Toplam 2,61 ödemem lazım ama ödediğim 20,17 lira mı oluyor ?
Suriyeli isen bedava değilsen birde sigorta primi ödüyorsun.
Bu gün ilaç aldım 11 lira kutu başı ücret kestiler . bu da yeni mi Çıktı.
nankörlük yok başkanlıkla uçacağız motorlar ısınıyor henüz kalkış gerçekleşmedi.
dun 33.50 kestiler 3 ilac icin.
katilim payi 8.5, muayene 25 imis.
her ay 1500-2000 lira ssk kesintisi gidiyor ustelik.
bu parayi benden kesmese, ilaci, muayeneyi kendi paramla satin alsam 10 kat karli olurum.
saglik ucretsiz yalanina inanan aptallar sayesinde bu durumdayiz.
sskda kilicdaroglu donemi altin donem gibi kaldi resmen. en azindan boyle abidik gubidik haraclar yoktu.
Jeopol
kullanıcısına yanıt
Sağlık için oy veren falan yok ki akepeli fakir seçmenin ağzında diş bulamazsınız yahu diş bunlar dava adı altında ne davası olduğu belirsiz tabi kandırılıp oy atıyorlar anlayın bunları.Ben 17 yıldır akepenin kazandığı bir yerdeyim seçim günü git okulun kapısında otur gelen tiplere bir bak resmen fakirliğin dibinde yaşıyorlar ama sonuç...
Para veriyoruz her şekilde, bi mantığı olmalı. Kutu başı 1 lira almak nedir 😂
Parasız sağlık olmaz. Olandan da hayır gelmez (birkaç ülke hariç). Uyuşturucu bağımlısının tedavisini ben neden karşılıyorum? Sigara içen adamın ilaçlarını neden ben karşılıyorum? Korunmasız ilişki sonucu hamilelikteki kürtajı ben neden ödüyorum? Karşıyım.
quote:
Orijinalden alıntı: aksinaletinsan
Parasız sağlık olmaz. Olandan da hayır gelmez (birkaç ülke hariç). Uyuşturucu bağımlısının tedavisini ben neden karşılıyorum? Sigara içen adamın ilaçlarını neden ben karşılıyorum? Korunmasız ilişki sonucu hamilelikteki kürtajı ben neden ödüyorum? Karşıyım.
Kürtaj ıcın olan paya ben karsı degılım. Bakılamayıp sokaga atıp saga sola salca olan nefes ısrafları hıc dunyaya gelmese daha ıyı. Gelmemelılerde.
aksinaletinsan
kullanıcısına yanıt
O işe öyle bakarsan ben sigorta sistemine karşıyım.
Bir kere adam zamanında 20 sene sigorta ödeyip emekli olmuş ölene kadar maaş almış yetmemiş kızı o maaşı almaya devam ediyor. Kız dediğimiz 60 yaşına gelmiş babası zamanında prim ödedi diye bedavadan yaşıyor. Böyle biri havadan para geldiği için çalışmaz. 20 sene öncede çalışmazdı hayatı garanti. Nerede var böyle bedava hayat? Sigara içen paket başı 10 lira vergi ödüyor. Bu para neredeyse sgkya ödediğin prim parası kadar. Peki onlarda benden alınan para başkalarına gitmesin dese ne olacak? Ayrıca sgk primi de ödüyor. Hepsi bir yana sigorta risktir. Devlet bu riske giriyorsa zararı ve karı göze alacak.
Parasız sağlık diye birşey yok. Vatandaştan toplanan primlere ek olarak vergilerden bayağı bir miktar bu işe harcanıyor. Sgk ona buna havadan maaş bağlamasa böyle açık vermez daha kaliteli hizmet verirdi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme