Şimdi Ara

Eca confeo premix kıl oldum!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar eca confeo premix kombiyi kullanmaya başladım ama gıcık etti beni. Ev 120 m2 7 m petek kullandık. 40 derece ayarlıyorum ısıtıyor sonra ateşleme duruyor iyi güzel ama petekler buz gibi olana kadar bekliyor. 31 dereceye düşünce tekrar başlıyor ne iştir anlamadım normal mi bu durum. Ben 40 dereceye ayarlamışlen neden 31 dereceye kadar düşüyor? Lütfen yardım edin sinirlerimi bozdu

• excellent56 E kullanıcısına yanıt
    Çalışmasında bir anormallik yok ECA +/- 9°C şeklinde çalışıyor, 40°C ayarlandıysa 49°C olana kadar çalışıp 31°C olana kadar bekler.
  • Hocam cvp için tşk ederim. Bu durumdan hiç hoşnut olmadım çünkü petekler iyice soğuyor öyle tekrar ısınıyor. Bu durum tüm kombiler için geçerli mi?
    ekranı 45 ayarla petekler ilik iken devreye girsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkostu

ekranı 45 ayarla petekler ilik iken devreye girsin
    peki bu +-9 derece mevzusu tüm kombilerde var mı ? Hiç hoş birşey değil 9 derece çok uzun en azından 5 olsaydı
    Üreticiden üreticiye değişiyor, Baymak +3/-5, Demirdöküm +5/-5 (yanlış hatırlamıyorsam) şeklinde çalışıyorlar diğer markaların çalışma aralığını bilmiyorum.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Hocam bende Baymak Eco 4 var, 35'e kadar +10/ 3 dakika sirkülasyon, 35'ten sonra +5/ 3 dakika sirkülasyon şeklinde çalışıyor. Örneğin 55 dereceye ayarlı iken 60'ta alevi söndürüyor, 3 dakika boyunca sirküle ediyor. Bu sırada dönüş suyu 37-38'e kadar düşüyor. Parametre ayarları 3 dakika sirküle olarak girilmiş, istenirse değiştirilebiliyor ama ben dokunmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeremyre

Hocam bende Baymak Eco 4 var, 35'e kadar +10/ 3 dakika sirkülasyon, 35'ten sonra +5/ 3 dakika sirkülasyon şeklinde çalışıyor. Örneğin 55 dereceye ayarlı iken 60'ta alevi söndürüyor, 3 dakika boyunca sirküle ediyor. Bu sırada dönüş suyu 37-38'e kadar düşüyor. Parametre ayarları 3 dakika sirküle olarak girilmiş, istenirse değiştirilebiliyor ama ben dokunmadım.
    Peki eca nın bu +-9 C ayarı değişmiyor mu? Çok iğrenç ya bilseydim asla tercih etmezdim :(( 40 derecede gayet iyi ısınıyorum ama 31 derece olana kadar bekliyor. Bu durumda petekler ılık oluyor. 5 C olsaydı keşke. Ahhh kafama yaa keşke DD alsaydım ikisi arasında kalmıştım. Bana neredeyse aynı cihazlar dendi. Sadece burda eca servisi daha iyi olduğu için eca tercih ettim. Etmez olaydım bu özelliğini bilmiyordum :((((

Petekler ılık oluyor demişsiniz. Peki ortam sıcaklığı nasıl? Ortam iyiyse peteklerin ılık olmasına takılmayın bence. Sonuçta kombi markası değişse de peteklerin ılık olma durumu 40 derece kazan sıcaklığı için normal. Yukarıda arkadaş belirtmiş 45 dereceye ayarlayın, peteğe dokunduğunuzda biraz daha iyi hissedebilirsiniz. Ama o da faturaya yansıyacaktır.
  • Haklsınız belkide ben takıntılıyım ama sizin kombi çalışma prensibi yinede daha güzel. Peki bizim eca nın -+9 C ayarı değiştirilebiliyor mu? Mesela 5C yapılabiliyor mu?
    Bazı kombilerin kullanma kılavuzunda parametre ayar bilgileri oluyor ama kullanıcı fazla kurcalamasın diye genelde koymuyorlar ve yetkili servise bırakıyorlar bu işi. +- 5 olursa kombi çok dur-kalk yapacaktır ve ömrü kısalacaktır. Kılavuzda bilgi yoksa servise bir sorun isterseniz.
  • jeremyre kullanıcısına yanıt
    Demek modeller arasında da fark olabiliyor, Novadens Extra fix +3/-5 aralığında çalışıyor.
    Bildiğim kadar ile çalışma aralığı değişmiyor yinede servisten bilgi isteyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Demek modeller arasında da fark olabiliyor, Novadens Extra fix +3/-5 aralığında çalışıyor.

Hocam peki +3/-5 çok yakın değil mi? Bizim kombide kazan sıcaklığı 55 iken alevi söndürdükten sonra saniyeler içinde dönüş suyunu önce 40 lara sonra 38-39'a, 40 olduğunda ise 32-33'e düşürüyor ve 3 dakika sirküle ediyor. Novadens sürekli dur kalk yapmıyor mu o zaman?
  • jeremyre kullanıcısına yanıt
    Açıkçası süre olarak gözlemlemedim veya gözlemlediğimi hatırlamıyorum, bir ara gözlemleyip yazarım.
    kombinin -9 +9 çalışması sorun değil,tam tersi kombi daha sık devreye girmez,dürekli dur-kalk yapmaz
    eca confeo premix kesintisiz 9yıldır piyasada,şu anda piyasanın en eski kombisidir fiyatına göre çok donanımlıdır
    daha birkaç ay evvel kardeşimin evine aldım,eca confeo premix'i kendi ellerime taşıyıp monte ettirdim
    dur kalk şeklinde çalışmasını istemiyorsan eca lago fb modülasyonlu oda termostatı ve eca dış hava sensörü taktırabilirsiniz
    o zaman eca confeo premix iç/dış sıcaklık farkına göre oda sıcaklığına göre modülasyon özelliğinde çalışacak
    kombi dur-kalk şeklinde çalışmadığı için en optimum şekilde alev modülasyonunu düzenleyecek
    bu hem tasarruf hemde kombinin daha az yıpranması demektir
  • Herkes tarafından övülen sorunsuz bir kombi olduğu söyleniyor. Kötü bir başlangıç yaptık inşallah barışırız kombimle :) en azından yakıt konusunda umarım beni üzmez. Yoğuşmayı verimle kullanmak için daha çok kaç derecede kullanmam lazım maksimum kaç olmalı? Bir de şu modülasyon yapan lago fb biraz pahalı geldi birde manuel olan termostatı taksak bi fayda sağlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excellent56 -- 18 Kasım 2015; 15:37:02 >
    yoğ kombi en fazla 55c kazan sıcaklığına kullanılmalı
    bence kombiye yakın iyi ısınan peteklere ve mutfağa kaliteli termostatik vanalar taktır,böylece evde sıcaklık daha homojen dağılır

on-off oda termostatı da taktırsan kombi -9 +9 şeklinde çalışacak buna kombinin şalt diferansiyeli denir

piyasadaki bütün kombiler tesisat suyuna göre modülasyon yapıyor eca confeo premix bunu geniş bir aralıkta yapar profilinden önceki mesajlara baktım

bana inan eca confeo premix, dd nitromix'e göre çok çok daha donanımlı bir kombidir zaten o mesajlarda gerekli teknik açıklamayı yaptım
    ailemin evine aldığım cihazı sana önerdim

genleşme tankının kapasitesinden tut,sirkülasyon pompasının gücüne kadar,sıcak su gücünden tut (boost function özelliği sayesinde eca da 26kW diğer kombilerin çoğunda 24kW yani 2kw daha iyi) modülasyonlu oda termostatı ve dış hava sensör desteğine kadar mükemmele yakın bir kombidir

geniş elektrik voltaj dalgalanmasında çalışma özelliği (160v ile 260v),sıcak su gücünde eco/comfort özelliği gibi ekstra özellikleri yazmadım bile

kral kombi aldın allah utandırmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 18 Kasım 2015; 16:05:19 >

Bence 9derece farkla calismasi daha iyi hem daha az devreye girip cikacaktir hemde daha soguk suyu isitacagi icin yogusum daha iyi olur.
    40 dercelerde bu havalarda isinabiliyorsaniz evinizin durumu guzel demektir..bu kombiylede iyi bir tasarruf saglarsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: excellent56

Peki eca nın bu +-9 C ayarı değişmiyor mu? Çok iğrenç ya bilseydim asla tercih etmezdim :(( 40 derecede gayet iyi ısınıyorum ama 31 derece olana kadar bekliyor. Bu durumda petekler ılık oluyor. 5 C olsaydı keşke. Ahhh kafama yaa keşke DD alsaydım ikisi arasında kalmıştım. Bana neredeyse aynı cihazlar dendi. Sadece burda eca servisi daha iyi olduğu için eca tercih ettim. Etmez olaydım bu özelliğini bilmiyordum :((((

Allah allah cok ilginc.
    Ayni dertten DD nevadan evimde muzdaribim.Is yerimde Eca proteus var , en alt modeli ledli olan.
    40 a ayarliyorum zimba gibi 40'ta tutuyor petekleri.ne soguma ne birsey , ama evdeki DD 45 yapiyrum , 30 bilmem kac olmadan hayatta baslamiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 20 Kasım 2015; 17:32:59 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.