|
EA soru-cevap,tavsiye (Y-76) (2. sayfa)
-
-
cevabınız için teşekkürler hocam -
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öncelikle tebrikler.Tyt tarih için ne önerirsiniz?(sayısal)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karolinax -- 20 Ağustos 2020; 17:11:24 >
Teşekkürler. TYT tarihin aslında çok bir olayı yok hocam İnkılap Tarihi, İslamiyet Öncesi Türk Kültür ve Medeniyeti, Osmanlı Tarihi tarzı her denemede mutlaka gördüğünüz konulara çalışmanız yeterli olacaktır.
Edit: sayısalı görmemişim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tallworld1 -- 20 Ağustos 2020; 18:45:24 > -
Merhaba hocam hala güncelse sormak istediğim bazı sorular var. Öncelikle Türkçeniz çok iyi gelmiş. Bu başarınızı neye borçlusunuz? Özellikle hızlı okuma konusunda neler düşünüyorsunuz merak ediyorum. Bu aralar başladım ama bir faydası olur mu göreceğiz.
Türkçe denemesine ne kadar vakit harcıyordunuz, ve önerdiğiniz çözme süresi nedir? Cevaplarsanız sevinirim hocam :)
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Hocam merhaba şuan tyt mat kısmı netlerim 26 27 civarı soru bankası çözmek çok sıkıcı geliyor elimde çok deneme var günde 1 2 mat denemesi koysam soru bankası cozmesem sizce 35+ya çıkabilir miyim
Hocam şu anda 65 net civarındayım. Feni ve Matematiği halletmeyi düşünüyorum. Türkçe ve Sosyal netlerimi sırasıyla, 30 ve 17'ye sabitledim gibi duruyor. Bunlardan ziyade Matematikte 15 olan netimi yükseltmek için ve fende temel ve net artımı yapmak için 2'sine yüklenmeyi düşünüyorum. Mantıklı bir hareket olur mu fikriniz nedir? -
Kusura bakmayın hocam biraz geç oldu. Türkçe netlerimi sınava 50 dakika harcamama borçluyum ama sınavdan önce de 35 40 arası yapardım genelde o yüzden bir şeyler önerebilirim:
1- Kitap okumadan da iyi yapılabilir ama kitap okumak özellikle bu sınavdan sonra önem kazandı. Soruları incelerseniz uzun soru yoktu ama kafa karıştıran sorular vardı. Belli bir okuma deneyimi işi gerçekten kolaylaştırmıştır bence. Kitap olarak Ahmet Hamdi Tanpınar'ın ve Yakup Kadri'nin kitaplarını önerebilirim, bu yazarların kitaplarını okumak Türkçe netlerimi gerçekten artırıyordu; ayrıca edebiyatta da ÖSYM'nin en sevdiği iki yazardır bunlar o yüzden okumak ayrı avantaj katar.
2- Hızlı okuma için özellikle uğraşmadım, bilmiyorum ama düzenli okumak okumayı çok hızlandırıyor.
2.5- Bir denemem sene başında 40 dakika sürerken sonlara doğru 25 - 30 dakika sürüyordu, çözme süresi öneremem o kişiden kişiye değişir mesela ben matematiği yavaş çözdüğüm için diğer dersleri hızlandırmaya özellikle çalıştım. Sene boyunca deneme çözdüm ve kitap okudum bunlar yeterli olur hızlandırmak için.
-
Klasik sorulardan oluşan bir soru bankası bitirmeniz şart. Konuya ve temel soru tiplerine dair bir anlayışınız olması lazım. Ondan sonra denemelerle gidecektir, yani bende öyle oldu.
-
Hiçbir zaman herhangi bir dersi bırakmayın hocam. Özellikle Türkçeyi KESİNLİKLE bırakmayın. Matematik ve fene ağırlık vermek mantıklı olur evet, ama Türkçe ve sosyali de devam ettirmeniz lazım. Ben coğrafyayı ve dil bilgisini salmak gibi bir hataya düştüm ve sona doğru bunlara tekrar çalışmam gerekti.
Matematik için ayrıca üstte de yazdığım gibi klasik sorulu bir soru bankası bitirip deneme abanabilirsiniz, bana en hızlı ve mantıklı yol bu gibi geliyor netleri artırmak adına.
-
Hocam adınız Ahmet Cihan mı?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Edebiyat tarih ve coğrafyaya ne zaman başlanılmalı?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
TM 76= MF 80k
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Konu sahibinin oda arkadaşımın arkadaşı çıkması ve hâlâ arkadaş olmamız
-
phos hocam beni bloklamış
-
Çok alakasız konu açıyorsun ya :D, Bilkent hazırlık konusundan devam etsen müko
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X