Şimdi Ara

E7400 İşlemci Overclock yaptım ( Daha doğrusu yapmaya calıstım )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
4.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaslar daha önce hiç Overclock yapmamıstım.
    Benim E7400 İşlemcim var
    HD 4850 ekran kartım
    Hyperx 2+2 = 4GB Ramim var...

Neyse konuya gireyim bugün PC ye biraz overclock yapayım dedim. Fakat bu konuda pek bilgim yok. BIOS'a girdim. Ordaki FSB yi 310 yaptım. İşlemci çarpanıda 10 bide altında bi ayar var 0.5 daha ekliyo 10.5 oluyo sanırım ama onu aktif etmedim daha...Neyse 2 sorunum var şuan
    1.si ben bu sayıyı fazlalaştırdığımda yani mesela 350 yaptıgımda Windows açılmıyor mavi ekran geliyor. Dahada arttırdığımda bilgisayar açılıyor hemen reset atıyor tekrar açılıyor ve fabrika ayarlarına dönüyor. Bende bu ayarda tutabildim (Gerçi internette bendeki işlemciyle 3.5-4 GHZ arası yapıyorlar ama nasıl iş anlamadım..

2.Sorum ise şu , şimid ayarları bu sekilde kaydettim herşey tamam ama CPU-Z Adlı programı açtığımda şöyle oluyor ;

Bir böyle oluyor

Birde böyle oluyor

Yani corespeed 1800 oluyor sonra 3100 oluyor sonra yine 1800 oluyor ??? Ama çoğunlukla 1900 yazıyor orda arada 3000 oluyor sonra tekrar 1800 oluyor... Niçin böyle ??

Birde ekran kartınıda biraz overclockluycam Chip dergisi 1-2 program varmıs. Maximum ayarları bulup stabil olunca sabitliyor.
    İlgilenirseniz sevinirim iyi günler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikotrex -- 2 Mart 2010; 22:44:51 >

• biosta c1e support(benim biosta oyle) ona benzer seyler var bilgisayar idle durumdayken beklioken yani otomatik değiştiriyor. Biostan onu kapattğın zaman o hareket etmicektir bi asagi bi yukari hep sabit kalcaktır ama elektrigi daha fazla cekicektir.(galiba)
  • Bu arada ilk resmi yanlış koymuşum.Düzelttim şimdi x)
    c1e support diye birşey bulamadım :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikotrex -- 2 Mart 2010; 22:44:31 >
  • İşlemci boştayken hızı düşürüyor,asus anakartkarda SpeedStep özelliği diye geçer,güzel bir özellik enerjiden tasarruf işlem yaptığın zaman tekrar normal hızına dönüyor
  • Aynı İşlemciyi Stok Fanla 3.3 De Kullanıyorum. Yardım Istersen Yardımcı Olabilirim PM den
  • Anakartını Yazarsan Ayrıntılı Yardımcı Olabiliriz .. Genel Olarak CPU Gelişmiş Ayalarının İçinde C1E Support Diye Bir Yer Vardır . Default Olarak Autodadır . Sen Onu Elinde Disable Yaparsan SÜrekli Olarak 3100 MHZ de Çalışıcaktır. C1E Support İle İşlemci Masaüstünde Hızını Düşürüyor ki Hem Enerji Tasarrufu Hemde Isınmaması İçin .
  • sistem beziyordur belki imzadaki gibi işlemci aynı ekran kartı yakın sayılır.. kolay gelsin

Ayrıca o artıp azalma guzel bişey hele oc yapıldıktan sonra buyuk veli nimet işlemcin guc tasarrufu yapıyor yukarda arkadasın dediği gibi kopatabilirsin ama ben tavsiye etmem kapatmanı o ozelligi. cunki işlemci gucune ihtiyac oldugunda zaten o deger max degerde oluyor buyuk bi winrar dosyasını acarken bi bakarsan hiç dusmez max degerden ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mürşit -- 12 Mart 2010; 0:38:37 >
  • Senın VOltaj Autoda Mı Mürşit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhand28 -- 12 Mart 2010; 1:15:18 >
  • Auto'da olmalı aynı anakart ile işlemciyi bende kullandım 343FSB'ye kadar autoda sorunsuz kullanabiliyordum.
    Şimdi DFI anakart aldım nedense 333fsbyi bile kullanamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhandemiray

Senın VOltaj Autoda Mı Mürşit

1,3 volt benim zaten stock fan daha zorlayınca cok ısınmaya başladı bu anakartlada 3,6 yı gecemedim zaten .. gecsem bile ısınma problemine takılacaktım.. ama volt 1,3 ile verim guzel.. 1.2 iş gormuyor...ayrıca 3.6 da bende stabildi ama ramlerimden kaynaklanan bi yavaslama oldu ramler kadırmadı memory bus yuzunden yavasladı bilgisayar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mürşit -- 12 Mart 2010; 20:12:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mürşit

quote:

Senın VOltaj Autoda Mı Mürşit

1,3 volt benim zaten stock fan daha zorlayınca cok ısınmaya başladı bu anakartlada 3,6 yı gecemedim zaten .. gecsem bile ısınma problemine takılacaktım.. ama volt 1,3 ile verim guzel.. 1.2 iş gormuyor...

1.31v du benım. boşta yuksekdı sıcaklıklar 1.26 verdım sıcaklıklar gayet ıyı
  • Buda Benim Skor , Hava İle 4.95 GHZ de Kaldım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackCalamity -- 14 Mart 2010; 14:54:22 >
  • anakart saglam iyi sonuc
  • Orijinalden alıntı: BlackCalamity

Buda Benim Skor , Hava İle 4.95 GHZ de Kaldım .

Cpu Vid değerin nedir acaba merak ettimde :)
  • Vid Değeri 1.250 Ama Bunun O Kadarda Önemi Yok .
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackCalamity

Vid Değeri 1.250 Ama Bunun O Kadarda Önemi Yok .

Sen 1.9 voltla 5.4 ghz görmüşsün. Buda vid değerinin düşük olduğunun bir kanıtı ki, zaten 1.2500 miş.
    Ben ise 1.9 voltla ancak 4.4'ü görebiliyorum. Tabii vtt, pll ve köprü voltajlarını maximumda tutarak. Zira benimkinin vid değeri ise 1.2750. Demekki önemliymiş.
  • Vid 1.2500 ile Vid 1.2750 Arasında , 4.4 GHz ile 5.5 GHZ Kadar Fark Olduğunu Söylüyorsun .

Vid Değeri Herşey Değildir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackCalamity -- 15 Mart 2010; 21:56:20 >
  • tamam kardeşim hayırlı işler olsun sana. Nice 3 yıllara
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackCalamity

Buda Benim Skor , Hava İle 4.95 GHZ de Kaldım .

benim elimdede bu işlemciden var ama 3.7 de çakıldım? yardım edermisnzi?
    anakartım gigabyte x48 d6q
    rem 4 gb kingstone hyprx tam bilmiyorum ama 1066 olması lazım
    sadece işlemci fsp degerini yukselttim ve 1.4 voltaj verdim en son fsp degeri 360 a kadar çıkıyo ama mavi ekran hatası olıyorum ne yapmam lazım sizce yardm edermisniz ?

• quote:

anakart saglam iyi sonuc

Kardeş Bios ayarlarını yazabilir misin bende E7400 ve Asus P5Q-Deluxe var.
    4.00 da çakılıyor voltaj istiyor ama bu seferde ısınma sorunu zuhur ediyor.
    Şu an 3.7 de 1.36 voltta ,
    ramler 2*2 1066 Dream xtreem
    soğutucu Big typoon.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.