdir
    e6xxx ve e8xxx serisinde virtualization (yani sanallaştırma) özelliği vardır arkadaşlar
    örneğin 32 bit bir sisteme sanal olarak 64 bit bir işletim sistemi kurabiliyorsunuz
    saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Progrock

arkadaşlar sizin için hız çok mu önemli.
    intelin sitesine girip baktınızmı acaba + ve - sileri nelerdir
    e6xxx ve e8xxx serisinde virtualization (yani sanallaştırma) özelliği vardır arkadaşlar
    örneğin 32 bit bir sisteme sanal olarak 64 bit bir işletim sistemi kurabiliyorsunuz
    saygılar...

64bit kurabilmeyi sağlayan özelliğin adı emt64 dür. VT aynı anda birden fazla işletim sisteminin çalıştırılmasını sağlar.
  • vt den kast ettiğim olay şudur
    örneğin 32 bit işletim sistemi kurulu bilgisayarı ele alalım
    bunun içine vmware kuralım. eğer işlemcide vt desteği varsa vmware'e 64 bit işletim sistemi kurulabilinir. eğer yoksa kurulm gerçekleşmez çünkü 32 bit sisteme ancak vmwware 32 bit sistem kurulabilinir.
    işte bu vt özellği çekirdek makinanın işletim sisteminin kaç bit olduğuna hiç bir şekilde bakmaz.
    sistemci olduğumdan vmware tabanlı çok program kullanmışlığım var ve hala kullanmaktayım.
    sonuçta vt özelliği son derece önemli bir özellik
    keşke intel e6xxx ve e8xxx işlemcileri gibi diğer işlemcileride bu özelliği koymuş olsaydı.

http://www.cozumpark.com/forums/post/66412.aspx

• quote:

Orjinalden alıntı: Progrock

vt den kast ettiğim olay şudur
    örneğin 32 bit işletim sistemi kurulu bilgisayarı ele alalım
    bunun içine vmware kuralım. eğer işlemcide vt desteği varsa vmware'e 64 bit işletim sistemi kurulabilinir. eğer yoksa kurulm gerçekleşmez çünkü 32 bit sisteme ancak vmwware 32 bit sistem kurulabilinir.
    işte bu vt özellği çekirdek makinanın işletim sisteminin kaç bit olduğuna hiç bir şekilde bakmaz.
    sistemci olduğumdan vmware tabanlı çok program kullanmışlığım var ve hala kullanmaktayım.
    sonuçta vt özelliği son derece önemli bir özellik
    keşke intel e6xxx ve e8xxx işlemcileri gibi diğer işlemcileride bu özelliği koymuş olsaydı.

http://www.cozumpark.com/forums/post/66412.aspx

anladım hocam. ben ilk mesajınızı yanlış anlamışım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.