Şimdi Ara

E7400 İşlemci Overclock yaptım ( Daha doğrusu yapmaya calıstım ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
4.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: .: mds :.

quote:

Orijinalden alıntı: ayhandemiray

anakart saglam iyi sonuc

Kardeş Bios ayarlarını yazabilir misin bende E7400 ve Asus P5Q-Deluxe var.
    4.00 da çakılıyor voltaj istiyor ama bu seferde ısınma sorunu zuhur ediyor.
    Şu an 3.7 de 1.36 voltta ,
    ramler 2*2 1066 Dream xtreem
    soğutucu Big typoon.

yanlış alıntı pardon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tg2601 -- 22 Nisan 2010; 23:55:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metal_my666

quote:

Orijinalden alıntı: BlackCalamity

Buda Benim Skor , Hava İle 4.95 GHZ de Kaldım .

E7400 İşlemci Overclock yaptım ( Daha doğrusu yapmaya calıstım )

benim elimdede bu işlemciden var ama 3.7 de çakıldım? yardım edermisnzi?
    anakartım gigabyte x48 d6q
    rem 4 gb kingstone hyprx tam bilmiyorum ama 1066 olması lazım
    sadece işlemci fsp degerini yukselttim ve 1.4 voltaj verdim en son fsp degeri 360 a kadar çıkıyo ama mavi ekran hatası olıyorum ne yapmam lazım sizce yardm edermisniz ?

anakartın gayet güzel ram frekanslarını manuel olarak 800 mhz civarı ayarla bus speed i yükseltmeye devam et

• kardeş işte bu bus speed nerde aluyo bir sürü deger var orda remden sorun çıkıyo mavi ekran alıyorum fsp yi yukseltince ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: metal_my666

kardeş işte bu bus speed nerde aluyo bir sürü deger var orda remden sorun çıkıyo mavi ekran alıyorum fsp yi yukseltince ?

biosta ramlerin ayarlarını yaptığın sayfanın resmini koy buraya tarif edeyim
  • ya kaç dır ugraşıyorum resim tlf ile çektim ama pc ye atamdım kart okuyucu çalışmıyor win 7 de başka bir yol var mı acab bios fot için ? tşkler ilgilendigin için
  • quote:

Orijinalden alıntı: .: mds :.

quote:

Orijinalden alıntı: ayhandemiray

anakart saglam iyi sonuc

Kardeş Bios ayarlarını yazabilir misin bende E7400 ve Asus P5Q-Deluxe var.
    4.00 da çakılıyor voltaj istiyor ama bu seferde ısınma sorunu zuhur ediyor.
    Şu an 3.7 de 1.36 voltta ,
    ramler 2*2 1066 Dream xtreem
    soğutucu Big typoon.

bu 360 a kadar yaptığın şey bus speed oluyor, senin sorunun ramlerinin otomatik ayarda çok yükseklere çıkması ramlerini manuel olarak daha alt seviyeye çekmelisin ram frekans ayarı var orda onu auto dan manuel yapacaksın sonra altındaki iki değerden ram fekanslarını 800 civarı ayarlayacaksın

• BlackCalamity kullanıcısına yanıt
    Abi bendede e7400 var anakart asus p5kpl anakart bu anakartda voltajsiz 3.60 da kaldim bunu biraz daha artirmak istiyorum bana yardim edermisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu Hortlatayım dedim ;

kusra bakmayın.

Yeni sisteme geçmeden önce Şu e7400 ün sınırlarını bir zorlayayım istiyorum;

İşlemci E7400
    Anakart Asus P5 KPL AM
    Ram Kingstoon Hyper x 2gb*2 adet = 4 gb. 1066 mhz fakat 800de çalışıyor 1066 da windows açmıyor OC ile destekliyormuş anakart.

Yardımları bekliyorum. Yabancı forumlardan elde ettiğim verilerde Core voltage a 1.36 ve bus speed e 400mhz ve x10 multiplier verilmiş. Esas 4 ghz üzerine çıkan arkadaşlardan yardım bekliyrum. ve Bu ghz arttıkca ne faydamız oluyor. Kasanın soğutması enfes. Haf 912 önde ve tepede 20 cm fan var. işlemci soğutucu Artic cooling freezer 7 pro var. Sistem boşta 35 yükte 47 yi geçmiyor.

Bios en son sürümde.
  • Kendimce 1-2 deneme yaptım. 3.36 GHZ e kadar çıktım. Ölçümlerde Cpu 36-37 derecelerde çalıştı. Yük altında ise 49 da kaldı. Ayarları tekrar default a getirdiğimde ise CPU frekansı 2.8 GHZ e düşmesi gerekirken 3.36 da kaldı. Bios da Restore default settings yaptım fakat sistem hala 3.36 da. c1e de aktif. sistem boşta ve yük altında 3.36 ghz de. Düşüremiyorum. nasıl düşürebilirim?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.