Şimdi Ara

E8400 3.0Ghz Asus Anakartla Stok fanı İle Hangi Değerde Stabil Kalabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • E8400 3.0Ghz işlemci, 2x1 gb ddr-2 800mhz ram. Asus P5-KSE Anakart var. Hız aşırtma uygulamak istiyorum ancak fan almak istemiyorum. Sistemim 24 saat açık. normal kullanımda devamlı işlemci sıcaklığım 50-54 'C arasında gidip geliyor. Sizce işlemcim stok fanı ile sıcaklık sorunu çekmeden kaç ghz e kadar çıkar ? tabiki bu değerleri girdikten sonra sıcaklığı kontrol edeceğim devamlı. yani siz yaklasık bir değer söyleyin, ben de bu değerler arasında gidip geleyim.

• yardım edebilecek yokmu arkadaşlar
  • voltaj vermeden stabil çıkabileceği hızı bul.20-30 ar mhz lik fsb artır orthosla stabiliteyi kontrol et.ek voltaj vermezsen sıcaklık pek sorun olmayacaktır.ama auto oc yapma o zaman otomatik voltaj artırıyor anakart.voltajları sabitle.oc hakkında bir bilgin yoksa üst konuları okuyup bilgilenmeni tavsiye ederim.
  • anladım hocam.. Peki soracağım şu..Bir arkadaşım diyor ki o.c yapmak sakat iş.. o.c lu bilgisayar devamlı hata verir, reset atar, vs.. böyle durumlar mumkunmu.. Bir de sorum şu ki; mesela senin işlemcin E6320 şimdi bu görünürde de E8500(3.2 ghz) ü geride bırakır değilmi..
  • Orthos gibi programlarla test etmenin sebebi reset atma gibi şeylerin önüne geçmek için bu gibi testleri başarıyla tamamlarsan hiçbir sorun çıkmaz
    İşlemcilerin sadece mhzi önemli değil mimarisi ve önbellek gibi kriterlerde önemlidir
  • peki E8400 u E8500 yapmak mumkundur o zaman %100 olarak.. mimari , cache aynı old. için ?
  • 8400ü 8500 hızına getirirsen aynı performansı verecektir hatta fsb hızı biraz daha yüksek olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok teşekkur ediyorum bilgilerinizi paylaştığınız için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.