Şimdi Ara

E7400 işlemci overclock ! yanlışmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MErhaba. Arkadaşlar stok fan ile kullandığım e7400 işlemci var default 2.8 ghz de çalışıyordu. Bios ayarlarına girip overclock yaptım. Ana kart detaylı overclock imkanı sunmuyor ''Overclock profil'' Diye bir kısım var sadece belli oranlarda artırım yapma imkanı sağlıyor. %15 arttırdığımda ise işlemci 3.22 ghz ye 2gb ddr2 800mhz lik ramler ise 900mhz çıktı.
    1. sorum ramlari 800mhz ye sabitlememmi gerekir yoksa overclocku dahada artırsam ramlerde yükselecek hiç dokunmasammı, ram mhz ler yükselince bana sıkıntı yaratırmı ?
    2. sorum power 600w akasa , psu dan memnunum. Gtx460 768mb v e7400 bir arada kullanıyorum. İşlemci overclocku dahada arttırsam bir sıkıntı yaşatırmı, Sıcaklık değerleri everest ile baktığımda boşta iken şöyle yazıyor : CPU=28 derece Cpu1= 32 derece Cpu2= 40 derece görünüyor yükte iken hiç kontrol etmedim sıcaklıkları stok fanla soğutuyorum işlemciyi kasada 2 adet biri önde diğeri egsoz fan var 9 cm lik. İşlemci hızını 3.4 e çıkarsam ısı ve psuda bir sorun olurmu stok fan ve 2 adet 9 cm lik fanlarla ?

• Madem anakartta çok izin vermiyor, işlemciyi fazla kasmaya gerek yok. Diğer konudaki sorunu çözmek için uğraşıyorsanız hot pursuit teki işlemci sıkıntısını @.45 ACP nickli üye ilede mütalaa edin derim. Sonra işlemcinize yüklenin.
  • diger basligina da yazdim ama sorunu gozunle gor diye bir test yapmani istiyorum.su programi indir ve fps bolumunde folder to save benchmarks yazan yerde change de masaustunu sec.ayni sayfada benchmark settings bolumu altinda minmaxavg sekmesini isaretle.program acikken oyuna gir bir yaris ac kontrolu ele aldiginda f11 tusuna bas normal oyna yaris cizgisini gordugunde f11 tusuna bir daha bas ve oyundan cik.masaustune csv uzantili bir dosya atacak uzantisini txt yap icerisinde yazanlari buraya yapistirabilirsin ama min yazan yerde 25 alti bir deger varsa takilmanin sebebi budur ve islemciye oc yapman para etmeyebilir oyun cok cekirdek ya da cok mhz istiyor i5 2500k 4.4 ghz ya da 3.2 ghz x6 phenom istiyor sabit 60 fps icin.ben 3.7 ghz x4 phenomla 45 fps aldim minumum fakat turuna gore degisir bazi turlarda daha cok bazilarinda daha az alabilir gece yarislarinda daha az alir mesela.

http://www.fraps.com/setup.exe

• quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

diger basligina da yazdim ama sorunu gozunle gor diye bir test yapmani istiyorum.su programi indir ve fps bolumunde folder to save benchmarks yazan yerde change de masaustunu sec.ayni sayfada benchmark settings bolumu altinda minmaxavg sekmesini isaretle.program acikken oyuna gir bir yaris ac kontrolu ele aldiginda f11 tusuna bas normal oyna yaris cizgisini gordugunde f11 tusuna bir daha bas ve oyundan cik.masaustune csv uzantili bir dosya atacak uzantisini txt yap icerisinde yazanlari buraya yapistirabilirsin ama min yazan yerde 25 alti bir deger varsa takilmanin sebebi budur ve islemciye oc yapman para etmeyebilir oyun cok cekirdek ya da cok mhz istiyor i5 2500k 4.4 ghz ya da 3.2 ghz x6 phenom istiyor sabit 60 fps icin.ben 3.7 ghz x4 phenomla 45 fps aldim minumum fakat turuna gore degisir bazi turlarda daha cok bazilarinda daha az alabilir gece yarislarinda daha az alir mesela.

Ok hocam anladım akşam gerekli testleri yapıp deneyeceğim. Anakarttaki overclock profilden %15 ten %20 ye çıkarıp deneyeceğim birde. Sonuçları eklerim buraya. Teşekkür ederim. Unutmadan Overclocku arttırdıkça ram mhz leri yükseliyor bu sorun oluştururmu ? (00mhz ye sabitleme imkanı var 800mhz ye sabitleyeyimmi? 2GB ddr2 800mhz ram.

• quote:

diger basligina da yazdim ama sorunu gozunle gor diye bir test yapmani istiyorum.su programi indir ve fps bolumunde folder to save benchmarks yazan yerde change de masaustunu sec.ayni sayfada benchmark settings bolumu altinda minmaxavg sekmesini isaretle.program acikken oyuna gir bir yaris ac kontrolu ele aldiginda f11 tusuna bas normal oyna yaris cizgisini gordugunde f11 tusuna bir daha bas ve oyundan cik.masaustune csv uzantili bir dosya atacak uzantisini txt yap icerisinde yazanlari buraya yapistirabilirsin ama min yazan yerde 25 alti bir deger varsa takilmanin sebebi budur ve islemciye oc yapman para etmeyebilir oyun cok cekirdek ya da cok mhz istiyor i5 2500k 4.4 ghz ya da 3.2 ghz x6 phenom istiyor sabit 60 fps icin.ben 3.7 ghz x4 phenomla 45 fps aldim minumum fakat turuna gore degisir bazi turlarda daha cok bazilarinda daha az alabilir gece yarislarinda daha az alir mesela.

Hocam denedim sonuç burda

Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
    10966, 216503, 18, 61, 50.651 dediğiniz gibi yaptım. Oyun içerisinde genel olarak değilde sadece keskin viraj dönüşlerinde bunu yapıyor. Açıkçası diğer oyunlarda böyle bir sorun pek olmadı crysiste azıcık ama o oyunu daha yüksek ekran kartlarıyla oynayıpta fps düşenleride tanıyorum. Sanırım benim işlemci GTx 460 768MB modeline overclock yapınca yemiyor diye düşünüyorum. Yinede sizlerin yorumları daha önemli. Bu arada keskin virajlara gelmeden F11 kullanarak aldığım fps değerleri ise min:49 mak:61. Overclock ile ilgili sorumuda aydınlatırsanız çok sevinirim. Ramleri default mhz demi bırakayım yoksa otomatik overclock ile mhz leri yükselsinmi?

• benim dedigim gibi test yaptiginda min 18 fps cikmis.ortalama 50 fps alirken 18'e duserse takilir tabi.donuslerde lastik dumani efekti yapiyor bu da bir fizik ve islemci yapiyor.30 filan olmasi lazim en az ki o da senin islemciyle olmaz oc ile ugrasmasan da olur cekirdek istiyor oyun.crysis 2gb ramde sorun yapar 4gb ram ister.islemci yetmedigi zaman ekran kartina oc ise yaramaz fps artmaz.intel oc'den anlamiyorum ama fsb oc yaptigin icin islemciyi yukselttikce ram hizi da yukselir iyi bir sey degildir bir de ramle ugrasirsin stabil mi ne voltaj istiyor diye.oranlari var intelde 1:2 diye diyelim 400 fsb yaptiginda islemci hizlanmis ama ramler yine 800 mhz oluyor.profilden oc yapiyorsan ramler yukselsin o kadardan bir sey olmaz %20 filan.profilden yapacagin ocyi birak tam ogrenip 4 ghz bile yapsan para etmez bence nfs'de x2 oldugu icin ve crysis icin de 2gb daha ram alman lazim.parca degistirme imkanin yoksa boyle problemli oyunlari oynama.
  • quote:

benim dedigim gibi test yaptiginda min 18 fps cikmis.ortalama 50 fps alirken 18'e duserse takilir tabi.donuslerde lastik dumani efekti yapiyor bu da bir fizik ve islemci yapiyor.30 filan olmasi lazim en az ki o da senin islemciyle olmaz oc ile ugrasmasan da olur cekirdek istiyor oyun.crysis 2gb ramde sorun yapar 4gb ram ister.islemci yetmedigi zaman ekran kartina oc ise yaramaz fps artmaz.intel oc'den anlamiyorum ama fsb oc yaptigin icin islemciyi yukselttikce ram hizi da yukselir iyi bir sey degildir bir de ramle ugrasirsin stabil mi ne voltaj istiyor diye.oranlari var intelde 1:2 diye diyelim 400 fsb yaptiginda islemci hizlanmis ama ramler yine 800 mhz oluyor.profilden oc yapiyorsan ramler yukselsin o kadardan bir sey olmaz %20 filan.profilden yapacagin ocyi birak tam ogrenip 4 ghz bile yapsan para etmez bence nfs'de x2 oldugu icin ve crysis icin de 2gb daha ram alman lazim.parca degistirme imkanin yoksa boyle problemli oyunlari oynama.

Eyvallah hocam yardımın için teşekkür ederim. Ama patch dosyası vs demiştiniz, birazcık araştırdım patch 1 ve patch 2 dosyaları var 2. yi yükledim oyun yenice rahatladı ,sanırım sizinde dediğiniz gibi hem benim işlemci core 2 duo yetmiyor hemde oyundada optimizasyon problemleri varmış üstelik forumlarda bu hot pursuitten müzdarip 100 lerce mesaj buldum 2 saatte :) Son olarak İntelin sandy bridge işlemcilerinden alacağım core i5 2500 modelinden ama anakartlar sorunlu ve revize edlip piyasaya tekrar süreceklermiş yakın zamanda. Benim sistem ddr2 şimdi ddr2 ram alsam yeni alacağım makinaya takamayacağım bu makinayıda zaten elden çıkaracağım o nedenle bu makinaya masraf yapamıyorum. Ama bir kaç aya kadar yeni intel işlemci ve anakartlar çıkınca en az 4gb ram yaparım. Core 2 duo ya overclock yaparak 3.4ghz ye çıkardım ramlerde timing süreleri otomatikmen azaldı değişti. Voltaj çok cüzi de olsa kendiliğinden artıyor overclock profil altından yapınca ramler 960 mhz ye çıktı. Sadece ramlar sorun yaratırmı diye merak ediyorum bu mhz yükselmelerinden ?
    YArdımlarınız için tekrar teşekkürler.

• fraps programı ile test ettim patch dosyasını yükledikten sonra sonuç
    Frames:10680, Time (ms):216601, Min:28, Max:62, Avg:49.307

İşlemci 3.2 ghz de ramlarde 900mhz de çalışıyordu. Patch dosyası işe yaradı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kavrama -- 5 Mart 2011; 0:27:22 >
  • sırasıyla kurdugun icin mi ise yaradi acaba yoksa nvidia diye mi?ben direkt patch2 kurdum 5770 ve 6850'de milim degisim olmadi bir de senin yaptigin gibi yapalim bakalim.bitirdim gerci oyunu ama olsun ati nvidia olayi miymis onu goruruz.

quote:

Voltaj çok cüzi de olsa kendiliğinden artıyor overclock profil altından yapınca ramler 960 mhz ye çıktı. Sadece ramlar sorun yaratırmı diye merak ediyorum bu mhz yükselmelerinden ?

800 mhz ramler az bir voltaj artisi ile 960 mhz calisabilir markaya gore bu durum normaldir.sorun olsa oyunda mavi ekran alirdin.yine de mavi ekran alirsan ram hizini sabitle ama sorun olmayacak sanirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 5 Mart 2011; 0:47:45 >
  • quote:

sırasıyla kurdugun icin mi ise yaradi acaba yoksa nvidia diye mi?ben direkt patch2 kurdum 5770 ve 6850'de milim degisim olmadi bir de senin yaptigin gibi yapalim bakalim.bitirdim gerci oyunu ama olsun ati nvidia olayi miymis onu goruruz.

quote:

Voltaj çok cüzi de olsa kendiliğinden artıyor overclock profil altından yapınca ramler 960 mhz ye çıktı. Sadece ramlar sorun yaratırmı diye merak ediyorum bu mhz yükselmelerinden ?

800 mhz ramler az bir voltaj artisi ile 960 mhz calisabilir markaya gore bu durum normaldir.sorun olsa oyunda mavi ekran alirdin.yine de mavi ekran alirsan ram hizini sabitle ama sorun olmayacak sanirim.

Oyunu silip tekrar kurdum sadece yeni çıkan patch dosyasını kurdum, fark min:18 fps den min:28 fps ye çıktı. Bu şekilde işlemciyi 3.2 ghz den 3.36 ghz ye çıkardım en düşük fps min:34fps ye çıktı. Hem patch dosyası hemde işlemci oc işe yaradı. Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

• i5 2500k 3.3ghz 1866mhz 9-9-9 24 1t ram hd6850 ile sabit 60 fps alıyorum

oyun fizik desteği var ve kapatılmıyor sanırım o yüzden gtx460 gibi bir kartla deneme yapmak gerek birde fizik desteği düşük işlemcilerde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.