Şimdi Ara

Edebiyatı ezberleyemiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu edebiyatı nasıl hallediyorsunuz ya. Kafam almıyır benim. Şu an 38-40 net yapıyorum. Adam gibi bi hukuk bölümüne girmek için 50 yapmam lazım. Dersanede hoca anlatıyor eve gidince unutuyorum. İnternette ders veren tavsiye edebileceğiniz bir hoca var mı? Tekefona yavuz tuna videoları yükledim coprafya için baya geliştim coğrafyada. Edebiyatta da böyle tavsiye edebileceğiniz hoca var mı? Bunun dışında sizin kullandığınız ezberleme yöntemleri falan varsa bi yardımcı olun. Kafayı yicem yeminle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam edebiyatta oturup ezberlenmez bence. Yani oturup Namık Kemal intibah, cezmi, kara bela, akif bey, gülnihal vs diye ezberlenmez. Konuyu okursun, ufak not alırsın, sonra teste abanırsın. 2-3 farklı kaynaktan çözünce oturuyor zaten. Başarılar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam dil bilgisi bilseniz 40 tane yaparsınız ya
  • Oturup ezberleme deyince aynı bençm yapmaya çalıştığım şeyi söylediniz. Ben oturup ilk edebi roman intibah... Falan diye ezberliyorum. O zaman 2-3 farklı kaynak alayım. Sizin dediğiniz yöntem baya ilgimi çekti. Teşekkğr ederim.

• İlk mesajda belirtmiştim. Şu an 38-40 net yapıyorum diye. Bunları zaten dil bilgisi sayesinde yapıyorum. Hiç bir cumhuriyet sorusunu yapamıyorum. Öyle bi konu bende yok yani.

• Treopoles T kullanıcısına yanıt
    Yani demek istediğim aklınızda kalanlarla falan 4 5 tane de mi olmuyor, illa ezber olcak demeyin kodlamaya falan çalışın bazı şeyleri 45 belki 50yi yapabilirsiniz bence o şekilde
  • Ya aslında henüz bakmadığım konular da var. Tanzimattan sonrasını bilmiyorum. Daha doğrusu hiç çalışmadım. Fen lisesi çıkışlı olduğum için 11 den hatırladığım kadarıyla biliyordum oraya kadar da zaten. Ama başlayayım diyorum ezberlemeye çalışıyorum bi sayfa öprenince öbğrü unutuluyor. Mesela edebiyat akımları var. Onların yerli,yabancı bi sürü yazarı var. Ne biliyim özellikleri desen ayrı. Kim kime tepki olarak doğuyor belli değil. Asıl zorlandığım bu gibi şeyler işte.

Neyse yukarda bi arkadaş demiş. Bi iki defa oku not al sonra test çöz. 3-4 kaynaktan bitirirsen iyice oturur diye. Onun dediğini yapıcam bir de. Çok teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    matematik sınavında sallama
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.