Şimdi Ara

Edebiyat basit değildi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bak güzel kardeşim sayısalım ve sınavdan bir gün önce sadece isminin bildiğim yazarların eserlerine baktım 40 net çıkardım tamam belki iyi değil ama şunu söyleyeyim sınavda çıkan tüm eserleri biliyodum sadece çok tekrar etmediğim için aklıma gelmedi yani ben bir günde bu kadar yüzeysel çalışıp bu kadar çıkarttıysam bir edebiyatçının çok rahat 50+ yapması gerekirdi sınav kolay değil yanlış anlama ama çalışan için ya da çok az çalışan için oldukça kolay bir sınav bir şey bilmeyen için tabiki zordur
  • Hocam inanın moralinizi bozmak sizi demoralize etmek istemem ve şu anda da samimi olarak söylüyorum, ben gerçekten sınavın son 2 gününe kadar romana bile başlamamıştım konum var hatta bakabilirsiniz ama 51-5 yaptım. Ha son 1 hafta yemedim içmedim ders çalıştım ama benden çok daha fazla emek veren arkadaşlarımdan yüksek yaptım ki bunun sebebide ilk Türkçe bölümü galiba.

Eğer siz 36/36 yaptıysanız edebiyat kısmını bence vicdanınız rahat olsun siz üzerinize düşeni yapmışsınız. Ki paragraf kısmının zor benim şansımın yaver gittiğini düşünüyorum (ygsde de öyle olmuştu 37-0 yapmıştım 3 dil bilgisi boşum vardı sadece ) yani özetle maalesef bu sınavlarda şansta çok önemli bir faktör, umarım herkes emeğinin karşılığını sonuna kadar alır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Beyler, samimi, doğru yorumlarınız için sağ olun. 50 üstü yapan arkadaşları da tebrik ederim. Gönlünüzce olsun :))

• quote:

Orijinalden alıntı: Eder_Zaha

Edebiyata kolay diyenler Türkçeyi baz almışlar. Evet Türkçe kolaydı ama Edebiyat zordu ama cok zor diyemeyiz. Denemelerde 50 neti gördüm ve hep o civarda dolaştım ama bu sefer 50 aşağısında kaldım. Yukarıda bi arkadaş bilge Karasu filan sorsaydi demiş lan zaten ben hep o yazarların çıkmasını istedim Nezihe Meric Adalet Ağaoğlu İslamcılara bile çalıştım İsmet özel vs. Hatta abartip Orhan Duru vs Ahmet Erhan gibi yazarlara da baktım. Ama sınavda bu yazarları hiç sormaya tenezzül etmediler.

Ve bu sınavın da çalışanın ve genel kültürün olcmedigini düşünüyorum. Mesela herkesin zorlandığı Orhan Veli ve Kara Kitap sorusunu ilk okuyusumda yaptım çünkü Orhan Pamukun kitaplarını okumuştum ayrıca Orhan Veli'nin İstanbul Türküsünu okumuştum geçen yıl. Ee hani nerede çalışanın hakki. Ben kitap okuyan birisiyim ama gel gör ki kitap okumayan biri de yüzeysel çalışıp benle aynı neti yapacak kimse kusura bakmasın bu sınavin bi bok ölçtüğü yok

Kesinlikle. Katılıyorum. Bu tmciaristo gibi kuru cahillere yönelik bir sınav olmuş. En ince detaya dek inip sonra böyle saçma sapan sorular ile seviye belirlemeye çalışmak..

• valla ben geçen yılda 45i göremedim bu yılda sorun bende olabilir
  • düştengüzel kullanıcısına yanıt
    Zordu bence :)) sorun hepimizde :)

• Sınavdan çıktığımda moralim çok pis bozuktu, eve gelene kadar kendime gelemedim. Sınavın çok basit kaçtığını düşündüm bilindik eserlerden yazarlardan birkaç tane sordukları için. Ama forumdaki genel görüş zor olduğu yönünde, o yüzden içim biraz rahatladı. Genel görüş zor olduğunu düşünüyorsa zordur kolay diyorsa kolaydır. Umarım 2016 dan daha zordur ortalamaya yansır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MajikalHorse M kullanıcısına yanıt
    De ayrı

• J.Valjean kullanıcısına yanıt
    Daha zordu. Yorum içerikliydi daha ziyade.

• quote:

Orijinalden alıntı: J.Valjean

Sınavdan çıktığımda moralim çok pis bozuktu, eve gelene kadar kendime gelemedim. Sınavın çok basit kaçtığını düşündüm bilindik eserlerden yazarlardan birkaç tane sordukları için. Ama forumdaki genel görüş zor olduğu yönünde, o yüzden içim biraz rahatladı. Genel görüş zor olduğunu düşünüyorsa zordur kolay diyorsa kolaydır. Umarım 2016 dan daha zordur ortalamaya yansır

2016dan daha zordu hocam ya sıralamaya yansır
    Ramazan ayındayız arkadaşlar lütfen kalp kırmayalım ve bir insana ezik seni demek de doğru bir söz değil
    kusura bakma,sinirli olabilirsin ama bu senin bir insanı aşağılabileceğin hakkını vermez biraz daha kelimeleri seçiçi
    kullanarak daha güzel bir şekilde kendini ifade edebilirsin.
    Çat sesi geldi

• hedeflerilkbinn H kullanıcısına yanıt
    Anladık q anladık 56 yaptın her konunun altına yazmak zorunda mısın görgüsüz

• Edebiyat kısmı genel anlamda basitti ama türkçesi gerçekten zorladı özellikle bazı paragraflar yine de dilbilgisi ortalamaydı.

