Şimdi Ara

Eca confeo premix kıl oldum!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: isnuerog

Bence 9derece farkla calismasi daha iyi hem daha az devreye girip cikacaktir hemde daha soguk suyu isitacagi icin yogusum daha iyi olur.
    40 dercelerde bu havalarda isinabiliyorsaniz evinizin durumu guzel demektir..bu kombiylede iyi bir tasarruf saglarsiniz.

Hocam ev eski bina yalıtımsız. Geçen sene çift cam yaptırdık ayrıca doğalgaza geçince silikonla Hava alabilecek pencere kenarlarını kapattım. Ev 120 m2 7 metre petek kullandık. Şimdilik bir odadaki peteği kapatıyorum kullanmıyoruz o odayı. Daha havalar ciddi soğumadı o yüzden sabahtan akşama 38 C akşamdan uyuyana kadar 40 C gece 12den sabaha 35 C. Bu şekilde 4 gündür kullanıyorum 23 m3 yakmış. Eve gelen misafirlerin evin ısısının güzel olduğunu söylüyor.
    Durum nasıl sizce yakıt durumu normal mi acaba)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 120 metrekare eve 7 metre petek az.havalar soğuyunca tüketiminiz eviniz yalıtımsiz.olduğu için be petek metrajiniz az olduğu için çok artar gibi geliyor bana.ısınmanızda zor gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: excellent56

quote:

Bence 9derece farkla calismasi daha iyi hem daha az devreye girip cikacaktir hemde daha soguk suyu isitacagi icin yogusum daha iyi olur.
    40 dercelerde bu havalarda isinabiliyorsaniz evinizin durumu guzel demektir..bu kombiylede iyi bir tasarruf saglarsiniz.

Hocam ev eski bina yalıtımsız. Geçen sene çift cam yaptırdık ayrıca doğalgaza geçince silikonla Hava alabilecek pencere kenarlarını kapattım. Ev 120 m2 7 metre petek kullandık. Şimdilik bir odadaki peteği kapatıyorum kullanmıyoruz o odayı. Daha havalar ciddi soğumadı o yüzden sabahtan akşama 38 C akşamdan uyuyana kadar 40 C gece 12den sabaha 35 C. Bu şekilde 4 gündür kullanıyorum 23 m3 yakmış. Eve gelen misafirlerin evin ısısının güzel olduğunu söylüyor.

40 derecelerde evinizin içi iyiyse bence aşırı bir tüketim olmayacaktır..klasik olarak 55 derece üstüne çıkmadığınız sürece iyi bir tasarruf sağlamış olursunuz..ayrıca 4 günde 23 m3 gayet iyi bir değer..benim ev ara kat kuzey güney cephe alt katım bos üst katım dolu, yan cephelerden biri bina ıle yapışık diğer yan cephede bina yapışığı olacağı için mutahit ucuza kaçıp normal tuğla örmüş , yan cepheye tezelden bina yapılır umuduyla 3 senedir bekliyorum ama yapılmadı gitti, hava sıcaklıkları 17 7 derece aralığında benim kombim baymak novadens extra, havlupan dahil 8 mt petek var net alan 90 m2 oda ısısı 22,5 23 derece arasında ısıtıyorum ve günlük tüketimim 5,5 -6-7 m3 arasında değişmekte..daha soğuklarda 10 11 m3 leri bulmakta..aslında benim bina yeni ama alt katın boş olması yüzde 30 yakutımı artırıyor..ayrıca üst kat ben yakıyorum diye kombiyi kısıyor, yaşam alanımız kuzey cepheye bakıyor, birde üstüne üstün kombim balkonda..bütün olumsuzluklar benim evde yani..buna rağmen yıllık tüketimim 1400 m3 evimde aşırı sıcak değil ama üsütecek kadarda serin değil.

artık siz evinize göre kıyas edin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: excellent56

quote:

