Şimdi Ara

e8500 ve q6600 arsında kaldım.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
1.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: ctrl_alt_del

MÜZİK İLE UĞRAŞIYORSANIZ MUTLAKA Q SERİSİ.... Q6600 OLABİLİR AMA MUTLAKA OC'Lİ KULLANMANIZ ŞARTI İLE .....

Nedenini açıklarsan sevinirim?
    işletim sistemi olarak XP, program olarak Cubase SX3 kullanacağız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: spoonkee

Arkadaşlar iyice düşündüm ve kararımı E8500 den yana verdim.
    Nedeni ise:(araştırmlar sonucu)

Kullandığımız programın (Cubase SX3) çoklu işlemci kullanma gibi bir durumu olmaması ve sağlıklı yamasının şu an var olmaması..
    Sonuçta iki işlemcide kullanıcılar gözünde bu tarz bir işte birbirine baya yakın fakat tek işlemciden gelecek yüksek güce ihtiyacımız daha çok.

Anakartı, önümüzdeki günlerde gelişecek ve fiyatları daha insaflı hale gelecek olan Quad teknolojisine uyumlu olarak alıyoruz. İlerleyen zamanda sadece işlemciyi upgrade ederek daha iyi bit işlemciye geçeriz düşüncesiyle...

2 gün sonra sistemi almaya gideceğiz :) eğer çok net birşeyler söylerseniz bu fikirler değişebilir..

Not: bu pc sadece iş içindir oyun vs oynanmayacaktır...

oyun oynamayacaksan ve sadece iş için alacaksan q6600 al.e8500 e o kadar para verme bence..ben oyun için alacaksın zannettim.yukarıda arkadaşların dediklerine aynen katılıyorum.oyun haricinde diğer tüm işlemlerde q6600 den daha fazla performans alırsın.ama yine de sen bilirsin..

• Senin için birazcık araştırma yaptım ve bu linki buldum:http://www.steinberg.net/547_1.html#4269

Burada programların işlemci performansları ile ilgili bilgiler mevcut gözat istersen

quote:

Processors

Steinberg products work excellently with the standard processors found in PC and Mac computers today. When selecting a processor, speed certainly counts because it has such a tremendous impact on many processes within the computer. This is why Steinberg applications support multiprocessor/multicore systems and enable very high performance.
    Below you can find a list of processors/systems that can cope with today's demands and large projects. If you feel the need to upgrade your DAW, take a closer look at this hardware.

• quote:

Orjinalden alıntı: Thule

quote:

Arkadaşlar iyice düşündüm ve kararımı E8500 den yana verdim.
    Nedeni ise:(araştırmlar sonucu)

Kullandığımız programın (Cubase SX3) çoklu işlemci kullanma gibi bir durumu olmaması ve sağlıklı yamasının şu an var olmaması..
    Sonuçta iki işlemcide kullanıcılar gözünde bu tarz bir işte birbirine baya yakın fakat tek işlemciden gelecek yüksek güce ihtiyacımız daha çok.

Anakartı, önümüzdeki günlerde gelişecek ve fiyatları daha insaflı hale gelecek olan Quad teknolojisine uyumlu olarak alıyoruz. İlerleyen zamanda sadece işlemciyi upgrade ederek daha iyi bit işlemciye geçeriz düşüncesiyle...

2 gün sonra sistemi almaya gideceğiz :) eğer çok net birşeyler söylerseniz bu fikirler değişebilir..

Not: bu pc sadece iş içindir oyun vs oynanmayacaktır...

oyun oynamayacaksan ve sadece iş için alacaksan q6600 al.e8500 e o kadar para verme bence..ben oyun için alacaksın zannettim.yukarıda arkadaşların dediklerine aynen katılıyorum.oyun haricinde diğer tüm işlemlerde q6600 den daha fazla performans alırsın.ama yine de sen bilirsin..

Şöyleki;
    Program ( Cubase SX3) tek çekirdek teknolojisine göre çalışıyor ve yaması henüz yok.
    Bize gerekli olan da programın tek çekirdekten gelen güçle rahat çalışması.
    Ayrıca cache bellek bakımından da E8500 daha üstün seviyede.
    Bir diğer küçük ayrıntı da Q6600 işlemci 65NM mimariye sahip iken E8500 45NM mimariye sahip olması...

Bu konfigürasyonları (cubase sx3 ve Q teknolojisi) net bir şekilde kullanan kullanan bir arkadaş olsa süper olurdu,en azından denemiş birini bulabilsem harika olurdu.

• Program tek çekirdek teknolojisine göre çalışıyor demişsiniz fakat

ftp://ftp.steinberg.net/Download/Cubase_SX_3/3.1.1.944/Cubase_SX_SL_3.1.1_version_history.pdf

buradaki güncelleme geçmişinde çoklu çekirdek desteği olduğu yazıyor.(yukarıda verdiğim linkin 2. sayfasında Project/General başlığının altında)

quote:

Additional Processor Optimization: support for DualCore and Multi-Processor
    PC systems (systems with more than two processors)

• Evet ''you_rock'' haklısın. Görememişim. Çok teşekkür ederim.
  • quote:

Evet ''you_rock'' haklısın. Görememişim. Çok teşekkür ederim.

Önemli değil yardım edebildiysem ne mutlu bana
  • Okdir herkese çok teşekkürler...
    Biraz daha araştırma yaptık ve taşlar yerine oturdu.
    Q6600 almaya gidiyoruz yarın sabah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spoonkee -- 24 Nisan 2008; 0:32:04 >
  • dağru karar vermişsin bende almayı düşünüyorum 6750 yi satıp...
  • quote:

Okdir herkese çok teşekkürler...
    Biraz daha araştırma yaptık ve taşlar yerine oturdu.
    Q6600 almaya gidiyoruz yarın sabah

Yerinde bir karar,size yeterince faydası olacaktır o işlemcinin saat hızları düşük keşke E8500 vs aldım diyebilirsiniz diye ( -ki ben durumu yaşamıştım E8400 alırken ) saat hızları çok büyük farklar yaratmıyor çoklu çekirdek işlemcilerinde kaldı ki q6600 ile rahatça e8500 değerlerine çıkılır hatta daha fazlası yapılabilir.

Bu yüzden şu anda ki en iyi fiyat performans seçimi q6600 olacaktır

• arkadaşlar, bir şeyi anlamıyorum, burda yardım siteyen arkadaş bilgisayarı "iş" için kullanacak, bilgisayarla işini yürütecek. ama nedense bazıları hala oc den bahsediyor. burda "stabilite" çok daha önemli. orda sistemin çakılma ihtimali ve ona vereceği zararın farkında olmayabilirsiniz, demek size kalsa serverlarda bile oc yapacaksınız, tebrik ederim sizi...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.