Şimdi Ara

E8400 ü satıp Q6600 aldım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
4.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: salenko

merhaba arkadaşlar şu an 2 işlmeci elime yeni geçti isterseniz bazı testler yapıp koyabilirim. bilginize. veya bugun ayrı bi konu açıp testleri sizlerle paylaşıcam

edit: tabi gerek varsa

lütfen,tarafsızca değerlendir.hem masa üstü performans hem oyunlardaki performans
  • Nehalemde mimari soket herşey değişecek. Yeni mimarili geliyor işlemciler siz hala çekirdek yarışındasınız. Pentium d de iyiydi bir zamanlar ama core mimarisi çıkınca kimsenin gözünde değeri kalmadı. Nehalem yaygınlaşsın göreceksiniz core 2 lerin alayının kimsenin gözünde değeri kalmayacak....
  • quote:

Orjinalden alıntı: fasilgibi

Nehalemde mimari soket herşey değişecek. Yeni mimarili geliyor işlemciler siz hala çekirdek yarışındasınız. Pentium d de iyiydi bir zamanlar ama core mimarisi çıkınca kimsenin gözünde değeri kalmadı. Nehalem yaygınlaşsın göreceksiniz core 2 lerin alayının kimsenin gözünde değeri kalmayacak....

q6600 e serisi kadar ezik kalmayacak.bunu anlatmaya çalışıyoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: alimdemir

quote:

Nehalemde mimari soket herşey değişecek. Yeni mimarili geliyor işlemciler siz hala çekirdek yarışındasınız. Pentium d de iyiydi bir zamanlar ama core mimarisi çıkınca kimsenin gözünde değeri kalmadı. Nehalem yaygınlaşsın göreceksiniz core 2 lerin alayının kimsenin gözünde değeri kalmayacak....

q6600 e serisi kadar ezik kalmayacak.bunu anlatmaya çalışıyoruz

P d, p 4 kadar ezik kalmadı ama ikiside o kadar geride kaldıki gözden düştüler. Nehalem gelsin en iyi core 2 de bile gözüm olmaz.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: MertcanE.

Tabiki arada fark çok. Güzel yapmışsın. Onu rahat olarak zaten 3 Ghz yaparsın. E8400 3Ghz kullanmaktansa Q6600 3 Ghz kullanırım.

8400 ü 4.2 ghz de kullananlar var hadi q 6600 çıksın bakalım.

Eğer sık işlemci değiştiren biriysen açıkçası hata yapmışsın. Her türlü 8400 ü tercih ederim kaç uygulamada varki 4 çekirdek desteği. Ben olsam 8400 le bekleyip nehalem çıkınca değiştirirdim ki ben de nehalem çıkınca sistemi yenileyecem.

Çok güzel diyorsun ama quad desteği gelince ne yapacaksın arada az bir fiyat farkı varken quad core almak bence daha mantıklı.Sonuçta her işlemci çıktığında işlemcimi değiştiremeyn biri olarak Q6600 ün E8xx serisinden daha mantıklı bir seçim olduğunu düşünüyor ve katılıyorum.

• 6 ay oldu alalı,q6600 bu kadar ucuzladı.hala aynı fiyata gidip çift çekirdek alanlara şaşırıyorum

q6600 uzun ömürlüdür.zaten şu ana kadar geçirdigi ömür bunun bir işaretidir.oyundada belirli bir oc yapılırsa çok fazla fark oluşmaz.çoklu

uygulamanın sözünü etmeye gerek yok.

daha öncede yazdıgım gibi,dehşetül vahşet bir ekran kartı çıkıp 3.6 daki quad ın yetmedigi nokta gelene kadar q6600 yeterldir.buda 32 nm

nehalem öncesi olacak birşey degildir bence.oyunlardaki 4 çekirdek desteginin artacagıda aşikardır.arttgında 4.2 8400 ün şansı malesef

yok q6600 3.6 ya karşı...

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core2quad-q6600_8.html#sect0

bu linktir bana 6 ay önce q6600 aldıran.supreme commander ve lost planet ın ayarlarında 4 ayrı işlemin açıldıgı 2.test

• aldım almaz olaydım pc kafayı yedi(q6600)

Lütden konu dışındaki konuma bakıniyada profilden bulun ne olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: mavizaman

Tomshardware 2007 tablosunda ocsuz halleriyle q6600 hep geride kalmış.
    q6600 - e8500 - e8400 - e8200 karşılaştırmaları
    http://www.tomshardware.com/charts/cpu-charts-2007/pinnacle-studio-11-plus,385.html?p=1275%2C1268%2C1267%2C1266

İşin ilginci bu uygulamada q6600 video dönüştürme/editleme performansı e8400 ve e8500 den daha kötü.

E8400 ü satıp Q6600 aldım

• her teste inanmayın.yeni üretilen E8500ün satılması intelin işine gelir.Q6600 ise 4 çekirdeği sayesinde daha aylarca sorgusuz sualsiz müşteri bulacaktır.intel testlerin sonucuna etki edebilir.önemli olan testler değil kullanıcı memnuniyetidir.video/dönüştürme alanında Q6600ün E serisine fark attığını kendi gözlemleriyle anlatan forumda 10 kişi bulabilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: alimdemir

her teste inanmayın.yeni üretilen E8500ün satılması intelin işine gelir.Q6600 ise 4 çekirdeği sayesinde daha aylarca sorgusuz sualsiz müşteri bulacaktır.intel testlerin sonucuna etki edebilir.önemli olan testler değil kullanıcı memnuniyetidir.video/dönüştürme alanında Q6600ün E serisine fark attığını kendi gözlemleriyle anlatan forumda 10 kişi bulabilirim

vıdıo kodlama işlerınde gerçekten q6600 cok iyi yanı core2lere nazaran ben vıdıo kodlama işlerıyle cok uğraşıyorum onun için 4 cekırdek oyuda oynuyorum onun için oc yapıyorum yanı q6600 herkese yönelık bir işlemcidir
    ama vıdıo kodlamayan ve sistemı sadece oyun için kullananlar için e8400 tercıhıde mantıklıdır

• video konvert vs 4çekirdege ihtiyac duyan işlerde daha cok vakit harcayan adam oyunlarda ki 2-3fsp düşügü aramaz,çözünürlügü bir aşagıya alıverir,çünkü zaten Q6600 ü niçin alacagını belirlemiştir önceden

sürekli oyun oynayan biriside bir programdaki 1-2dk gecikmeyi takmaz,çünkü oda e8400 ü onun için almıstır

her 2 işlemcide kullanılabilir.

hiçbir uygulamadan vazgecemeyenler Q6600 ü 3ghz de kullanırlarsa oda çok datlı olr

olay da budur.
  • Bence iyi Yamışın Kardeşş .. Gönül Rahatlığıyla Kullanabilirsin ..

Bende Onun bi üst Modelini Kullanıyorum .. Sistem İmzamdaki ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: cluber00

video konvert vs 4çekirdege ihtiyac duyan işlerde daha cok vakit harcayan adam oyunlarda ki 2-3fsp düşügü aramaz,çözünürlügü bir aşagıya alıverir,çünkü zaten Q6600 ü niçin alacagını belirlemiştir önceden

sürekli oyun oynayan biriside bir programdaki 1-2dk gecikmeyi takmaz,çünkü oda e8400 ü onun için almıstır

her 2 işlemcide kullanılabilir.

hiçbir uygulamadan vazgecemeyenler Q6600 ü 3ghz de kullanırlarsa oda çok datlı olr

olay da budur.

• quote:

pentium d iyi miydi? athlon x2'ler her türlü benchmarkta eziyordu pentium d'leri. tabi daha sonra 2006 yazında ilk core 2 duo'lar çıktı ve işler değişti.
  • quote:

Orjinalden alıntı: shadow006

quote:

Tomshardware 2007 tablosunda ocsuz halleriyle q6600 hep geride kalmış.
    q6600 - e8500 - e8400 - e8200 karşılaştırmaları
    http://www.tomshardware.com/charts/cpu-charts-2007/pinnacle-studio-11-plus,385.html?p=1275%2C1268%2C1267%2C1266

İşin ilginci bu uygulamada q6600 video dönüştürme/editleme performansı e8400 ve e8500 den daha kötü.

E8400 ü satıp Q6600 aldım

Standart saat hızlarında yapılmış testler, büyük ihtimalle o program çift çekirdek optimizeli ve cache'ye oldukça bağlı gibi duruyor, çünkü dikkat ederseniz çekirdek hızı arttıkça ve cache de arttıkça performans artmış. Testler doğrudur ama x38 bir anakarta takılan E8xxx serisi bir işlemciyle p35 anakarta takılan bıkarın Q6600ü, QX9770 ile arasında bile fark çıkarabilirsiniz Veri yönetimlerinin ve mimarilerinin alakası yok malesef iki çipsetin

Ayrıca oyunlarda E8xxx yeterli bir performans sunarken, yeni nesil oyunlar yada PC kaynaklarını yoğun kullanan programlar Q serilerinde daha iyi çalışacaktır.

Ayrıca 2.4ghz x 4 > 3.2ghz x 2 olduğuna inanıyorum herzaman, SSE4.1in de o kadar büyük bir fark yaratmadığını biliyoruz, video editlemede bile.

• quote:

pentium d mi iyiydi? athlon x2'ler tüm benchmarklarda eziyorlardı pentium d leri. tabi daha sonra 2006 yazında core 2 duo'lar çıkınca işler değişti o ayrı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucifer_Sam -- 8 Ağustos 2008; 0:07:01 >
  • Q6600 vs E8400 O.C. edilmiş halleriyle karşılaştırmaları
    q6600 @3.6 vs e8400 @4.2
    oyun:crysis , UT3 , divx 6.8 , dvd9 to dvd5
    http://www.tomshardware.co.uk/forum/248327-10-overclocked-q6600-e8400-compared-benchmarks-included
  • allah bilir memnunsundur bu değişimden yada memnun olmak zorunda hissediyorsundur kendini
  • quote:

Bir test daha..
    http://www.hardwareoc.at/Intel_Core2Duo_E8400_Testbericht_Uebertakten-2.htm

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.