Şimdi Ara

Devlet memurluğuna uygun meslekler seçin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Özel sektörde çalışma şartları çok ağır. Çok vahşi bir ortam var. Devlet memuru olması kolay meslekleri araştırın ve bunları seçin. Paraya kanmayın. Ömür boyu rahat edersiniz. Emeklilik yaşının 60 olması da diğer bir sorun. Özel sektörde o yaşa kadar çalıştırmazlar. Benden bir abi tavsiyesi.

• Abi türkiyede hayatın gerçekleri bunlar ama 18-19 yaşında birinin hayalinin memur olmak olması çok kötü. Acaba avrupada bu yaştakilerin hayali memur olmak mıdır ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mandymilkovich M kullanıcısına yanıt
    Dostum 18 yaşındayım , örnek vermek gerekirse bir öğretmen olmak tarafımca mantıklı , kesintisiz gelir , resmi tatili , hafta sonu tatili , 3 ayın 2 ayı net tatil tam maaş yatıyor , ortalama bir öğretmenin 2200 aldığını düşünürsek mantıklı geliyor.

Rahat yaşam için kendi düşüncem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

Özel sektörde çalışma şartları çok ağır. Çok vahşi bir ortam var. Devlet memuru olması kolay meslekleri araştırın ve bunları seçin. Paraya kanmayın. Ömür boyu rahat edersiniz. Emeklilik yaşının 60 olması da diğer bir sorun. Özel sektörde o yaşa kadar çalıştırmazlar. Benden bir abi tavsiyesi.

Kendisi yıllardır Dhde mühendisliği kötüleyen elemanın biridir.

İTÜ Makina da okuyordu sanırım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru söylüyor... Buradaki arkadaşlar çok idealist ama reel hayat çok başka... bakın meb'in yaptığı öğretmen kura çekimlerinde ismini duyan çığlık atıyor sevinçten kendinden geçiyor. 2-3 bin tl maaş için değil, rahat yaşamak için... rahat yaşam = para değil... Akşama kadar bir bankada ''kaç kredi sattın, kaç sigorta sattın, kaç kart sattın?'' diye kafa şişirir amirler, satamazsan da güle güle derler, senin yerinde çalışacak çok insan var diyerek. Devlette böyle bir şey yok, yapılacak işler belli, paran da kesin yatıyor, kolay kolay çıkma durumu da yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ploutos001

Dostum 18 yaşındayım , örnek vermek gerekirse bir öğretmen olmak tarafımca mantıklı , kesintisiz gelir , resmi tatili , hafta sonu tatili , 3 ayın 2 ayı net tatil tam maaş yatıyor , ortalama bir öğretmenin 2200 aldığını düşünürsek mantıklı geliyor.

Rahat yaşam için kendi düşüncem.

çoğu öğretmen 2200 den fazla alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ygslysuzmani

quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

Özel sektörde çalışma şartları çok ağır. Çok vahşi bir ortam var. Devlet memuru olması kolay meslekleri araştırın ve bunları seçin. Paraya kanmayın. Ömür boyu rahat edersiniz. Emeklilik yaşının 60 olması da diğer bir sorun. Özel sektörde o yaşa kadar çalıştırmazlar. Benden bir abi tavsiyesi.

Kendisi yıllardır Dhde mühendisliği kötüleyen elemanın biridir.

İTÜ Makina da okuyordu sanırım.

özel sektörde çok yetkin biri olmadığın sürece afedersin ağzına s*çarlar. O derece feci. Çoğu kişi 30 yaşından sonra devlete geçmek istiyor ama o zaman da kafa ihtiyarladığı için sınavda iyi yapamıyor, bir de yeni mezunlarla kapışması lazım. Kısacası köşeye sıkışıyorsun. İnsanlar tahmin edemeyeceğiniz kadar acımasız. Kamuda çalışan odtü itü mezunları da tanıyorum. Tıp seçmedikleri için pişman olduklarını da söylediler. Çünkü puanları tıpa yetiyordu. Devlete sınavsız atanabileceklerdi. Oysa onlar kpss kasmak zorunda kaldılar. İdealistlik insanın başını yakan bir şeydir genelde.

• Kadrolardan haberiniz yok sanırım ?
  • Beyler dilden memurluk icin hangi bolumler makuldur

• Öğretmenlik okuyorum. Dediğiniz gibi Mühendislikler leş tamam da odtü ve itü bu sınıfa girmemeli bence.

Ki öğretmenliğin de sıkıntısı çok.

Eğitim Fakültesi, Fen edebiyat Fakültesi hatta mühendislik Fakültesi mezunları formasyon alarak öğretmen olabiliyor. Yani x kadro varken 3x aday çıkıyor.

İkincisi ise doğu görevinin en berbatı polisten sonra öğretmenlerindir. Çoğu öğretmen köy okullarında pkk ile iç içe yaşıyor.

Üçüncüsü ise maaştır. Evet yarım gün çalışanlar var ama Atatürk'ün dediği gibi milletvekilleri maaşları öğretmen maaşını geçmesin lafı boşuna söylenmemiş. Milletvekilleri maaşlarını gören her devlet memurunun maaşını az bulması haktır.

Üçüncüsü okullar öyle güvenlikli filan değil. Bayan hocalar için çanta çalınması olası bir durum. Ki öğretmenini derste bıçaklayan öğrencilerde oluyor.

Dördüncüsü veli toplantısında dengesiz velilerden haksız şekilde hakaret yeme, devlet yardım yapmadığı için utana sıkıla para istemek zorunda kalıyorsunuz.

Aslında daha sayılabilir kötü özellikleri.

İyi olarak ise

Tatilleri bol.

Grev yapma hakları var istediğin zaman çalışma rapor al filan

Dersini anlatsan da anlatmasan da paran yatıyor.

Vs.

Şu an Matematik Öğretmenliği okuyorum olumlu yönler aklıma gelince mis gibi meslek diyorum ama üniversiteye gidince ne biçim bölüm lan bura diyorum derslerden de üni hayatından da zevk almıyorum.

Neyse şu YGSye gireyim de sonuca göre bakacağız artık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.