40 derecelerde evinizin içi iyiyse bence aşırı bir tüketim olmayacaktır..klasik olarak 55 derece üstüne çıkmadığınız sürece iyi bir tasarruf sağlamış olursunuz..ayrıca 4 günde 23 m3 gayet iyi bir değer..benim ev ara kat kuzey güney cephe alt katım bos üst katım dolu, yan cephelerden biri bina ıle yapışık diğer yan cephede bina yapışığı olacağı için mutahit ucuza kaçıp normal tuğla örmüş , yan cepheye tezelden bina yapılır umuduyla 3 senedir bekliyorum ama yapılmadı gitti, hava sıcaklıkları 17 7 derece aralığında benim kombim baymak novadens extra, havlupan dahil 8 mt petek var net alan 90 m2 oda ısısı 22,5 23 derece arasında ısıtıyorum ve günlük tüketimim 5,5 -6-7 m3 arasında değişmekte..daha soğuklarda 10 11 m3 leri bulmakta..aslında benim bina yeni ama alt katın boş olması yüzde 30 yakutımı artırıyor..ayrıca üst kat ben yakıyorum diye kombiyi kısıyor, yaşam alanımız kuzey cepheye bakıyor, birde üstüne üstün kombim balkonda..bütün olumsuzluklar benim evde yani..buna rağmen yıllık tüketimim 1400 m3 evimde aşırı sıcak değil ama üsütecek kadarda serin değil.

artık siz evinize göre kıyas edin.

Hocam verdiğiniz bilgiler için çok tşk ederim. Yoğuşmalı kombiler 55 dereceyi geçmemeli dediğiniz konu hakkında bir soru sormak istiyorum. Diyelimki 50 dereceye ayarladığım zaman benim kombi -+9 çalıştığı için 59 dereceye kadar ısıtıyor. Bu durumda yoğuşma devreden çıkıyor mu? Yani en fazla 46 dereceye mi ayarlamam gerekiyor +9 dereceyi hesaba katınca!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• excellent56 E kullanıcısına yanıt
    50 DERECE DÖNÜŞ SUYU SICAKLIĞI YOĞUSMA VERİMİNİN İYİ OLDUĞU SINIRDIR..BAZI KAYNAKLAR 55 DER BAZILARI 45 DER VS..FİZİK KURALI OLARAK DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ ZAMAN DÖNÜŞ SUYUNUN SOĞUK OLMASI EGZOST GAZINDAKİ ATIK ISIYI BUNYESİNE CEKER VE ÖN ISITMA YAPILMIŞ GİBİ YANMA ODASI MERKEZİNE ÇEKİLİR VE SET ETTİĞİNİZ SICAKLIKTA DOLASIMA KATILIR.PRENSİP BUDUR.

ASLINDA UZUN PETEK BOYUNUN GEREKLİĞİLİĞİ BURADA AÇIGA CIKMAKTA..SİZİN EVDE 7 METRE DEĞİLDE 8,5 9 METRE PETEK OLSAYDI SU ANDA 35 DERECE BİLE YETECEKTİ..YADA KIŞIN EN SOĞUK HAVADA BİLE 50 DERECEYLE ÇOK GÜZEL ISINABİLECEKTİNİZ..

BEN BU SENE PETEK İLAVESİ YAPTIM, ESKİDEN 4,5 MT PETEK İLE BU MEVSİMLERDE 50 DERECE KAZAN ISISIYLA ISINIYORDUM EN SOĞUK HAVALARDA 75 DERECEYE AYARLIYORDUM , BU SENE 8 MT PETEK BOYUYLA 45 DERECEDE BİLE SET ETTİĞİM TERMOSTAT SICAKLIĞINA ÇIKIP KOMBİ KENDİNİ KAPATIYOR..HAVA SICAKLIKLARI DEĞİŞKENLİK GÖSTERSEDE GEÇEN SENE NET ISITTIĞIM ALAN 70 M2 İDİ YAKTIĞIM GAZ GÜNLÜK 6 M3 MÜŞ..BU SENE BUTUN HER YER AÇIK, AYNI ODA ISISINDA ÇALIŞTIRIYORUM YİNE 6 M3 ORTALAMA TÜKETİMİM VAR.
    SİZİN KOMBİ +-9 DERECE DE ÇALIŞIYORSA 50 55 DERECEYLE ISINMAYA BAKIN. YETMEZSE ARTIK ÜST SICAKLIKLARA AYARLAYACAKSINIZ, YOĞUŞMA VERİMİNİZ HALİYLE YÜZDE 15 20 LERDEN YÜZDE 5 YÜZDE 10 ARASINA DÜŞECEKTİR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isnuerog -- 22 Kasım 2015; 23:00:25 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.