Kırıkla sabancı gelmez hocam 300-400 bandında kapıyor. ilk 100e girmen lazım kesin bi de tıp okuyacakmıssın sıfır ihtimal yani dümdüz öyle söyleyim. sabancı için düzgün obp + 9 ay tıp falan olmadan yks calısman lazım. dersleri saydırma olayı hukukta var ama tıp hakkında bilgim yok. |
2022 YKS EA 110. SABANCI [Soru-Cevap] (10. sayfa)
-
-
Hocam Geometri için hangi kitapları önerirsiniz? Kenan kara, Acil'in başlangıç kitabı ve bilgi sarmal var elimde.
Bir de geometri nasıl çalışılır mesela anlatabilir misiniz zahmet olmazsa. Mesela kaç kitap bitirmeliyim? Üçgenler kaç ayda biter ortalama?
Tyt matematik'de hangi sbleri önerirsiniz? 3D, 345 çözdüm.
Eylül'de Geometriye, Ekim'de Matematiğe başlayıp ilk 12 konu + problemler birlikte götüreceğim Aralık-Ocağa kadar. Ocakta da diğer derslere başlayacağım, fenim 16/1 geldi zaten bu sene 3 boş 3 eksik konudan kaynaklı, 1 yanlış da işlem hatası. Fen zaman almayacak. Nasıldır sizce bu planım?
Sosyalde de bu sene apotemi konu özetine baktım ve patladım. O yüzden daha detaylı çalışacağım.
Türkçe normalde baya yüksek yapıyordum, sınavda 32/8 geldi, orda da patladım. Öneriniz varsa çok şükela olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Satisfyings -- 3 Eylül 2023; 13:4:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
elinizdeki kaynaklar gayet iyi. konuyu öğrendikten sonra acilden hemen çözün biraz zaman geçtikten sonra arkadan bsden çözün. üçgenler en çok odaklanmanız gereken konu hepsının temelınde ucgenler var. bu 2 kaynaga ek olarak bi kaynak daha cozun bence 3d tyt geo olabilir cunku 2 orta kaynak kesın cozulmesı gerekıyor acil geo ilacı ortanın altında. nasıl calısılmalı sorusuna gelınce senın yerınde olsam kenan karadan dinlerim üstüne acilden bitiririm en kısa sürede. acilde çözerken yapamadıgın sorular biraz dene sonra dinle. bsden çözerken ise yapamadıgın soruyu sadece o gün değil ertesi günde tekrar dene öyle dinle. acilde o gün dinlemende sakınca yok konuyu ögrenip ilk testlerini çözüyorsun sonucta.
''Eylül'de Geometriye, Ekim'de Matematiğe başlayıp ilk 12 konu + problemler birlikte götüreceğim Aralık-Ocağa kadar. Ocakta da diğer derslere başlayacağım''. ben bu plandan hiç bi şey anlamadım acıkcası. neden geoya mattan erken baslıyorsun matada eylülde basla. ben problemlerle ilk 12 konunun aynı anda yürütülmesini mantıklı bulmuyorum. düzgünce konu sıralamasından calısılmalı. saglam ilk 12 sorudaki konuları ve üçgende açıları ögren 1 ay sonra problemlerlerle birlikte ayt mata baslamanı tavsiye ederim. pkob gibi konuları sona at direkt.
-
hocam selam.
şu an tyt matım bitik durumda ama 1 sb daha çözeceğim. çünkü 1 yıl boyunca deneme çözemem. 35+ netlerdeyim. kurumun yaptığı seviye belirlemede üç haneli net gördüm tyt'de.
ayt matta sadece lti kaldı. geoda üçgenleri bitirdim. tarih 10 gün sonra bitiyor.
hedefim olabildiğince yüksek bir sıralama, ardından sabancı.
sizce gidişat iyi midir, ne eklemek ya da ne yapmak gerekir şu sıralar?
-
Kenan kara'nın kitabını da çözeyim mi yoksa sadece konu anlatım kısımlarına mı bakayım?
Bu ay okul falan başlıyor, ing hazırlık sınavı var ona çalışmam lazım o yüzden zamanım pek yok. Yavaş yavaş geodan başlayayım dedim. Sizin dediğiniz gibi o zaman sıra sıra ilerleyim konularda.
acil tyt mat nasıl sizce? forumda birkac kisi kotulemis birkac kisi baya begenmis, bir sey anlamadim.
dilciyim ben ayt kasmayacagim.
