Şimdi Ara

Eca Lago Fb Ot kullananlar Yardım (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
372
Cevap
8
Favori
27.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hasan ŞAHİN

Benimde set değer 50°C.
    Modülasyonlu olduğundan bu havalarda 42-43 lerde yanıyor en yüksek.
    16:30 dan sonra 23 °C ye ayarlı.Bir kere yanıyor 23:00 a kadar.

Sayın Hasan Bey
    Saat 16:30 daki ilk yakış işleminde odanın ısı ihtiyacı azda olsa çokda olsa fark etmiyor bende 48 derece ile başlıyor ve düşürerek devam ediyor bence bu ılık havalarda dezavantaj oluşturuyor acaba bunu dış sensör olmadığı içinmi yapıyor bilmiyorum. Önceki Honeywell modulasyonluda ise aynı tesissat ve kombide eğer oda ısısı ile ayarlanan değer arasında çok 3-4 derece fark olursa 55-60 derece yakar yok eğer oda sıcaklığı ile istenen ayarlanmış sıcaklık arasındaki fark 0,5 - 1 derece gibi ise 30 ila 40 derece arasında yakardı ve buda ılıman günlerde özellikle avantaj sağlardı.

Bence lago fb ot orijinal olmasına rağmen diğerinden daha kötü duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: umut070

Lago fb dün servis tarafından takıldı,termostata sanırım parametre yükleyerek geldiler,çünki daha once confeo premix calistiramamislardi..ilk olarak kazan sıcaklığını 55 yapmak istedim ancak 7.parametreye girdiğimde 5 0000 yazıyor,şifreyi onay düğmesine 4 defa basarak tekrar 7.parametreye geliyor ancak rakamlar yanip dönmüyor ve ben müdahele edemiyorum..ayar 75 de sabit su an...çözmüş olan arkadaşlardan yardım bekliyorum..teşekkürler...

OT çalışıp çalışmaması parametrelerle alakalı değil servis ilk geldiğinde takılacak yeri bilmiyordu zira ana kart üzerinde on/off OT ile modülasyonlu OT kablolarının takılacağı yerler farklı. ayrıca parametreleri girerken 5 no daki sıfırları onaylarken bir kaç saniye bekleyin cihazın iletişim hızıda ayrı bir sorun zaten.

• Orjinal ama değerler 0.5 ve önceki kullanan arkadaşların bahsettiği gibi kullanışlı değil..sıcaklığı bile tam sayı olarak ölçüyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lago fb ot ye sinir olmamak elde değil set değeri 22 derece olmasına rağmen ateşleme yapıyor 48 derecede uzunca bir yanma ve sonra daha düşük ısılarda yakıyor bir süre sonra yanma bitip devir daim yaptırıyor ve şuan yaklaşık 1 saattir set 22 derece olmasına rağmen OT üzerindeki oda sıcaklığı 23 derecede duruyor bu durumda nasıl tasarruf sağlatacak anlamadım.
  • Sanırım algılama 0.5 den ziyade 1 derece..mümkün olursa değiştirmeye çalışacağım.sakis kablosuz düşünüyorum.kombi garantisi bozulacak diye cekiniyorum ama servise yaptirmayacagim..kullanan birkaç kişinin memnuniyetini okudum,sadece kullanım suyu ayarını kombiden yapıyorlarmış..

• quote:

Sanırım algılama 0.5 den ziyade 1 derece..mümkün olursa değiştirmeye çalışacağım.sakis kablosuz düşünüyorum.kombi garantisi bozulacak diye cekiniyorum ama servise yaptirmayacagim..kullanan birkaç kişinin memnuniyetini okudum,sadece kullanım suyu ayarını kombiden yapıyorlarmış..

honeywell OT leri servis kabul ediyor ve bence hassasiyetleride iyi ben günlük programlama olmayan honeywell modulasyonlu T87M1029 elimde vardı onu taktım.
  • Merhaba,

Bilgi için yazıyorum, Istanbulda bir kaç gündür dış hava sıcaklığı fazla 15-16 derecenin altına düşmediği için genelde kombi yanmıyor, zaten gündüz 19-20 dereceleri bulduğu için hiç yanmaması gerekiyor.

İç sıcaklık XX.x digit hassas termometrede görülen min 20.7 ile 21.2 arası oynuyor, lago üzerindeki set değeri 21.0 derece üzerinde görünen değer de 21.

Ancak gece geç saatte 32-34 derece radyatör su sıcaklığı ile kısa süre yanıyor, dış sensor var ve çalışma eğrisi 1.2 değerinde zaten bu mevsimde su 40-50 li değerlerle yanarsa iç sıcaklığın anında 23-24 lere zıplaması normaldir.

Kombinin üzerindeki mavi ekranda görülen 48 -52 vs görülen değer radyatör su sıcaklığı değildir, sizi yanıltmasın alevin ilk temas ettği brülörün sıcaklığıdır ve sıcak su bile kullandığınızda değişir gerçek radyatör su sıcaklığını kombi yanar durumda lago ekranında radyatör işareti ile görebilirsiniz.

selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

Merhaba,

Bilgi için yazıyorum, Istanbulda bir kaç gündür dış hava sıcaklığı fazla 15-16 derecenin altına düşmediği için genelde kombi yanmıyor, zaten gündüz 19-20 dereceleri bulduğu için hiç yanmaması gerekiyor.

İç sıcaklık XX.x digit hassas termometrede görülen min 20.7 ile 21.2 arası oynuyor, lago üzerindeki set değeri 21.0 derece üzerinde görünen değer de 21.

Ancak gece geç saatte 32-34 derece radyatör su sıcaklığı ile kısa süre yanıyor, dış sensor var ve çalışma eğrisi 1.2 değerinde zaten bu mevsimde su 40-50 li değerlerle yanarsa iç sıcaklığın anında 23-24 lere zıplaması normaldir.

Kombinin üzerindeki mavi ekranda görülen 48 -52 vs görülen değer radyatör su sıcaklığı değildir, sizi yanıltmasın alevin ilk temas ettği brülörün sıcaklığıdır ve sıcak su bile kullandığınızda değişir gerçek radyatör su sıcaklığını kombi yanar durumda lago ekranında radyatör işareti ile görebilirsiniz.

selamlar

Sayın mastor öncelikle bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Ne yazıkki bizdeki lago ilk çalışmada evin ısı ihtiyacına göre tespit yapmadan 48 derece ile sıcak su üretmeye başlıyor buda ılıman bu günlerde fazladan tüketim yaptırıyor mak. sıcaklığı düşürmeme rağmen (37C) yinede 44 derecelere kadar su sıcaklığını çıkarıyor bu durumda günklük 1,5 ila 2 m3 yerine 4,5 ila 5 m3 civarı gaz sarfiyatı oluyor ve aylık 90m3 yaklaşık 100 tl fazladan veriyoruz bu durum yıl içinde ekim, kasım mart ve nisan 4 ayda 400 tl eder buda hiçde azımsanmayacak bir rakam.

• quote:

Merhaba,

selamlar

alev kesildikten sonra ekrandaki ani sicaklik dususunden sonraki sicaklik peteklerden geri donen su sicakligi.

kombiden de gorulebiliyor fakat alevin kesilmesi kombinin sadece devir daim moduna gecmesi gerekiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: paylaşımcı

quote:

Merhaba,

selamlar

Sayın mastor öncelikle bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Ne yazıkki bizdeki lago ilk çalışmada evin ısı ihtiyacına göre tespit yapmadan 48 derece ile sıcak su üretmeye başlıyor buda ılıman bu günlerde fazladan tüketim yaptırıyor mak. sıcaklığı düşürmeme rağmen (37C) yinede 44 derecelere kadar su sıcaklığını çıkarıyor bu durumda günklük 1,5 ila 2 m3 yerine 4,5 ila 5 m3 civarı gaz sarfiyatı oluyor ve aylık 90m3 yaklaşık 100 tl fazladan veriyoruz bu durum yıl içinde ekim, kasım mart ve nisan 4 ayda 400 tl eder buda hiçde azımsanmayacak bir rakam.

Yer neresi bilemiyorum ama Istanbul için bu mevsimde 5 m3 sarfiyat normal değil, 240 m2 triplex evde kış aylarında ortalama 8 m3 civarında tüketim yapıyoruz izolasyon problemi yoksa tabiki bu mevsimde 5m3 harcanırsa evin içi 25-30 dereceye çıkması gerekir.

Ben ilk günden beri dış sensorsuz kullanmadım Bu durum gerçekten varsa dış sensorsuz kullanılmasının handikapı olabilir ama sonuçta iç sıcaklık boşuna yükseliyor mu? bu önemli su 44 dereceye bir süre çıkabilir fakat önemli olan iç sıcaklık set edilen değeri aşmaması, aşmıyorsa boşuna bir gaz tüketimi vardır denemez. Tüm bunlar ayarlar, izolasyon ve lago nun yerinin doğru olduğu varsayımıyla tabiki izolasyonda sıkıntı varsa ve OT yeri uygun değilse de bunlara neden olabilir.

selamlar

• 03.10.2013 44.44 m3
    03.11.2013 98.93 m3

Günlük 1.8 m3 Yer : Samsun
    ECA Confeo Premıx + Lago OT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan ŞAHİN -- 3 Kasım 2013; 22:13:09 >
  • sanalpazar satıcısına olayı sordum. 0.1 derece ile ayarlanamaz dedi fakat detaylı anlatmaya çalıştım, bakalım ne cevap gelecek. alttan üste doğru okuyun.

Eca Lago Fb Ot kullananlar Yardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

sanalpazar satıcısına olayı sordum. 0.1 derece ile ayarlanamaz dedi fakat detaylı anlatmaya çalıştım, bakalım ne cevap gelecek. alttan üste doğru okuyun.

Bende lago fb yi ayni kişiden,farklı adresinden aldım..ayni sorunları telefonla konuşarak anlattim ve inatla ayni şeyleri dinledim..alırken hersekilde memnuniyetimizi destekleyen eleman bugün üründe ariza varsa ayni ürünle değiştirebileceğini söyleyip dalga geçer gibi dinledi ve dayanamayıp terbiyemi bozmadan iyi gunler diledim..ürün önceki lagolardan farklı ve kabul ettiremiyorum malesef..7 günü geçtiği içinde iade edemiyorum..

• quote:

quote:

sanalpazar satıcısına olayı sordum. 0.1 derece ile ayarlanamaz dedi fakat detaylı anlatmaya çalıştım, bakalım ne cevap gelecek. alttan üste doğru okuyun.

Bende lago fb yi ayni kişiden,farklı adresinden aldım..ayni sorunları telefonla konuşarak anlattim ve inatla ayni şeyleri dinledim..alırken hersekilde memnuniyetimizi destekleyen eleman bugün üründe ariza varsa ayni ürünle değiştirebileceğini söyleyip dalga geçer gibi dinledi ve dayanamayıp terbiyemi bozmadan iyi gunler diledim..ürün önceki lagolardan farklı ve kabul ettiremiyorum malesef..7 günü geçtiği içinde iade edemiyorum..

bizdeki 0.5 derece aralikli dedi bende tesekkurler dedim konuyu kapattim :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Cildirmamak elde değil...5 nolu parametreye giremiyorum.max sicaklik ayarını yapamıyorum,75 de kaldı..sıcaklık hassasiyeti diye bir şey yok ...

• bende lago kullanıyorum (eca yazılı olan) ancak takip ettiğim kadarıyla 0.5 aralıkta çalışmıyor (daha hassas) sebebine gelince durup tekrar çalışması havaya bağlı olarak çok uzun sürmüyor. Yani çalışıyor 15-20 dk akabinde evin sıcaklık konforunda değişiklik hisettirmeden tekrar devreye giriyor. Bu şekilde devam ediyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Cildirmamak elde değil...5 nolu parametreye giremiyorum.max sicaklik ayarını yapamıyorum,75 de kaldı..sıcaklık hassasiyeti diye bir şey yok ...

Eğer yanlışlıkla 6 nolu parametreye değer girdinse şifre bu oluyor ben 1111 girmiştim daha sonra bu şifremi girmeme rağmen değişiklik yapamamıştım ve fabrika ayarlarına dönmüştüm eğer yapamazsan PM at detaylı anlatayım. kazan sıcaklığını değiştirsende sorun bitmez.

• 6 nolu parametreye giriş içinde 5 nolu parametreye dönüyor..fabrika ayarları icin kabloyu sokmem gerekicek sanırım..

• quote:

6 nolu parametreye giriş içinde 5 nolu parametreye dönüyor..fabrika ayarları icin kabloyu sokmem gerekicek sanırım..

Fabrika ayarlarına dönmek için kabloları sökmenize gerek yok cihaz duvardaki vidalı tablaya tırnakla tutturulmuş durumda OT alt kısmında yargılı iki yer var buradan hafifçe alt tabla ile arasından ayırmaya çalışın ve cihazı çıkardıktan sonra tekrar takın ve OK tuşuna basılı tutun elinizdeki kullanım kılavuzundada yazılı
  • quote:

Orijinalden alıntı: harputt

bende lago kullanıyorum (eca yazılı olan) ancak takip ettiğim kadarıyla 0.5 aralıkta çalışmıyor (daha hassas) sebebine gelince durup tekrar çalışması havaya bağlı olarak çok uzun sürmüyor. Yani çalışıyor 15-20 dk akabinde evin sıcaklık konforunda değişiklik hisettirmeden tekrar devreye giriyor. Bu şekilde devam ediyor.

OT sıcaklık ayarı 0,5 lik adımlarlamı yoksa 0,1 lik adımlarlamı yapılabiliyor ve anahtar konumunda 13 nolu parametrede yazılım versiyonunda ne yazıyor bendekinde 62.02 yazmakta.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.