Şimdi Ara

E8400'e darboğaz olmadan max ekran kartı?-bütçe 400TL-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
2.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar 5 senelik bilgisayarımda ekran kartının artık değişme zamanı geldiğini düşünüyorum(!) Bileşenler aşağıdaki gibi:
    Core2Duo E8400
    Hd4850
    4gb Ddr2 ram
    1gb WD blue hdd
    400w asus vento psu.

Overclock yapmadan, darboğaz olmadan sisteme dayayabileceğim f/p ekran kartı hangisidir? Epey uzak kaldım piyasadan, forumda başlıklardan anladığım kadarıyla HD7850/7870 şu an piyasaya hükmediyor. 400TL bütçem var, sistemle uyuşan ekran kartını ararım.
    Power supply yeterli gelir mi yeni nesil ekran kartlarına? Yoksa az kullanılmış Xilence 500w var, onu alacağım.(12V-38A) http://www.vatanbilgisayar.com/xilence-sps-xp500(12)r3-xilence-xp500-500w-120mm-fan-psu-redwing-serisi-r3/productdetails.aspx?I_ID=44904&gclid=COTa7e3l7LYCFQdY3godLVEAVg
    1000$lık sistem toplamaktansa beni max 2 sene daha idare etsin kafi diye düşünüyorum.

• Overclock yapmadan E8400 darboğaz yapar 7850'ye işlemcinizi dört çekirdekli bir işlemciyle değiştirin ancak öyle olabilir. Sadece ekran kartı alıcam diyorsanız en fazla 7770 alın ve 500watt'lık psu lar yeter.
  • e8400+sapphire 7850 2 gb kullanıyorum darboğaz olayı yok ama overclock şart en az 4 ghz olmalı ki ben 1 yıldır 4,5 Ghz de kullanırım standart
  • Öncelikle OC yapmadan, E8400 yetersiz gelecektir.Tabi gördüğüm kadarıyla monitörünüzü falan belirtmemişsiniz.Eğer; 1280x1024 gibi çözünürlükler kullanacaksanız işler değişebilir.Tam olarak herşeyi belirtirseniz daha da yardımcı olabiliriz.

Bu arada PSU olarakta, 80+ BRONZE olmasa bile en azından 80+ bir PSU öneririm.Buraya yazdığınız PSU, OC yapma ihtimalide göz önüne alınınca, yetersiz gelecektir büyük ihtimalle.

Ama dediğim gibi, tam herşeyi belirtin.Monitörünüze göre belki; 7850' ye de gerek kalmayacaktır.7770 ile işin içinden sıyrılabilirsiniz.

• Yorumlarınız için teşekkürler, verdiğiniz bilgiler doğrultusunda 7770 almak üzere gidip 550ti ile döndüm. Asus kalitesini görünce dayanamadım, sağlık olsun artık :) Metro last light da hediyesi oldu. Seneye yeni sistem toplarken görüşmek üzere...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.