Şimdi Ara

Eczane açma maliyeti ne kadar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Eczane açmayı düşünen biri ortalama ne kadar sermayesi gerekir? Aylık kirası, çalışanın maaşı, ilaç rafları, barkod okuyucu, laptop, İnternet vs uzar gider. Eczacılara destek amaçlı kredi imkanı var mıdır? Sonuçta sıfırdan eczane açmak çok maliyetli olacaktır. İlaçlar hele ki... İlaç satın alması, ödemesi vs nasıl oluyor? Bilgilendirirseniz sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Eczane Açma Maliyeti

Bir eczane açmayı planlıyorsan, bir dizi maliyetin farkında olman gerekir. Bu maliyetler, eczanenin büyüklüğüne, konumuna ve sunduğu hizmetlere bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir.

Eczane açmanın en önemli maliyetlerinden biri kiradır. Eczanenin konumu, kira tutarını önemli ölçüde etkileyebilir. Kalabalık bir bölgedeki eczaneler, daha az trafik alan bölgelere göre daha yüksek kira ödeme eğilimindedir.

Bir diğer önemli maliyet ise teçhizat ve malzemedir. Bu, ilaç rafları, reçeteler için cihazlar ve müşteriler için ekipmanları içerir. Teçhizatın kalitesi ve miktarı maliyeti etkileyecektir.

Envanter de önemli bir maliyettir. Bir eczane çeşitli ilaçlar ve diğer ürünleri stoklamak zorundadır. Envanterin boyutu ve çeşitliliği maliyeti etkileyecektir.

Diğer maliyetler şunları içerir:

• Lisans ve izinler: Eczane açmak için lisans ve izinlere ihtiyacın olacak. Bu maliyetler konuma ve eczanenin türüne göre değişebilir.
    • Personel: Eczanede muhtemelen eczacı, teknisyen ve diğer destek personelini çalıştırman gerekecek. Personel maliyetleri, maaşlara, yan haklara ve eğitime göre değişir.
    • Pazarlama ve reklam: Eczanenin tanıtımı için pazarlama ve reklamcılık gereklidir. Bu maliyetler, kullanılan pazarlama kanallarına ve reklam kampanyalarının kapsamına bağlı olarak değişir.

Eczane açma maliyeti 2023 yılında ortalama olarak 100.000 TL ile 500.000 TL arasında değişmektedir. Bu maliyetler, daha önce belirtildiği gibi, eczanenin büyüklüğüne, konumuna ve sunduğu hizmetlere bağlı olarak değişebilir.

Bir ecza deposu açma maliyeti genellikle bir eczane açma maliyetinden daha düşüktür, çünkü bir ecza deposu genellikle daha küçüktür ve daha az envanter taşır. Bir ecza deposu açma maliyeti tipik olarak 50.000 TL ile 200.000 TL arasında değişir.

Eczane açmakla ilgileniyorsan, doğru miktarda sermayeye sahip olduğundan ve tüm ilgili maliyetlerin farkında olduğundan emin olman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İşin uzmanı konuşsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-40C5DD97E

İşin uzmanı konuşsun

raflar 2 el olursa barkod ve rafları 10.000tl ye alırsın

borçsuz eczacı oldugu zaman depo 7 ay geri ödemesiz istediğin kadar ilaç veriyor

ama ben eczacı arıyorum bulamıyorum

eczane açmanın maliyeti 10.000tl yi geçmez

10.000tl sermaye ile ayda 30.000tl kar edebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: syrialin

raflar 2 el olursa barkod ve rafları 10.000tl ye alırsın

borçsuz eczacı oldugu zaman depo 7 ay geri ödemesiz istediğin kadar ilaç veriyor

ama ben eczacı arıyorum bulamıyorum

eczane açmanın maliyeti 10.000tl yi geçmez

10.000tl sermaye ile ayda 30.000tl kar edebilirsiniz

Alıntıları Göster
    senin karın ne kadar turbo
  • quote:

Orijinalden alıntı: PONRO

senin karın ne kadar turbo

Alıntıları Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: syrialin

Alıntıları Göster
    soru sordum Turbo cevaplasana
  • quote:

Orijinalden alıntı: PONRO

soru sordum Turbo cevaplasana

Alıntıları Göster
    karın ne kadar derken
  • Arkadaşım yukarıdakileri ciddi alma. Öyle basit bir iş değil 10bin tl ye bakkal bile açamazsın.
    Bunun devir alma işlemi var bi kere istediğin yere açamıyorsun. Dükkan kirası var. Geçen ay yeni mezun kuzenim bi dükkan tuttu eczane için. Aylık kiraso 25bin tl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmtayd

Arkadaşım yukarıdakileri ciddi alma. Öyle basit bir iş değil 10bin tl ye bakkal bile açamazsın.
    Bunun devir alma işlemi var bi kere istediğin yere açamıyorsun. Dükkan kirası var. Geçen ay yeni mezun kuzenim bi dükkan tuttu eczane için. Aylık kiraso 25bin tl.
    sen büyük şehir için konuşuyorsun
    ben ise doguda bir eczane için veya mahalle eczanesi için konuşuyorum
  • sahibinden.com
    YENİ ECZANE AÇANLAR İÇİN FIRSAT - Ecza Dolabı İlanları Uygun Fiyatlarıyla sahibinden.com'da - 604155726
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ofis-kirtasiye-buro-mobilyalari-yeni-eczane-acanlar-icin-firsat-604155726/detay

9000tl ye hepsini verriyor...piyasada araştırsanız daha uyguna bulursunuz.

• sahibinden.com
    Acil satlik Eczane malzemeleri - Ecza Dolabı İlanları Uygun Fiyatlarıyla sahibinden.com'da - 691429616
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ofis-kirtasiye-buro-mobilyalari-acil-satlik-eczane-malzemeleri-691429616/detay

tüm malzemeleri 3000tl ye veriyor..

• sahibinden.com
    İKİNCİ EL TEMİZ ECZANE RAFLARI VE IŞIKLI TABELA - Ecza Dolabı İlanları Uygun Fiyatlarıyla sahibinden.com'da - 664789501
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ofis-kirtasiye-buro-mobilyalari-ikinci-el-temiz-eczane-raflari-ve-isikli-tabela-664789501/detay

yine hepsi dahil son derece modern eczane 15000tl....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.