Birkaç ay önce AndroidStudio üzerinde SQLite kullanan bir proje yapma fikrim vardı. Fakat kaynakları incelediğimde SQLite için doğru dürüst bir kütüphane bulamadım. Her şeyi manuel olarak kendimizin kodlaması gerekiyordu. Her veritabanı için, her update işlemleri için, ve buna benzer işler yapmak can sıkıcı olabiliyordu. Ben de Java ile yazılmış daha kolay SQLite yönetimi yapmayı sağlayan bir kütüphane yapmaya çalıştım.
final List<SQLITECreateInfo> sql_createList = new ArrayList<SQLITECreateInfo>(){{ //Query 'leri kullanarak yeni bir tablo üret add(new SQLITECreateInfo("TABLE1_NAME", new ArrayList<String>(){{ add("QUERY1"); add("QUERY2"); }}));
//Query 'leri kullanarak yeni bir tablo üret add(new SQLITECreateInfo("TABLE2_NAME", new ArrayList<String>(){{ add("QUERY1"); add("QUERY2"); }})); }};
final List<SQLITEUpgradeInfo> sql_upgradeList = new ArrayList<SQLITEUpgradeInfo>(){{ //Eğer SQLite versiyonu 0'dan 1'e geçmiş ise, bu Query'leri çalıştır add(new SQLITEUpgradeInfo(0, 1, new ArrayList<String>(){{ add("QUERY1"); add("QUERY2"); }}));
//Eğer SQLite versiyonu 1'den 2'ye geçmiş ise, bu Query'leri çalıştır add(new SQLITEUpgradeInfo(1, 2, new ArrayList<String>(){{ add("QUERY1"); add("QUERY2"); }})); }};
//SQLITESetting sınıfı. Parametreleri : (DB_NAME, VERSION, List<SQLITECreateInfo>, List<SQLITEUpgradeInfo>) final SQLITESetting sql_setting = new SQLITESetting("DB_NAME", 1, sql_createList, sql_upgradeList);
//Ana initializer sınıfımız SQLITE sql = new SQLITE(CONTEXT, sql_setting);
Desteklerinizi, tavsiyelerinizi ve commit 'lerinizi bekliyorum. Ayrıca projeye Star vermeyi de unutmayın lütfen. :)
Teşekkürler !
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme