Şimdi Ara

Edebiyat basit değildi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün herkesten duyduğum cümlelerden biri de bu.. Edebiyat basitti, türkçe son derece basitti. Arkadaşlar bunu neye dayanarak söylüyorsunuz acaba? Zannımca edebiyat sınavı ortalama lys edebiyat sınavından birkaç tık ötedeydi. Her babayiğidin yapacağı tıynette sorular yoktu zira.
    Ben sınavda 48 doğru bırakabildim. İkisi dikkatsizlikten kaçtı hadi 50 diyelim. Ki ben her deneme sınavında 51 netin altına düşmezdim.

Siz kaç yaptınız ve size göre sınav basit miydi yoksa biraz daha zor muydu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• neye dayanarak söylüyorum.56 yaptım.
  • bencede ben hep eser verirler diye düşünüyordum sadece 2-3 soruda eserleriyle beraber soruldu yazarlar
  • 53 d 3 y yaptım ama ben türkçeden baya yanlış bekliyodum iki şık arasında cok kaldım ama yanlış cıkmadı, ama genel olarak bnce kolay değildi bnm şansım biraz yaver gitti

• quote:

Orijinalden alıntı: Eren

bencede ben hep eser verirler diye düşünüyordum sadece 2-3 soruda eserleriyle beraber soruldu yazarlar

Kaç yaptın dostum ve sence sınavın zorluğu nasıldı?

• Kolay diyenler mfler ve 45 altı hedefi olanlar, 7-8 tane belirleyici soru vardı

• quote:

Orijinalden alıntı: Minikworld

53 d 3 y yaptım ama ben türkçeden baya yanlış bekliyodum iki şık arasında cok kaldım ama yanlış cıkmadı, ama genel olarak bnce kolay değildi bnm şansım biraz yaver gitti

Benim de yaver gitti. :)

Esenlikler olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harbi zor bir zeka sorusu
    10 yıl önce açıldı
    çok zor geometri sorusu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 50 net yaptım MF im ve edebiyata hiç çalısmadım derste ve sözlüde hocanın dağıttığı kağıtları okurdum adam karısının ölümü üzerine yazan kimdir demiş genel kültürle bile yapılırdı 5-6 soru hariç
  • edebiyat kısmı çok basitti en bilindik eserleri sormuşlar daha nası sorsunlar abi bi zahmet yapın dua edin ikinci yenicileri islamcıları bilge karasuları sormadılar
  • hocam sorunda orda gece gündüz edebiyat çalısan TM cilere oldu olan ÖSYM allah büyük
  • Sorsalardı daha iyi yapardık elbet. Boş konuşma, edebinle yorum yapacaksan yap. Lys açıklandığı zaman edebiyat netini buraya atarsan akıbetini görürüm.

• MajikalHorse M kullanıcısına yanıt
    kolayı yapamıyoken zoru nası yapcan
  • Sayısalcı olarak girdim, sınavdayken kolaymış ya dedim. Çarpılmışım, 17 yanlış geldi. Demek ki o kadar da kolay şey değilmiş edebiyat dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tmciaristo

kolayı yapamıyoken zoru nası yapcan

Türkçeyi düzgünce kullanmasını öğren zira dil bir milletin, halkın namusudur. Yusuf Akçura'dan tut, Cemil Meriç'e kadar. Yazarların çoğunun hayatlarını ve eserlerini biliyorum. Sen burada boş beleş sözlerle millete sararken, ideoloji, ilim öğrenip dünyayı tanıyordum. Ayrıca 48 doğru var. Boş konuşup ashabımı bozma, şurada seviyeli bir konu açıp, insan olanları muhattap aldım, senin gibi türü meçhul olanları değil. Sınav denemelerine girdiysen dil bilgisi ve edebiyat kısmındaki zorluğu biliyorsundur. Ben o zorluğa rağmen her denemede en az 50 doğru yapardım ve bu doğrunun altını görmezdim. Ama senin gibi daha öz dilini kullanmaktan aciz mahluklar gelir burada insanların niyetini okumaya, kendine yetmeyen aklıyla ders vermeye çalışırlar.

Ders almaya bu kadar merak saldıysan, istiyorsan gel sana vereyim. Hegel- marx diyalektiği mi istersin, ibni haldun? Avrupa sosyolojisi? yoksa Türkçülük felsefesi mi yoksa Cumhuriyet dönemi eserlerinden çıkarımlar mı?

Mahlasın da pek bir ucuzmuş. Acaba Aristoteles ve felsefesi hakkında ne biliyorsun da bu mahlası koydun? Ezik seni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MajikalHorse -- 19 Haziran 2017; 20:5:56 >

• Yayın denizi mor denemelerde 50'nin altına düşmezken sınavda aptal aptal yanlışlardan dolayı 46 yaptım. Bence de kolay değildi. Kendi hedefimden örnek verirsem İstanbul hukuk'a 2015'te girenlerin edebiyat ortalaması 45.0 2016'da girenlerin 49.4'müş. Bu sene tahminim 47.5 olur diye düşünüyorum. Yani 2015 ile 2016 arasında,2016'ya daha yakın

• Grobari1970 kullanıcısına yanıt
    Bence 45 net ortalama gelir, diğer saf arkadaşımız gibi saçma yorum ve ithamda bulunmayıp tersine, seviyeli yorumunle aydınlattığın için teşekkür ederim. :) esenlikler olsun.

• Mf yim 46 tane işaretledim 40 küsur net var hayatımda edebiyat görmedim kolay mı zor mu sen düşün.

• Üç yıl edebiyat yazılısına çalışmış 12yi hiç bilmeyen bir sayısalcı olarak 48–8 yaptım, ösym bu sene mf lere fende tm lere edebiyatta ayıp etti.

• Edebiyata kolay diyenler Türkçeyi baz almışlar. Evet Türkçe kolaydı ama Edebiyat zordu ama cok zor diyemeyiz. Denemelerde 50 neti gördüm ve hep o civarda dolaştım ama bu sefer 50 aşağısında kaldım. Yukarıda bi arkadaş bilge Karasu filan sorsaydi demiş lan zaten ben hep o yazarların çıkmasını istedim Nezihe Meric Adalet Ağaoğlu İslamcılara bile çalıştım İsmet özel vs. Hatta abartip Orhan Duru vs Ahmet Erhan gibi yazarlara da baktım. Ama sınavda bu yazarları hiç sormaya tenezzül etmediler.

Ve bu sınavın da çalışanın ve genel kültürün olcmedigini düşünüyorum. Mesela herkesin zorlandığı Orhan Veli ve Kara Kitap sorusunu ilk okuyusumda yaptım çünkü Orhan Pamukun kitaplarını okumuştum ayrıca Orhan Veli'nin İstanbul Türküsünu okumuştum geçen yıl. Ee hani nerede çalışanın hakki. Ben kitap okuyan birisiyim ama gel gör ki kitap okumayan biri de yüzeysel çalışıp benle aynı neti yapacak kimse kusura bakmasın bu sınavin bi bok ölçtüğü yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eder_Zaha -- 19 Haziran 2017; 13:43:6 >

• Basit diyenler genelde sallayıp sonra başını alan mfciler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.