Şimdi Ara

edebiyat sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar soruların birinde aşağıdaki dizelerden hangisi yukarıdaki dize ile aynı aruz kalıbı ile yazılmıştır şeklinde bir soru geldi.ee malum bu adamların nereden soracağı belli olmuyor.soruyu açıklık-kapalılık özelliği ile yaptım fakat kalıbı isim olarak sorarlar mı?

öte yandan hangisinde bilgi yanlışlığı vardır şeklinde bir soru geldi c şıkkında Dürdane Hanım,Sergüzeşt ve Araba Sevdası Tanzimat Döneminde yazılmış önemli tiyatro eserleridir yargısı belirtilmişti.Bu şıkka bakarak doğru cevaba ulaştım fakat b şıkkında 2.Meşrutiyet'in ardından tiyatro türünde gelişme olduğu yazıyordu.Bu dönemde tiyatro güç kaybetmeye devam etmedi mi?

NOT:Tanzimat 2'den yola çıkarak baskı=tiyatroda duraksama diye düşünürsek Meşrutiyet'in ilanı ile tiyatronun gelişmesi arasında bağlantı kurmak pek mantıklı gelmedi.Ya da dönem oyun yazarları genellikle Milli Edebiyat döneminde eser veren Faruk Nafiz,Yusuf Ziya,Musahipzade Celal arasında 2 isimde şiir yönü ağır basan kişiler

• bi failatun failatun failun u bilirim o da dogruysa tabi lise birde kopya cekmeyi tercih etmistim
    da o kadar zor bir soru gelecegini dusunmuyorum gelirse de dili belli eder veya sklar kolay olur

ikinci soruna gelirsek tanzimat ikide tiyatro eserleri yazildi ancak oynanmadi baski yuzunden abdulhak hamit ozellikle yazmaya devam etti gelisme elbet olmustur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tiyatro serveti fünundan itibaren etkisini kaybediyor

Tanzimat 2 de tiyatro önemli bir yere sahip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan* -- 18 Haziran 2013; 0:02:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar gereksiz uzatınca karışmış soruda 2.Meşrutiyet'in ardından tiyatroda gelişme olduğu söyleniyor.Ben buna takıldım.
    Tanzimat 2'yi akıl yürütmemdeki örnek olarak gösterdim :)
    @canınıyerim

@Furkan*
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.