900 yada 1800 mhz olması ne fark ediyor ki?ses kalitesi olduğunu düşünüyorum ama bilgisi olan bu konu hakkında
yokmu aradaki farkı bilen kimse
gsm 1800 de ses kalitesi daha iyidir fakat 900e göre kapsama alanı daha dardır.
bir binanın aktında aniden çekimin düşmesi yada çekmemesi sanırım aveanın 1800 olmasından kaynaklanıyor.ayrıca radyasyon farkı var..
aveada ses kalite buna diyecek bişey yok 1 gıdım 1 le çektiği zamn konusturuyo vodafone ewde full cekiyo ama hareket halinde sürekli ses kesiliyor
bide şu gerçekki avea turkcell ve vodafone baz istasyonları bursada aynı evin çatısı üstünde gelelim ki aynı yerde turkcell ve vodafone full cekerken avea 2 tur falan çekiyor hatların 3 de aynı yerden çekiyor farklı bir baz istasyonuna bağlanmıyor 1800 mhz daha iyi çeker sanıyordum ama yanılmışım
1800 band malesef kapalı alanlarda pek bir fonksiyon goremiyor açık alanlarda iş yapıyor fakat bu yeterli değil.turkcellin 5 isatsyon kurdugu yerde adamların en az 10 istasyon kurması gerekli buna ragmen turkcellim 12bin kusur aveanın ise 7800 kusur bazı var kalite farkıda burdan cıkıyor olsa gerek. ben anlamıyorum bu admları kur baz istasyonunu yakala kaliteyi..
1800 band malesef kapalı alanlarda pek bir fonksiyon goremiyor açık alanlarda iş yapıyor fakat bu yeterli değil.turkcellin 5 isatsyon kurdugu yerde adamların en az 10 istasyon kurması gerekli buna ragmen turkcellim 12bin kusur aveanın ise 7800 kusur bazı var kalite farkıda burdan cıkıyor olsa gerek. ben anlamıyorum bu admları kur baz istasyonunu yakala kaliteyi..
doğru söze ne denir yatırım az avea ve vodafone da, yada bişeylere yatırım yapıyorlar ama biz farketmiyoruz...
açıkalanda farketmiyor açıkalandada avea 2 tur falan cektiği yerde vodafone ve turkcell full cekiyor şebekenin aynı yerden geldiğine eminim yani
1990'da 1800 Mhz frekans bandında çalışan DCS 1800 (Digital Cellular System 1800) sisteminin standartlarının tamamlanmasıyla belirgin bir kapasite artışı sağlanmıştır. İlk DCS 1800 sistemi 1993 yılında çalışmaya başladı. GSM 900 ve DCS 1800 sistemleri birbirine benzeyen teknolojiler kullandığı için 1997'den bu yana DCS 1800 sistemi GSM 1800 olarak adlandırılmaktadır.
GSM 1800 çok büyük oranda GSM 900 standartlarını kullanmaktadır. GSM 900 ile GSM 1800 arasındakı temel farklılık frekans bandının yerleşimindedir. Frekansın yüksekliğine bağlı olarak radyo alış veriş spesifikasyonlarında (frekans bandı ve kanallar, alıcı/verici karakteristiği, alıcı/verici performansı) GSM 1800 için gerekli birtakım değişiklik ve eklemeler yapılmıştır. Bu farklılıklardan dolayı hücre çapı, kapsama alanı koşulları ve şebeke planlaması iki sistemde farklı özellikler göstermektedir. Örneğin GSM 1800 şebekesinde GSM 900 şebekesine oranla (kırsal alanda) yaklaşık dört kat daha fazla baz istasyonuyla aynı kapsama alanına hizmet sağlamak mümkün olabilmektedir.
Bunun dışında GSM 900 ile GSM 1800 sistemlerinde şebeke mimarisi, çoklu erişim yöntemi, çerçeve yapısı, modülasyon tekniği, hız, konuşma kodlaması, kanal kodlaması, sinyalleşme vb. konularda hiçbir fark bulunmamaktadır.
saolasın bu bilgiler için
peki turkcelli kullanabilmek için hangisini desteklemesi lazım telefonun???? 1800 1900 falan...
turkcell gsm 900, yani iletişim frekansı 900mhz, nokia 5110 ile bile konuşabilirsin. artık sadece gsm 900 destekli tel kalmadı zaten, çok eski bir takoz bulman lazım ki aveada kullanamayasın.
şuan üretilen tellerin çoğu gsm 1800, haliyle 900ü de destekliyor, üç bant birden destekleyen teller bizim piyasada çok değil, ama yok da değil. üç bant gsm900, gsm1800, gsm1900 amerika gsm1900 standardını kullanıyor.
ama ses kalitesi sadece dual bandına bakarak değerlendirilemediğinden, tüketiciye yansıyan çok da bi farkının olduğunu sanmıyorum... önemli olan teknolojiden çok güçlü altyapı...
quote:
Orjinalden alıntı: kakalov
peki turkcelli kullanabilmek için hangisini desteklemesi lazım telefonun???? 1800 1900 falan...
900mhz türkcell ve vodafone için avea ise 1800mhz kullanıyor
avea polatlıyı geçtikten sonra ankaraya kadar (otoyola) 900mhz bant kullanıyor kullandıkları bazdaki parçalarda kalın
Hangisi daha ucuzsa o daha iidir be hocam
quote:
Orjinalden alıntı: cibuti40
herkesin anlayacağı dilden yazmışsın evet aynen böyle durum
bildiğim kadarıyla 1800mhz de tek bir baz ile daha uzağı kapsama durumu var misal..göztepe bazı erenköy ethem efendiye kadar kapsıyor fakat turkcell de her mahallede ayrı bazlar var hücre bilgisi ile karşılaştırma yapabilirsiniz
quote:
Orjinalden alıntı: Ghett0C0wb0y
bildiğim kadarıyla 1800mhz de tek bir baz ile daha uzağı kapsama durumu var misal..göztepe bazı erenköy ethem efendiye kadar kapsıyor fakat turkcell de her mahallede ayrı bazlar var hücre bilgisi ile karşılaştırma yapabilirsiniz
bnde öyle bişi duydum ama aslını bilemiyorum bulunduğum yer yüksekte 16dan fazla bazdan ewe yayın geliyor aveada
aslına bakarsanız 1800 900 den daha mı yuksek bır teknolojıye sahip?