mükemmel bi gidişat hocam. tarihi defalarca meb kitabından okuyarak her bitirişinde 1sb ile bitirmeni öneririm çok rahat 2 kere daha bitirirsin. her ders için brans denemesine erken daha sb çözmeye devam et kesinlikle. geoda geri kalmıssın diğer derslere göre geoya saglam sekilde yüklen. her gün bol bol soru çöz. tyt coğrafyayada baslamanı öneririm. spesifik sorun varsa sorabilirsin hocam
-
dersi anlatan hocanın anlattığı şeylerle uyumlu kitabının olması ve o soruları çözmek benim açımdan aşırı verimli oluyordur o yüzden öneririm. acil tyt matın ilacınını ben matı kötüyse öğrencinin konu anlatımını dinledikten sonra ilk iş o kitabı çözüp hem konunun oturmasını hemde özgüven kazanmasını seviyorum. baslangıcta çözmek için güzel bir kitap bence
-
tamamdır, teşekkür ederim
ne demek hocam
-
up
-
Hocam tyt sosyalde 14 15 net yapan biri netlerini nasil daha fazla yükseltebilir? Yanlışlar coğrafya ve dinden çıkıyor genelde. Konu mu çalışmak lazim bir de sb gerekli midir sayısalcı için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isoz0 -- 16 Eylül 2023; 13:31:4 >
Sayısaldan tercih ettim yıldız teknik kazandım ancak kendimi denemek adına hazırlıkta eadan hazırlanmak istiyorum ilk hayalim hep ekonomi okumaktı sınav netim tyt 105 ayt mat 34 ne önerirsiniz hocam acaba ea hakkında nasıl bir rota izlemeliyim çalışmaya vaktim var hazırlık 4 gün günde 4 saat
vaktim var yani çabalamak istiyorum teşekkürler şimdiden
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
coğrafyada 1 sb bitirmen lazım hocam eğer fullemek istiyorsan hem denemelerde moral açısından hemde riske atmamak icin.bayram meral konu anlatımı + limit sb garantiler. ek olarak coğrafyada harita calısması cok onemlı bunun için yavuz tuna harita calısmalarına bakabilirsin. din-felsefe için tabiki soru bankasına gerek yok. bi zamanın olunca youtubea gir tüm felsefe/din özet,son tekrar,altın bilgiler,kritik bilgeri gibi kelimeleri youtubeda arat onları izle kücük kagıtlara o çok çıkan ezber bilgileri yaz sık sık tekrar et. denemelerde yanlıs yaptıgın ezber bilgileride kesip tekrar et.yeni bilgi geldikce kagıtlara eklersin.
-
hocam amacınız tam olarak ne öncelikle onu sormak istiyorum. netleriniz mükemmel kaç k gelirse yazarsınız,yazma düşünceniz var mı econ. en büyük engeliniz kırık obp olcak. odtü econ gelirse yazar mısınız mesala. biraz anlatırsanız şu sıralama gelirse şöyle yaparım diye. bi rota çizmeye calısayım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KemalettinKamu -- 17 Eylül 2023; 9:3:54 > -
hocam şöyle diyeyim kafası aslında eaya basan liseden beri edebiyatla coğrafyayla çok seven çok içli dışlı birisiyim ancak fen lisesi problemlerinden tam gerçekleştiremedim bu durumu
ve econ dışında gayet ybs ui gibi bölümlere güzel ünilerde okey olurum (kendi hikayemi anlatmak istedim biraz)
sorunuza gelecek olursam odtü econ tabi çok güzel olur keşke derim yani buna hatta
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam kafanızdaki netlere ulastıgınızda kırık obp ne kadar geriye atcak onu hesaplayın bu işe girişmeden. calısmayı kafaya koyarsanız söyle ilerlemenizi öneririm. tyt fenınız iyidir zaten burda konu eksiklerine calısıp brans denemesınde ilerlemenızı onerırım. dil bilgisindede eksiginiz varsa eğer onları kapatıp deneme çözebilirsiniz. mattan iyi olsanızda 1 tane sb bitirmenızı onerırım tyt adına. tyt coğrafyadan 1sb bitirin kesinlikle ayt içinde coook faydası olur. tarih video izleyecek vaktınız yok o yüzden mebden okuyup paraft ayt tarıh sb den çözün.geodanda düzenli olarak sbden soru çözün.tyt sbleriniz bitince direkt genel denemeye geçersınız. ayt tarıh ve tyt coğ belli miktarda ilerledikten sonrada edebiyat baslarsınz. edeb icin limit sb + tonguctan dinlersenız cok vakit almadan biter. ayt mata ise tyt mat sb biter bitmez baslayın. ara sıra kolay-orta arası ayt mat denemeleri atın bu tyt sürecinde konularınızı unutmayın. biraz karmaşık anlattım gibime geldi ama sorunuz olursa isterseniz özelden ister burdan yazın
-
up
-
Up
merhaba hocam. şu an min netim 85, max netim 105 civarı geliyor tyt'de. 85 gelen iki tane denemem oldu, ikisi de 3d. genel olarak 90-95 bandındayım diyebiliriz. tyt fizik ve tyt coğrafya daha bitirmedim. kalanların hepsi bitti (geo hariç, geoda da dörtgenler 2 hafta içinde bitecek)
ayt mat bitti. tarih bitti. coğrafya ve edb var. edebiyatım iyi. özdebir ayt 58 küsur geldi. ne soracağımı bilmiyorum spesifik olarak. sizce durumum iyi mi ve sizin önerebileceğiniz bir şey var mı? konu çalışmayı ocak gibi bitirmeyi planlıyorum.
bi de geometri çözmek zulüm gibi geliyo bi öneriniz var mı, çözesim bile gelmiyo çoğu zaman. çin işkencesi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpro hazelnut enjoyer -- 8 Kasım 2023; 23:0:28 > -
up
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X