bu sitede birisi ebaydan getirtmiş ve nasıl getittiğinden bahsetmiş.
herkeze slm. bu ebay muhabbeti ile ilgili benimde bir sorum olacaktı sizlere..http://cgi.ebay.com/SONY-MEX-BT2500-BLUETOOTH-CD-MP3-PHONE-RECEIVER-NEW-07_W0QQitemZ250207955661QQihZ015QQcategoryZ39753QQrdZ1QQssPageNameZWD1VQQtrksidZp1638.m118.l1247QQcmdZViewItem da gözüken teyp i getirtmek istiyorum. kargo dahil 116 dolara geliyor. bizde tv lerde ve teyplerde trt bandrolü var. tabi bunda öle bişi olmucak. bu teyp gümrüğe takılırmı.. eğer takılırsa işlemi ne olur. belli bir harçmı öderim yoksa cihazı alamazmıyız.??
harcı bilmem ama, kesin takılır.. işte o bandrol gümrükten geçmiş anlamını taşır. sen o parayı odediğinde ve ürünü gümrükten çekebildiğinde, zaten gümrük ona bandrol yapıştırıyor.. yani ürün ülkede yasal hale gelmiş oluyor..
yalnız bayram zamanlarında biraz esnek olur gümrük, yani iphone u , itouch kutusunda belki yutturabilirsiniz.(Tabi genede risk almayın derim) .. çünkü GSM aletiyle, mp3 aleti arasında fark var.. mp3 çok daha esnek.. ben bayramda amerikadan tr ye posta ile (USPS ile, ups değil, ki ups gumrukte takılmayız diye garanti verir bazen ama yalan) , çin malı 4 gb mp3 yolladım, 2 tane.. ebayden alınmış herbiri 30$ faturasıyla.. üzerinde kocaman yazı: bayramlık hediyedir diye.. sorunsuz geçti.. ama arkadaşımın dediğine göre 8gb olsaymış, daha yeni bi model, veya kaliteli bişey, oda takılırdı dedi.
işte çok üst model olmayınca, çok değerli bişey olmayınca, bide bayrama denk getirirseniz, yani adamlar gerçekten hediye olduğunu düşünürse, geçiryolar..
Bende Fedex ile getirttim, 1.5 iş gününde kapıma kadar geldi ancak gelene kadar 3.5 attım,
-Fedex sorumlulularının, Atatürk Havalimanı Gümrük müdürlüğünün, yakınım olan gümrük müşavirlerinin yorumlarına göre gümrüğe takılmaması mümkün değildi, ancak şans işte takılmadan geldi.
Ancak herkesin önerisi şöyle oldu, bir daha bu tür alımlarda kesinlikle Fedex,Ups,DHL gibi özel kargo şirketlerinin tercih kesinlikle tercih edilmemesi gerekir. Normal posta ile geldiğinde takılsada rica minnet yok hediyeydi vs şeklinde kurtarmak mümkünmüş. Özel kargo şirketlerinde Airway bill düzenlediği için kesinlikle fiyat yazılması gerekiyor ve mal cinsi belirtilmesi gerekiyor, bu yüzden problem çıkıyor, normal postada bunların zorunluluğu yok...
quote:
FEDEX,UPS,DHL bunları kesinlikle kullanmayın, çünkü siz ne derseniz deyin onlar malın fiyatını ve ismini yazmak zorundalar, kabul ettiremezsiniz farklı bir içerik yazdırmayı. Ve bu firmaların antrepolarındaki gümrük sistemi tıkır tıkır işliyor gözden kaçma şansı çok çok az neden? Tüm mallar için Airway bill düzenlediği için oradaki görevli gümrük memuru bu konşimentoları tıkır tıkır inceliyor,
USPS yani birleşik devletler posta servisi ile gönderildiğinde , Türkiyede dağıtımı PTT yapıyor ve mallar ptt nin gümrüğüne geliyor burada sistem gayet ilkel olduğu için ve USPS le gelen malda fiyat belirtme ve sigorta yaptırma zorunluluğu olmadığı için Airway bil düzenlenmiyor sadece irsaliye gibi dandik bi evrak düzenklenebiliyor ve üzerine istediğinizi yazdırabiliyorsunuz...
US-->Türkiye Fedex,Dhl ve UPS fiyatları i phonun hacmi ve ağırlığı kadar paketlerde usd 82 civarında. US-->Türkiye USPS yani PTT ile geldiğnide usd 25 ten fazla değil...
quote:
Hrhngi birşirket vs den alırsan zaten kein takılır, çünkü bunun ticari bir iş olduğunun kanıtıdır ve normal ithalat prosedürlerinin uygulanması gerekir, USPS ile kişi tarafından gönderilmeli..devlet postasınada değerli birşeyde ne kadar güvenilir bilmem, ben bir çok ufak tefek şey aldım geldi, en son bi kamera aldım 1 ay geçti hala ortada yok kayıp, ümidi kestim...
peki ürünü amerikadan değil almanyadan bulsakta tanıdıklara getirtsek ama yeni fiyatından bulabilcezmi duyduğuma ve okuduğuma göre 8 GB 399 dolara geriletilmiş apple tarafından
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme