nimbuzzun ses kalitesi fringden daha iyi voip icin sipPhone var skyp var oda mobile subrastre yuklenmesi lazim cydiadan vs edge ile kullanabilmeniz icin jailbreak
Edge üzerinden fringle konuşabiliyorum. önce patchli dosyayı kurdum. daha sonra zaten son sürüm fringi kurduğun zaman bile sorun olmuyor konuşabiliyorsunuz.
ama benim merak ettiğim bir soru var. backgrounder programıyla fringi hiç kapatmadan arkaplanda çalıştırabiliyorum. fakat iphone uyku moduna geçince EDGE bağlantısını kesiyor. dolayısıyla tekrar fringi açtığınızda program açık oluyor ama yeniden bağlanmaya çalışıyor. wifi den bağlandığınızda farklı bir çözüm var. "insomnia" kurduğunuzda wifi hiç kesilmiyor. fakat EDGE için böyle birşey yok.
bir başka konuda shelale arkadaşımızın farklı tavsiyeleri olmuş
quote:
arkadaşlar uzun araştırmalardan sonra tecrubelerimi hemen paylaşayım; öncelikle apple firması kendi yazılımı olmayan programların arka planda çalışmasına izin vermiyor. bununla ilgili yabancı sitelerde herkes şikayetçi, durumun önune geçmeye veya bişkeilde çözmeye çalışanlar var messenger kullanabilmek için en güzel program NIMBUZ olarak görünüyor, beeejive' e ek olarak aynı anda skype kullanmak ve ileti geldiğinde sesli ve titreşimli uyarı da mavcut. ayrıca program ekranda çalışırken, home tuşuna basmadan kendi kendine kapanmasını beklerseniz (yani daha sonradan tuş kilidini açtığınızda direkt olarak karşınıza çıkacak), programda offline olmadan ekran kapanıyor, hatta ileti bile alabiliyor ve sizi uyarıyor, böylece pil ömrü de maximuma çıkımış oluyor. BU PROGRAMI TAVSIYE EderiM. bir de yine yabancı sitelerden okuduğum ve aynı özellikleri taşıyan "APOLLO" diye bi program daha var. bu programı eski versiyonda kullanmıştım, ama şu bu programı bulamıyorum (telefon versiyonu 2.1 ). eğer bu programı bulma konusunda yardım edersenız onu dener size bilgi veririrm.
şimdi reiis arkadaşımız da nimbuzz u önermiş. mobile subrastre demiş ama yazım hatası mı var bulamadım ne olduğunu. nimbuzz programında edge hiç kesilmiyor ve EDGE üzerinde arama yapabiliyor muyuz? iPhone üzerinde hiç bağlantı kopmadan arkaplanda sürekli çalışan ve EDGE üzerinden arama yapabileceğim program biliyorsanız yada bu konuyla ilgili tecrübeleriniz varsa yardımlarınızı bekliyorum
edge ile voip kullanamazsınız. sebebi ping süresinin çok yüksek olması ve sesin bu yüzden kesik kesik gidecek olmasıdır. 3g ile mümkün olabilir, tabi ping süresi 300ms üzerine çıkmazsa.
Fring symbian versiyonunda edge üzerinden voip yapmaya izin veriyor.inşallah iphone versiyonu için de yakında kullanılır.3G bağlantı ile gayet stabil olur diye düşünüyorum.
abicim zaten edge cok pahalı illaki wifi kullanacaksın !
edge ile fring den voip kullanabiliyorum. hemde kesintisiz. kesinti sadece telefon iyi çekmezse sorun oluyor. ben yurtdışındaki arkadaşlarımla görüşüyorum. 100mb internet paketi benim işimi görüyor. aylık 10TL gibi bir rakam ödüyorum.
iphone da zaten kullabiliyorsun edge üzerinde fringle konuşmayı. 3 arkadaşın yapılamaz dediği şeyleri zaten yapıyorum sorun bu değil. lütfen iyi okuyunuz.
arkadaşlar bi sorum olucak.. fring i kurdum.. daha sonra bi voip discount account u ekledim.. proxy , kullanıcı adı ve şifre girdim.. herşey normal.. çalıştı .. daha sonra wifi üzerinden yurtdışı görüşmesi yaptım.. mükemmel bir şekilde çalşıtı.. sonra fring den sign out yaptım.. wifi kapattım ve telefonu uyku moduna aldım.. 1 saat sonra pil ömrü uyku modunda %60 dan %30 a indi..sonra biraz daha bekledim.. %25 .. sonra fring i sildim herşey normale döndü.. sizce problem nedir?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme