Şimdi Ara

şebekenin 900mhz yada 1800 mhz olması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
7.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: alcilpolple

aslına bakarsanız 1800 900 den daha mı yuksek bır teknolojıye sahip?

orası öyle gibi görünüyor ama çekmeme sorunu var tabi... kapalı alandaa
  • Bu konuda yanlış bilgi veriyor olmayalım ..

Çünkü bu konuda okuduğum tüm makalelerde..

Avrupada operatörler genelde 1800 ve 900 berbaer kullanıyor

kapalı alan ve yoğun yerlerde 1800 kullanılıyor.

düz arazilerde 900 kullanılıyor..

900 daha uzağa hizmet veriyor ama daha kalitesiz
    1800 kaliteli ama daha kısa yere hitasp ediyor..

nüfus yoğun ise 1800 kullanıloyorki izmet kaliteli olsun.

Kapalı alan çekmeme sorunu başka bir konu ile alakalı bence
  • yanı avea daha da adam gıbı yatırımyapsa sebekesı uçacak bu durumda
  • MHz arttikca cekmesi olayi artar ses kalitesiyle falan alaksi yok tasiyici sinyal telefona daha iletilir belki bu yuzden bi nebzede olsa ses kalitesi artar ama burada amac ses kalitesini arttirmak degil cekim olayni arttirmaktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: troy

MHz arttikca cekmesi olayi artar ses kalitesiyle falan alaksi yok tasiyici sinyal telefona daha iletilir belki bu yuzden bi nebzede olsa ses kalitesi artar ama burada amac ses kalitesini arttirmak degil cekim olayni arttirmaktir.

Mhz arttıkça çekme olayı azalır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 sene birden hortlatılmış konu. :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

MHz arttikca cekmesi olayi artar ses kalitesiyle falan alaksi yok tasiyici sinyal telefona daha iletilir belki bu yuzden bi nebzede olsa ses kalitesi artar ama burada amac ses kalitesini arttirmak degil cekim olayni arttirmaktir.

bilmeden yalnış bilgi vermeyelim ozamn
    türkcell vodafone(900mhz) avea(1800mhz) aynı yerde baz istasyonu var antenler aynı yöne bakıyor aynı yerde avea sinyal kalitesi düşerken vodafone ve türkcellde neden düşmez soruyorum sana ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

quote:

bilmeden yalnış bilgi vermeyelim ozamn
    türkcell vodafone(900mhz) avea(1800mhz) aynı yerde baz istasyonu var antenler aynı yöne bakıyor aynı yerde avea sinyal kalitesi düşerken vodafone ve türkcellde neden düşmez soruyorum sana ?

 Modülasyon Etkin Yayılım Sağlar
    Elekromanyetik enerjinin etkin bir şekilde yayılabilmesi için verici antenin boyutları yayılacak sinyalin dalga boyunun onda biri mertebelerinde ya da daha fazla olmalı.
    =c/f (c=3x108 m/sn) eşitliği dikkate alındığında, taşıyıcı frekansı arttıkça anten boyutunun küçüleceği görülebilir.
    Örneğin, f = 100Hz ile 3000Hz arasındaki bir bantda bulunan ses sinyalinin dalga boyu  = 3000km ile 100km arasındadır. Eğer bu ses sinyali f = 100MHz’ lik bir taşıyıcıyı modüle ederek iletilirse, dalga boyu =3m’ ye düşer.

 lamda isareti

....

http://akademik.maltepe.edu.tr/~nihatkabaoglu/ELK307/ELK307_ders1.pdf

ders notlarimdan aldim merak ederseniz bir okuyun

bisi daha ekliyim yani yukarida verilen örnekte 100 Hz ile 3000 Hz arasinad degisen bir sinyali almak icin 3000 km ile 100 km arasinda degisen bi antene ihtiyac duyulur fakat frekans arttikca bu kuculur örnekte bu anlatilmak istenmis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troy -- 26 Eylül 2014; 0:55:05 >

• quote:

Elekromanyetik enerjinin etkin bir şekilde yayılabilmesi için verici antenin boyutları yayılacak sinyalin dalga boyunun onda biri mertebelerinde ya da daha fazla olmalı.
    =c/f (c=3x108 m/sn) eşitliği dikkate alındığında, taşıyıcı frekansı arttıkça anten boyutunun küçüleceği görülebilir.
    Örneğin, f = 100Hz ile 3000Hz arasındaki bir bantda bulunan ses sinyalinin dalga boyu  = 3000km ile 100km arasındadır. Eğer bu ses sinyali f = 100MHz’ lik bir taşıyıcıyı modüle ederek iletilirse, dalga boyu =3m’ ye düşer.

 lamda isareti

....

bisi daha ekliyim yani yukarida verilen örnekte 100 Hz ile 3000 Hz arasinad degisen bir sinyali almak icin 3000 km ile 100 km arasinda degisen bi antene ihtiyac duyulur fakat frekans arttikca bu kuculur örnekte bu anlatilmak istenmis.

ozamn neden 1800 mhz de avea 900 mhz olan diğer operatörlerin çektiği yerde çekmiyor ben bunun cevabını soruyorum sana ?

• quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

quote:

 lamda isareti

....

ozamn neden 1800 mhz de avea 900 mhz olan diğer operatörlerin çektiği yerde çekmiyor ben bunun cevabını soruyorum sana ?

ben sana olayin bilimsel aciklamasini yaptim. Operatörlerinde kullandiklari vericiler nasildir bilmiyorum kalite bakimindan avea ucuza kacmis olabilir. Ben sana elidimden geldiigmde yardimci olmaya calistim ama konusma üslübunu begenemedim arkadasim birazda kendin ac arastir oku...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.