Şimdi Ara

Ebay, Aliexpress gibi sitelerden toptan alışverişi ile ilgili bir kaç soru.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Şimdi ben Ebay, Aliexpress gibi sitelerden bileklik, kolye, küpe ve benzeri takı eşyaları alıp gittigidiyor, sahibinden gibi sitelerde ve bir site kurarak bu sitede satmak istiyorum ama aklımda bazı sorular var

1. Bu sitelerden toptan ürün alıp Türkiye'de satabiliyor muyuz ? Herhangi bir yasak vs var mı ?

2. Diyelim ki satabiliyoruz. Bu sitelerden ayrı satıcılardan ayrı ürünler alacağım mesela bir satıcıdan 20 ürün diğerinden 20 ürün gibi beğenip satılabilecek potansiyeli olan ürünleri alacağım. dolayısıyla bunlar ayrı ayrı paketlenip Türkiye'ye girecek. Ve çoğu 75 euronun altında paketler olarak gelecek. Toplamda 500 ila 1500 dolar arası bir mal getirdiğimi düşünelim bir ay içinde muhtemelen gelir. bunlar ayrı paketlerde gelip 75 euronun altında geleceği için %20 vergi kesilmeyecek ama benim ismime ait 15 20 paket geleceğinden vergi kesilir mi ?

2. Gelen ürünlerin faturasından girdisini yapıp satış yapıldıktan sonra fatura kesebilirmiyiz? Yani yurt dışından gelen ürünlerin girdisini yapıp satıştan sonra faturasını kesebilirmiyiz diyeyim . Birde diyelim yurt dışından gelen ürüne vergi ödemedik ama bu ürünün girdisini yapıp, satıp fatura kestikten sonra yurt dışı ürünü olduğu için ekstradan vergi kesintisi oluyor mu? ( Ona göre ürün alıp fiyatlandıracağım için soruyorum bu vergi olayını. Çok muamma çünkü.)

3.Yurtdışından ürün alıp Türkiye'de satmak ile ilgili makale, sayfa vb şeyler varsa linkini atarak veya başka bir şekilde beni yönlendirebilirseniz sevinirim.

Bilgisi olan ve yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• tabi ki kesilir ticari mahiyeti ve sayısı olacağı için vergi ödersin.
    İnternet siteni açıp,vergini ödeyerek ben bu ürünleri ithal ediyorum diye işlem yapabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.