Şimdi Ara

EDEBİ SANATLAR İÇİN YAARDIMMM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    birbirine uzanmis ve zaman zaman
    ancak parmak uclariyla degebilen
    iki kol.

merdivenlerin oraya kosuyorum,
    beklemek govde gosterisi zamanin;
    cok erken gelmisim seni bulamiyorum,
    bir seyin provasi yapiliyor sanki.

kuslar toplanmis gocuyorlar
    keske yalniz bunun icin sevseydim seni.

şiirim budur lütfen edebi sanatlarını çıkarmama yardım edin

• ya ben gerçekten yardımcı olmak istiyorum,2 gündür bunun için yardım istediğini görüyorum ama ben ne yazık ki edebi sanatları unuttum yaa,hatırlamıyorum yani
    istersen sen edebi sanatları kısaca hatırlatacak bi link ver bana ben de elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışayım
  • quote:

Orjinalden alıntı: DESTINY

ya ben gerçekten yardımcı olmak istiyorum,2 gündür bunun için yardım istediğini görüyorum ama ben ne yazık ki edebi sanatları unuttum yaa,hatırlamıyorum yani
    istersen sen edebi sanatları kısaca hatırlatacak bi link ver bana ben de elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışayım

Aynı şekilde bende.Belki o zaman yardımcı olunabilir belki
  • ben daha öğrenemedim bile yaa.isimlerini biliyorum sadece yarım yamalak
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kargaşa -- 14 Şubat 2006 18:08:57 >
  • kargaşa sen şiirin açıklamasını yapıyorsun

onun istediği farklı bişey
    edebi sanatlar(mecaz,teşbih,istiare,kinaye....)

ben bi link buldum akşama bakıp yardımcı olmaya çalışacağım sana rich girl
  • @destiny dün de baktık yardımcı olmaya çalışıtık ama cezve hocamın da belirttiği gibi fazla (hatta hiç!) sanat yok bu şiirde, bi "teşhis" bulabildim o kadar
  • hmm ok o zmn ben de bulamam ama yine de akşam bi bakayım,belki bulabirim bişeyler,yardımım dokunursa ne mutlu bana
    ama dediğin gibi pek edebi sanat yok gibi görünüyor
  • gerçekten ya
    baktım da bi tek
    'beklemek gövde gösterisi zamanın' dizesinde bi sanat bulabildim o kadar

teşhis sanatı var burda peshhmergenin de dediği gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Déstiny -- 14 Şubat 2006 18:40:01 >
  • teşbih: benzetme istiare:sadece bir asıl unsurla benzetme yapma teşhis ve intak:kişileştirme ve konuşturma tecahül arif:bilmezlikten gelme hüsn-i talil:güzel nedene bağlama mecaz_ı mürsel:benzetme yapmadan başka söz yerine kullanma istiare:benzetme yaparak başka söz yerine kullanma mübalağa:abartma telmih:bir olayı kişiyi hatırlatma

bunlar edebi sanatların genel olanları bende bakıyorum ama hiçbiri olmuyo acaba yok mu ki deliricem valla yaaa
  • Öncelikle arkadaşların dediği gibi teşhis sanatı var
    'beklemek gövde gösterisi zamanın' Zamanın insansı bir eylem olan gövde gösterisi yapması..

İkinci olarakta benim çıkardığım-Uzmanlık alanım değil diğer arkadaşlar da görüş bildirirse sevinirim-
    kinaye var.
    Kinaye: Bir sözün aynı anda hem gerçek hem de mecazi manada kullanılması sanatıdır.

İlk mısrada ki kalp hem organ olarak, mecazi anlamda da yürek,gönül anlamında kullanılmıştır diye tahmin ediyorum..

Saygılarımla...
  • quote:

Orjinalden alıntı: rich_girl

teşbih: benzetme istiare:sadece bir asıl unsurla benzetme yapma teşhis ve intak:kişileştirme ve konuşturma tecahül arif:bilmezlikten gelme hüsn-i talil:güzel nedene bağlama mecaz_ı mürsel:benzetme yapmadan başka söz yerine kullanma istiare:benzetme yaparak başka söz yerine kullanma mübalağa:abartma telmih:bir olayı kişiyi hatırlatma

bunlar edebi sanatların genel olanları bende bakıyorum ama hiçbiri olmuyo acaba yok mu ki deliricem valla yaaa

soru yanlış de geç

• öyle olmuyo işte ben diyemem bi de bu şiirin açıklaması var o kadar karışık ki birsürü şey buluyosun aslında şiir çok açık yazılmış fakat altındaki gerçek nee????
  • quote:

Orjinalden alıntı: seyyah_seyyare

Öncelikle arkadaşların dediği gibi teşhis sanatı var
    'beklemek gövde gösterisi zamanın' Zamanın insansı bir eylem olan gövde gösterisi yapması..

İkinci olarakta benim çıkardığım-Uzmanlık alanım değil diğer arkadaşlar da görüş bildirirse sevinirim-
    kinaye var.
    Kinaye: Bir sözün aynı anda hem gerçek hem de mecazi manada kullanılması sanatıdır.

İlk mısrada ki kalp hem organ olarak, mecazi anlamda da yürek,gönül anlamında kullanılmıştır diye tahmin ediyorum..

Saygılarımla...

bence oraya kinayeden ziyade "tevriye" demek daha doğru olur, mecaz anlam değil de yan anlam çünkü..
  • Tevriye yorumuna katılamayacağım çünki tevriye de açık şekilde kelimenin uzak anlamı kastedilir. Bir nevi nükte yapılır. Oysa burada seyyah_seyyare`nin de dediği gibi her iki anlamda kastedilmiştir. Ancak asıl olan mecaz anlamıdır ki kinayede de özellikle mecaz anlama vurgu yapılır. "gönül", "kalp" kelimesinin mecaz anlamıdır.
  • bencede orda kinaye var ondan başkada yok sanırım çünkü ben bulamadım peki arkadaşlar bu şiirin açıklaması ne olabilir şimdi burda birbirlerine çok yakın fakat yaşadıklarıyla kavuşamayan iki aşık mı anlatılıyo eğer böyleyse bunun ikinci paragarafa bağlaması nasıl olabilir üçüncü de ölüm mü var????
  • quote:

Orjinalden alıntı: rich_girl

iki kalp arasinda en kisa yol:
    birbirine uzanmis ve zaman zaman
    ancak parmak uclariyla degebilen
    iki kol.

merdivenlerin oraya kosuyorum,
    beklemek govde gosterisi zamanin;
    cok erken gelmisim seni bulamiyorum,
    bir seyin provasi yapiliyor sanki.

kuslar toplanmis gocuyorlar
    keske yalniz bunun icin sevseydim seni.

şiirim budur lütfen edebi sanatlarını çıkarmama yardım edin

Bence ilk parağrafta birbirini seven fakat kavuşamayan, ikinci parağrafta artık hayatlarının sonuna gelen bu kişilerin birinin öldüğünü diğerininse onu kavuşabilmesi için artık ölümü beklediğini ve ölümden korkmadığını
    üçüncü parağraftada artık hayatının sonbaharına geldiğini ve onların yaşlarında olan insanların birer birer öldüğünden bahsediyor, ona ulaşamayacağına bilerek bile onu sevmenin ne kadar güzel olduğundan bahsediyor.

galiba bilmiyom ben böyle anladım umarım doğrudur

• bu şiirin ikinci paragrafında anlatılmak istenen aslen nedir yani ne anlatılmak isteniyor????
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.