Şimdi Ara

e8500 ve q6600 arsında kaldım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
1.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yardımlarınızı ısrarla bekleyerek bir soru sormak istiyorum..Eminim yardımınız dokunacaktır. Müzik-aranje-kayıt programı (cubase) kullanıyorum ..Cubase ve plug-in eklentileri işlemciyi oldukça zorluyor... e8500 ve q6600 arsında kaldım..ne yapayım, ne önerirsiniz? Bana acaba hız mı lazım..yoksa 4 çekirdek daha mı rahat çalışır? Saygılar sevgiler...

• Çoklu işlemler yapacaksan tabiki quad alman mantıklı...Zaten q6600 'lerde hava sogutma ile 3,8'i görebiliyorlar..

Benim imzama bakarsan 4,0'de bile tüm benchleri alabiliyorum ancak bukadar hız bana fazla oldugu için günlük 3,2Ghz'de kullanıyorum...
  • iyi de o programlar 4 çekirdeği kullanıyor mu ???

bende video ile uğraşıyorum ama dikkat ettim programlar tek çekirdek kullanıyor...

bir çekirdeğin kullanımı %100 civarında ikinci çekirdek %0-1 gibi toplamda %50 işlemci kullanılıyor...
    kullandığın programlar çok çekirdek destekli değilse çok çekirdeğin çok anlamı kalmıyor...

sizde durum ne dir bilemiyorum
  • Şöyleki; Cubase SX3 programı uzun süredir kullanılan, Windows XP SP2 ile sorunsuz çalışan bir program...(fakat)Şu an elde var olan P4-3,2 işlemci büyük sorunlar yaşıyoruz...sebebebi ise kanallara eklenen (açılan) plug-inler, audio kayıt edilmiş kanallar özellikle (gerçek ses kayıtları) ve kanalların çokluğu işlemcide inanılmaz bir yük oluşturuyor,kasıyor,kilitliyor....
    işlemler menüsünden bakıldığında Cubase programı Tek Exe ile çalışan bir program olarak görünüyor (net bir bilgi sahibi değilim bu konuda fakat belki anlayan arkadaşlar bu tek exe den çalışma olayıyla ilişkili bir fikir sahibi olabilirler)
    Sonuçta bizim şöyle bir ihtiyacımız var ; elimizde olan p4-3,2 den en az dört kat daha fazla işlemci gücü ihityacı :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spoonkee -- 22 Nisan 2008; 14:03:45 >
  • Vista gibi bir işletim sistemin varsa, kullandığın program 4 çekirdek desteklemese bile işletim sistemi 4 çekirdeği de çalıştırır.

e8500 ve q6600 arsında kaldım..
  • İleriye dönük olarak Quad serisi tavsiye ederim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Burak[Alper]

Vista gibi bir işletim sistemin varsa, kullandığın program 4 çekirdek desteklemese bile işletim sistemi 4 çekirdeği de çalıştırır.

Vista kullanabileceğimizi sanmıyorum.çünkü elimizde var olan tüm yazılımlar xp uyumlu ve duyduğumuz kadarıyla daha sorunsuz.
    Tabi vista cubase sx3 ü çalıştırmamıza imkan tanırsa işler değişir.ama vista içinde sorunlu deniyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 vs e8400
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: spoonkee

quote:

Vista gibi bir işletim sistemin varsa, kullandığın program 4 çekirdek desteklemese bile işletim sistemi 4 çekirdeği de çalıştırır.

Vista kullanabileceğimizi sanmıyorum.çünkü elimizde var olan tüm yazılımlar xp uyumlu ve duyduğumuz kadarıyla daha sorunsuz.
    Tabi vista cubase sx3 ü çalıştırmamıza imkan tanırsa işler değişir.ama vista içinde sorunlu deniyor...

Webcam ve tarayıcının driverında problem çektim. Onun dışında Vistanın hiçbir problemi yok.
    XP nin yüzüne bakmıyorum.

• quote:

Webcam ve tarayıcının driverında problem çektim. Onun dışında Vistanın hiçbir problemi yok.
    XP nin yüzüne bakmıyorum.

+1
    İlk yüklediğimde bende webcam driver'inde sorun yaşamıştım. Ancak onun dışında gayet memnunum.
    Xp'ye tahammül edemiyorum. Abartılı görünebilir ancak 1 yıldır aralıksız vista kullanıyorum.
    Sp1 ile beraber çok daha kararlı ve hızlı. Denemeyen kalmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ironhide -- 22 Nisan 2008; 15:45:28 >
  • kaç aydır vista kullanıyorum hiç sorun yaşamadım Sp1 ile dahada düzeldi...

Bence quad alın ve vistaya geçin
  • vista yeterince vst yi destekliyormu?
  • Hocam e 8500 almaya arar verirseniz bence e 8400 alın boşa fark vermeyin ama yapılan indirimler ile q6600 almanızı öneririm.
  • E8500 ile E8400 arasında 160 MHZ lik bi fark var. Yani 8500 e verecegin parayı 8400e ver hem cebinde paran kalır. Ama arkadaslarımında dediği gibi ileriye dönük kullanıcaksan Quad almanı söylerim.
  • Ben Q6600 derim , OC ile E8500 üstüne cikabilirsiniz.
  • Bende Q6600 öneriyorum
  • tabiki de Q6600 o.c ile de cok mukemmel bir cpu oluyo
  • KESSİNLİKLE 1 SN BİLE DÜŞÜNMEDEN Q6600 4 çekirdeğe göre artıp piyasa şekil alacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmet328

KESSİNLİKLE 1 SN BİLE DÜŞÜNMEDEN Q6600 4 çekirdeğe göre artıp piyasa şekil alacak

• Bencede q6600 almalısın kesinlikle. Ama anakartın 45nm cpu ları destekliosa yine 45nm 4 çekirdek al derim.
  • Arkadaşlar çok teşekkür ederim...
    - Anladığım kadarıyla o.c yapmadan Q6600 ile E8500 ü geçemiyoruz (Yanlışım varsa lütfen düzeltin.). O.C olayını da çok net olarak bilmemekle beraber tehlike arz ettiğini duymaktayım. Tabiiki yeni teknoloji kullanmak süper bir durum. Fakat bize şu an elimizdeki (müzik) Projeyi bitirmek için yüksek işlemci gücü gerekiyor.

- Yeni bir pc toparlıyoruz Anakart için paraya kıyacağız. (Arkanoid'ciğim şöyleki...) Q6600 65NM çalışıyor, E8500 ise 45NM çalışıyor (ilginç). 45NM çalışan diğer 4 çekirdekler fiyat olarak bizi aşıyor. Yine dikkatimi çeken Q6600 de cache 8mb, durumunun intel sayfasında şu şekilde yansıtlıması:
    ''4M of Intel® Advanced Smart Cache per core pair'' bu ne anlama geliyor?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.