Şimdi Ara

edge vs chrome vs firefox

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

webtekno
    Hangi Tarayıcı Pili Daha Çok Tüketiyor: Chrome mu, Edge mi, Firefox mu yoksa IE mi?
    http://www.webtekno.com/internet/hangi-tarayici-pili-daha-cok-tuketiyor-chrome-mu-edge-mi-firefox-mu-yoksa-ie-mi-h11842.html

• Ayrıca smart screen gibi resmen antivirus kalitesinde güvenlik uygulaması var. Ayrıca en sevdiğim özelliği çalıştır kaydet seçeneğinin olması. Edge bence IE den iyi değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edge tarayıcıdan bi cacık olmaz. Eklenti desteği yok daha. Mesala reklam engelleme eklentisi olmasa nete girilmeyecek o derece.

Ad-block candır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yandex

Edge tarayıcıdan bi cacık olmaz. Eklenti desteği yok daha. Mesala reklam engelleme eklentisi olmasa nete girilmeyecek o derece.

Ad-block candır.

Microsoft'sa bir cacık olmaz, olmayacaktır da düşüncesinde devam diyorsunuz yani yalnız batarya performansında fena bindirmişler chrome'a.
  • Alakası yok. Chrome kullanmıyorum Firefoxçuyum. Chrome kadar ram canavarı bir tarayıcı görmedim. Aynı motoru kullanan Yandex Browser ve Opera bile daha az ram harcıyor. Ek olarak Chrome kapatsanız bile arkaplanda açık kalıp sizin hareketlerinizi gözlemliyor. Fark ederseniz hemen tıklayınca açılıyor zaten.

Edge, Explorer'ın şekil değiştirmiş hali. Temel hala aynı.
  • Yapanlar farklı diyor sen hala aynı diyorsun.
  • Eklenti desteği önemli. Çeşitlerce yaratıcı çalışmalar gördüm. Mesela bir eklenti yardımıyla herhangi bir siteye girdiğinizde o siteyi değerlendirebiliyordunuz, bu sayede kullanıcılardan bir topluluk oluşuyordu ve eklenti sayesinde gezdiğiniz sitelerin güvenilirlik derecesini (çevrimiçi mağazalarda oldukça önemlidir), kalitesini vs. görebiliyordunuz. Yada hiç programla uğraşmadan izlediğiniz/istediğiniz videoyu indirdiğiniz eklentilerde var. Bir sürü çeşidi var, kullanışlılar.

Ama Ad-Block yok diye "bu tarayıcıdan bir cacık olmaz" demek çok saçma. İnternet aleminde maalesef websiteleri bedavaya açık duramıyor, domain ve hosting ücretlerini ödemek zorundalar. Bu yüzden internet sayfasından para kazanıp, kendi kendini ödeyen websiteleri çoğunlukta. Bunu yapmak için para kazanmanın belli başlı yolları vardır. Ürün satışı yapmak, bağış toplamak bunlardan bazıları. En çok kullanılan yöntem ise siteye reklam koymaktır. Reklamlar olmasa birçok sitenin kapanacağı kesin bir durum, her siteye girdiğinizde belli bir ücret ödediğinizi düşünsenize ? Bunun yerine reklam konarak ziyaretçilere "ücretsiz" bir sistem sunulmaya çalışılıyor. Ad-block kullanarak editörlere, webmasterlara, site yönetimine saygısızlık yapıldığını düşünüyorum. Crack'li program/oyun kullanmak gibi, markete gidip bütün dergiyi okuyup yerine geri koymak gibi, kaçak bir şekilde sinema salonuna girip film izlemek gibi bir şey bu. Edge çıktığından beri eklentiyi geçtim, Ad-block yok diye eleştirenler var. Nerede bir Chrome tarayıcı görsem hemen bir köşeye Ad-block ikonu görüyorum, Safariler'de gördüğüm de oldu. Çok eski bilgisayarınız olur, reklam çıkınca kasar, internette gezilmez olur ama yapmayın yani yıl oldu 2015 nasıl bir sebebiniz var da Ad-block kullanıyorsunuz. Müstehcen reklamlar diyeceğim ama onlar da yok artık(gezdiğiniz sitelere de bağlı).

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Google Chrome'u tamamen kaldırmak
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alakası yok wp 8.1 kulandığım lumia 1320 de tipbet sitesinden maç seçip oynarken çok kasıyordu.
    lumia microfost 10 deneme sürümüne güncelledim, edge de kasılma çok az vardı kesinlikle edge daha iyi optimize edilmiş bir tarayıcı. Üstelik wp10 full sürümü değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: my_sweet_shadow

quote:

Alakası yok wp 8.1 kulandığım lumia 1320 de tipbet sitesinden maç seçip oynarken çok kasıyordu.
    lumia microfost 10 deneme sürümüne güncelledim, edge de kasılma çok az vardı kesinlikle edge daha iyi optimize edilmiş bir tarayıcı. Üstelik wp10 full sürümü değil.

Konuyu dikkatli okursan PC için konuşuyoruz.

Reklam almazsa siteler ne yapacak diyen arkadaş :
    Ne yaparsa yapsın. Adam basmış tonla flash reklamı siteye girince tarayıcı kafayı yiyor. İsterse 50 GB ramli bilgisayarın, 1 gigabit net hızın olsun fark etmiyor. Site kapanırsa kapansın yarına yenisi açılır nasıl olsa. Reklam engelleme eklentisi olmadan YouTube'ta video izlenmiyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: my_sweet_shadow

quote:

Konuyu dikkatli okursan PC için konuşuyoruz.

Reklam almazsa siteler ne yapacak diyen arkadaş :
    Ne yaparsa yapsın. Adam basmış tonla flash reklamı siteye girince tarayıcı kafayı yiyor. İsterse 50 GB ramli bilgisayarın, 1 gigabit net hızın olsun fark etmiyor. Site kapanırsa kapansın yarına yenisi açılır nasıl olsa. Reklam engelleme eklentisi olmadan YouTube'ta video izlenmiyor.

Mobile'de gerek hızı olsun gerek diğer özellikleri olsun çok başarılı bir tarayıcı olmuş edge %7 batarya ile bir bölüm bir demet tiyatro izlettirip %4'e düşen bir taracıyıdan bahsediyoruz. PC için olan versiyonunda masa üstün varsa git kullan laptop bataryan uzun süre gitsin istiyorsan dikkatini çekerim arada ki fark ''%22'' İE veya edge kullanacaksın yaklaşık 6 yıldır reklam engelleme olmadan kullanıyorum chrome herhangi bir sıkıntı çekmedim malum sitelere girmiyorsan sorun yok

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.