• beni bilen bilir hedef 56/56 diye konu acmistim oraya yaziyordum hangi yayinlarda hangi netleri yaptigimi karekok 20liden sarmal 5li endemik 5li yayin denizi 5li fdd 20li hiz 20liye kadar cozdum en kaziklarinda bile minimum 51 net birakiyordum ful cektigim denemeler de olmustu mesela yayindenizi 5linin son denemesini edebiyati iyi olan arkadasim cozup bu nasil deneme olum 43 net yaptim demisti ki bu adam 50 netin altina nadir inen adam idi ben o denemeyi bile fullemistim sinavda rahat gecti hatta bende kolay izlenimi olusturdu ilk basta ama kontrol ederken anladim bu sinav kolay degil ozellikle kutadgubiligli soru beni 3 şık arasinda birakti lan bu siyasetname nasihatname diyemeyiz ama soyle bu bakarsan devleti yonetenlerin nasil olmasi gerektigini falan anlatiyor oladabilir dedim sonra beyit ve dortluk sikkina baktim mesneviyle yazildigi icin sadece beyittir dortluk yoktur dedim en son ilk sikka baktim gecis donemi eseri hakaniye lehcesi agir dil yoktur dedim onu isaretledim son kontrolleri yaparken basit dusun nasihatname sikkini isaretle dedim isaretledim kara kitap sorusu sabah roman ozetlerini tekrar edip gitmeme ragmen sonlarda kullandigi bi kelime yuzunden degistirdim yeni hayat yaptim klasik soru kolaydi cevabi sarki olan o benim malligima gitti su paragraf sorusu da eleyici idi cevabi mekan falan filan olan soru bence 50 ustu yapan adami 50 altina indirecek duzeyde bi sinavdi bu da bana gore orta-zor seviyesinde oldugunu gosterir

sonuc olarak 2 yildir tum denemelerde fule yakin yaparak girdigim 2 edebiyat sinavinda da 50-6 yaptim

lys adina konusmak gerekirse de matta da karsiligini alamadim 45-50 netlerdeyken 40 soru isaretledim 30 net bekliyorum cografyaya son 2 gun bakmis biri olarak 20-4 yapmayi haketmedim bu da cografya calisanlara yazik etti

ygs+lys adina da konusmam gerekirse lys cografyada 2-3 soru disinda genel olarak her testin orta-zor duzeyde oldugunu dusunuyorum forumdaki sayisalim 50 biraktimcilar 3 gun once sunu sunu bilmiyodum sunu yaptimcilada falan bakmayin bu edebiyat ve ygs sonrasi 2014-2015 arasi 2014e bir tik yakin gelecek siralamalarla karsi karsiya kalacagiz

• quote:

Orijinalden alıntı: hedefgazihukuk

beni bilen bilir hedef 56/56 diye konu acmistim oraya yaziyordum hangi yayinlarda hangi netleri yaptigimi karekok 20liden sarmal 5li endemik 5li yayin denizi 5li fdd 20li hiz 20liye kadar cozdum en kaziklarinda bile minimum 51 net birakiyordum ful cektigim denemeler de olmustu mesela yayindenizi 5linin son denemesini edebiyati iyi olan arkadasim cozup bu nasil deneme olum 43 net yaptim demisti ki bu adam 50 netin altina nadir inen adam idi ben o denemeyi bile fullemistim sinavda rahat gecti hatta bende kolay izlenimi olusturdu ilk basta ama kontrol ederken anladim bu sinav kolay degil ozellikle kutadgubiligli soru beni 3 şık arasinda birakti lan bu siyasetname nasihatname diyemeyiz ama soyle bu bakarsan devleti yonetenlerin nasil olmasi gerektigini falan anlatiyor oladabilir dedim sonra beyit ve dortluk sikkina baktim mesneviyle yazildigi icin sadece beyittir dortluk yoktur dedim en son ilk sikka baktim gecis donemi eseri hakaniye lehcesi agir dil yoktur dedim onu isaretledim son kontrolleri yaparken basit dusun nasihatname sikkini isaretle dedim isaretledim kara kitap sorusu sabah roman ozetlerini tekrar edip gitmeme ragmen sonlarda kullandigi bi kelime yuzunden degistirdim yeni hayat yaptim klasik soru kolaydi cevabi sarki olan o benim malligima gitti su paragraf sorusu da eleyici idi cevabi mekan falan filan olan soru bence 50 ustu yapan adami 50 altina indirecek duzeyde bi sinavdi bu da bana gore orta-zor seviyesinde oldugunu gosterir

sonuc olarak 2 yildir tum denemelerde fule yakin yaparak girdigim 2 edebiyat sinavinda da 50-6 yaptim

lys adina konusmak gerekirse de matta da karsiligini alamadim 45-50 netlerdeyken 40 soru isaretledim 30 net bekliyorum cografyaya son 2 gun bakmis biri olarak 20-4 yapmayi haketmedim bu da cografya calisanlara yazik etti

ygs+lys adina da konusmam gerekirse lys cografyada 2-3 soru disinda genel olarak her testin orta-zor duzeyde oldugunu dusunuyorum forumdaki sayisalim 50 biraktimcilar 3 gun once sunu sunu bilmiyodum sunu yaptimcilada falan bakmayin bu edebiyat ve ygs sonrasi 2014-2015 arasi 2014e bir tik yakin gelecek siralamalarla karsi karsiya kalacagiz

Kesinlikle.

• tmciaristo kullanıcısına yanıt
    oralari sorsaydi daha kolaydi

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.