Şimdi Ara

EBAY.COM DAN APPLE İPHONE ALIMI İÇİN TECRÜBELİ ARKADAŞLAR YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mrb arkadaşlar öncelikle konumun fuzuli olduğunu biliyorum ancak bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
    Ebay.com dan bir adet apple iphone getirtmeyi planlıyorum direk sipariş ile kargoyla geliyor sanırım türkiyeye.

Benim öğrenmek istediğim siparişi verip ödemesini yaptıktan sonraki aşmalar yani şimdi siparişi verdim diyelim ürün kargolandı bana diyelimki amerikadan geliyor ürün direk adresimemi geliyor yoksa elektronik ürün olduğu için gümrük vb bir yeremi gidiyor arkadaşlar.. bu şekilde bir alım yaptığımda cihaz için vergi ödüyormuyum acaba bunları ve aldıktan sonraki sürecin ne olduğunu öğrenmek istiyorum açıkçası..

Ve bir de cihaz bana geldi diyelim ben bunu nerede ve nasıl kayıt altına aldırıyorum bu süreçleri bana anlatabilecek daha önce ebay dan apple iphone getirmiş tecrübeli ve ilgili arkadaşlardan bilgi yardımı rica ediyor

saygılarımı sunuyorum

• bildiğim kadarıyla böyle bir alışveriş imkansız..
    gümrüğe giriyor ve "hooop bilaaader" diyorlar size
  • önce gümrüğe, geçebilirse adresine kadar geliyor..ama artık gümrükten GSM özelliği olan cihazlar geçmiyor.bilginize..sakın sipariş vermeyin..
  • cihazlar geçiyor gümrükten fakat yaklaşık bi 800milyon fazladan gümrük ödüyosunuz.O yüzden hiç bulaşmayın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gkkt

cihazlar geçiyor gümrükten fakat yaklaşık bi 800milyon fazladan gümrük ödüyosunuz.O yüzden hiç bulaşmayın.

yani ! biz ona geçmiyor diyoruz kimse mesela 500 e aldığı cihaza + 800 vermez ;)
  • geçiyormuş! gerçekten
  • Yarama bastınız beyler bende yurt dışındaki bir arkadaş'a sipariş verdim, herşey iyi güzel sonra ürünü bana kargoladı ve cihazın üzerine kocaman harflerle hediyedir diye yazdı ben cihazı beklerken elime bir adet koncimento geldi (ürün gümrük belgesi) sonra ben ürünü almak icin ne yapmak gerektigini araştırdım ve sonuç ürünü cekmem icin ortalama 800 ytl üçret ödemem gerektigi soylendi ürünü geri yollamak icin cok ugraştım neyseki gitti,

yanı kıssadan hisse sakın sipariş vermeyin cok başınız agrıyor en güzeli ya geelen birinden rıca edeceksiniz yada yetiren birinden satın alacaksınız, kayıt işi cok kolay türkcell abone merkezinde 2007 yılında yurt dışına cıkmış (neresi hiç önemli degil) pasaport sahibiyle birlikte gidip hiç bir ücret ödemeden kayıt ettirebilirsiniz.
  • itouch kutusuna fln koysun. belki yutarlar. :)
  • arkadaşlar öncelik ile cvp larınız için teşekkürler peki şöle olsa mesela bi arkadaşım yut dışına çıkıyor olsa amerikaya gitti diyelim oradan aldı cihazı ve uçakla türkiyeye getirdir bu esnada gümrük vs olmuyor sanırım tek kalan gidip pasaporta işletmekmi oluyor yani gelir iken yanına bir apple iphoen alıp gelse sorun oluyormu peki
  • quote:

Orjinalden alıntı: DJGOLDE

arkadaşlar öncelik ile cvp larınız için teşekkürler peki şöle olsa mesela bi arkadaşım yut dışına çıkıyor olsa amerikaya gitti diyelim oradan aldı cihazı ve uçakla türkiyeye getirdir bu esnada gümrük vs olmuyor sanırım tek kalan gidip pasaporta işletmekmi oluyor yani gelir iken yanına bir apple iphoen alıp gelse sorun oluyormu peki

hayır kardeşim sorun olmuyor... cihaz sorunsuz gelir o şekilde , sadece kayıt işlemi kalıyor sana ...

ama daha işin bitmedi .. büyük ihtimal gelecek versiyon yazılımla kırılamayan versiyon olacak.... ( tabi o zamana kadar kıramazlarsa )

bu sefer panikle ben bunu nasıl kırarım kullanamıyorum derdi başlar...

bence forumda biraz daha dolaş konuyla alakalı ne varsa yazıyo sonra siparişi ver....

• quote:

Orjinalden alıntı: kaeln

itouch kutusuna fln koysun. belki yutarlar. :)

hiç fena fikir değil valla gümrükte kaç kişi anlar bunun bir cep telefonu olduğunu
  • sevgılı arkadasım gümrük deyıp geçme ısteseler adamın cıgerıne kadar bakarlar neden anlamsınlarkı tolere edıyorlar.Ben adıma gumrukte beyan edecegım bır gsm var dedeım gumrukcu teşekkur ederım sız bne sormadan söyledınız dedı ve hıc bır sekılde aranmadan cıktım havalımanından..Kücümsemeyelım kımseyı anlamıyor fılan dıyede..
  • peki bu gittigidiyorda bu cihazlardan satan kişiler nerden nasıl getirtiyorlarki arkadaşlar
  • e-bayden alma sakın çok çekersn eğer mal eline geçerse ve vergisini falan ödersende burdan o paraya 2 tane alırsın
  • ben 2 ay once Ebay'den iphone sıparısı verdım geldi ve gumrukte takıldı,hediye paketi oldugu halde ve ınat ettım araya ınsanlar soktum 1 mılyara kadar çalıstım ama banamısın demedıler ve sonuc olarak paketimi usa ya iade ettiler,riski goze alıp şansını denemek istiyosan bol sans :)
  • ya aslında bu zamana kadar ebaydan 8 yada 9 kez alışveriş yaptım.en büyük alışverişim 650 dolarlık bi alışverişti.ondada satıcı arkadaşa faturasını düşük kesmesini rica etmiştim.120 dolarlık fatura kesmişti.şükürki gümrükte takılmadı.geçenlerde 3 adet 2gb lik mini sd kart aldım ebaydan.hemde fiyatları çok düşüktü.problem olmaz dedim.hatta satıcı arkadaş ayrı ayrı yolladı sd kartları ama 1 tanesi geldi 2 tanesi gümrükte kaldı.
    yani senin anlayacağın herşey gümrükte bitiyor.hakikaten şans meselesi.markayada çok önem gösteriyolar.adamlar uyanık sony-panasonic-apple-nokia vb. bilindik markalar olunca fiyata bile bakmıyolar açıkcası hemen kontrole giriyor..ben risk almamanı tavsiye ederim.şu anda bile türkiyede 800 ytlye bu cihazı bulman mümkünken hiç uğraşma bence
    şimdiden alacağın cihaz için hayırlı olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: DJGOLDE

peki bu gittigidiyorda bu cihazlardan satan kişiler nerden nasıl getirtiyorlarki arkadaşlar

ya tanıdık akraba vasıtasıyla (benim gibi)
    ya da bizzat kendileri gidip alıyorlar başka seçenek yok
    yani gümrükten giriş yapmıyor havaalanından giriyor bavul içinde..
    havaalanında da 2 adetten fazla olduğu zaman sorun çıkıyormuş diyorlar..
    2'yi geçmedik hiç bilemiycem o yüzden
  • valla genelde bavul acmıyorlar usa'dan gelenlerden,benim kuzen gecen hafta 3 tane getırdı yanıdın iphone, sorun olmadı
  • telefonu çıkarıp ayakkabınıın içine soksunlar versinler postaya

kutuya ayakkabı hediye yazsınlar adidas marksı sanırım gumrukçuler için önemsenmeyecek bir marka kapınıza kadar gelir benden bu kadar güle güle kullanın..:)
  • Birazda şans adamlar robot gibi oluyorlardır.Sürekli değişik değişik ürünler geliyor ve hepsine tek tek bakmaları imkansız.Çogunda Faturalara bakıyorlar.Faturada ne yazıyor. Tamam Geç veya Dur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.