Bildirim
EDIFIER R1900TIII 1+1 60W RMS Stüdyo Monitör İncelemesi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Konuyu gizliden takip eden arkadaşlar için güncelleme :
1 saat önce @FoXyBuLL arkadaşımızdan Creative X-Fi Surround 5.1 External USB ses kartını aldım. Şuan programın arayüzünde "2.0 Stereo" kanalı seçili olarak dinliyorum. Tüm geliştirici efektler vs. kapalı durumda sadece Flac parçaları dinliyorum.
Sistemle ilgili herşey şuan rayına oturdu diyebilirim. Tüm sesler mükemmel netlikte çıkıyor. Bass'lar biraz daha yumuşadı, mid ve tizler daha kristalize bir hale büründü.
Bu sistemi alıpta Onboard ses kartıyla dinlemek, kulaklarınıza eziyet etmekten başka birşey getirmiyor insana.
Ek olarak sanal surround efektinide avatar 1080p'de deniyorum, gerçek surround etkisi veremesede, çok inandırıcı bir şekilde sesleri ensenizde dahil hissedebiliyorsunuz. Sadece 2 monitörle bunu yaşamakta ayrı bir zevk oldu benim için.
Bu sistemi Süper netlikte müzik dinlemek için kurdum, ve f/p oranı en iyi sistemlerden biri olduğunu söyleyebilirim
-
hayırlı olsun,quote:
Orijinalden alıntı: RIDVANBAL
Konuyu gizliden takip eden arkadaşlar için güncelleme :
1 saat önce @FoXyBuLL arkadaşımızdan Creative X-Fi Surround 5.1 External USB ses kartını aldım. Şuan programın arayüzünde "2.0 Stereo" kanalı seçili olarak dinliyorum. Tüm geliştirici efektler vs. kapalı durumda sadece Flac parçaları dinliyorum.
Sistemle ilgili herşey şuan rayına oturdu diyebilirim. Tüm sesler mükemmel netlikte çıkıyor. Bass'lar biraz daha yumuşadı, mid ve tizler daha kristalize bir hale büründü.
Bu sistemi alıpta Onboard ses kartıyla dinlemek, kulaklarınıza eziyet etmekten başka birşey getirmiyor insana.
Ek olarak sanal surround efektinide avatar 1080p'de deniyorum, gerçek surround etkisi veremesede, çok inandırıcı bir şekilde sesleri ensenizde dahil hissedebiliyorsunuz. Sadece 2 monitörle bunu yaşamakta ayrı bir zevk oldu benim için.
Bu sistemi Süper netlikte müzik dinlemek için kurdum, ve f/p oranı en iyi sistemlerden biri olduğunu söyleyebilirim
ürünün fiyatını göremedim...
beklentilerinize uygun bir sisteme benziyor. yalnız 85dBA biraz yüksek değil mi?
tabii solo 7 nin hedef kitlesine hitab eden bir sistem değil.
ses zamanla daha da yumuşar herhalde
-
Sisteminizi güle güle kullanın.Edifier ürünlerine karşı biraz önyargım olsa da bu güzele benziyor.Acaba rock,jazz performansı nasıl?quote:
Orijinalden alıntı: ONURTO
hayırlı olsun,
ürünün fiyatını göremedim...
beklentilerinize uygun bir sisteme benziyor. yalnız 85dBA biraz yüksek değil mi?
tabii solo 7 nin hedef kitlesine hitab eden bir sistem değil.
ses zamanla daha da yumuşar herhalde
Alıntıları Göster
-
solo 7c vardı bende beş para etmez koymuşlar tiz başka bir şey yok bas hiç yok sen bas yumuşak demişsinde bas yokki yumuşak olsun solo7de birde en ufak açıda yer değiştirdiğinde ses kulağa kötü geliyor aynı anda iki kolonun tam ortasında durman lazım sesi iyi alabilmek için.. bu ediferi vatanda bende dinledim herşeye yetmeye çalışan bir sistem gibi mesela diyorum buna media markette satılan bas kabinli jbl woofer bağlansa süper olur gibime geliyor derin basla z5500 gibi bir sistem ortaya çıkar tizlerin midlerin ve uzun atımlı bir basın olduğu sonuçta bunu kaldırabilicek güçte onbord ses çipleriquote:
Orijinalden alıntı: John PHILIPS
Sisteminizi güle güle kullanın.Edifier ürünlerine karşı biraz önyargım olsa da bu güzele benziyor.Acaba rock,jazz performansı nasıl?
Alıntıları Göster
-
ses kartı olarak hiç düşünmeden ebayden audiotrak prodigy cube siparişini ver. diğerleri kıyaslamaya bile değmez. Ayrıca satıcı da güvenilir. direk koreden fabrikasından geliyor. Ben de aynı yerden pci prodigy hd2 aldımquote:
Orijinalden alıntı: Cutrera
solo 7c vardı bende beş para etmez koymuşlar tiz başka bir şey yok bas hiç yok sen bas yumuşak demişsinde bas yokki yumuşak olsun solo7de birde en ufak açıda yer değiştirdiğinde ses kulağa kötü geliyor aynı anda iki kolonun tam ortasında durman lazım sesi iyi alabilmek için.. bu ediferi vatanda bende dinledim herşeye yetmeye çalışan bir sistem gibi mesela diyorum buna media markette satılan bas kabinli jbl woofer bağlansa süper olur gibime geliyor derin basla z5500 gibi bir sistem ortaya çıkar tizlerin midlerin ve uzun atımlı bir basın olduğu sonuçta bunu kaldırabilicek güçte onbord ses çipleri
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: ceyarr
ses kartı olarak hiç düşünmeden ebayden audiotrak prodigy cube siparişini ver. diğerleri kıyaslamaya bile değmez. Ayrıca satıcı da güvenilir. direk koreden fabrikasından geliyor. Ben de aynı yerden pci prodigy hd2 aldım
Bildiğim kadarıyla siz de ebay'den almıştınız bu kartı.Satıcının linkini pm'den yada burada paylaşabilirmisiniz acaba.Stereo sisteme geçince lazım olabilir. -
quote:
ses kartı olarak hiç düşünmeden ebayden audiotrak prodigy cube siparişini ver. diğerleri kıyaslamaya bile değmez. Ayrıca satıcı da güvenilir. direk koreden fabrikasından geliyor. Ben de aynı yerden pci prodigy hd2 aldım
audiotrak prodigy cube için bir link te ben alayım -
dr. dac2 dx nasıldır peki? prodigy cube den iyi midir?quote:
Orijinalden alıntı: live2liftquote:
audiotrak prodigy cube için bir link te ben alayım
Alıntıları Göster
-
ürünü almayı düşünüyorum..fiyatı böyle bir sisteme göre fena değil..özellikle bass performansı nasıl gürültü dinlemek istemıyorum,tok vuran basslar istıyorum dinledıgım müzik türleri;quote:
Orijinalden alıntı: live2lift
dr. dac2 dx nasıldır peki? prodigy cube den iyi midir?
Alıntıları Göster
trance,psy trance..electro house, dupset vs görüldüğü gibi basslı şarkılar yardımcı olursan sevnirim
edit;yüksek seste distorsiyon yapıyorumu bu benim için cok önemli..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fosther -- 8 Şubat 2011; 0:28:56 >
-
Linke gerek yok arkadaşlar, Ebay' a girip "audiotrak" yazın. Satıcının kullanıcı ismi "gyrocom".quote:
Orijinalden alıntı: fosther
ürünü almayı düşünüyorum..fiyatı böyle bir sisteme göre fena değil..özellikle bass performansı nasıl gürültü dinlemek istemıyorum,tok vuran basslar istıyorum dinledıgım müzik türleri;
trance,psy trance..electro house, dupset vs görüldüğü gibi basslı şarkılar yardımcı olursan sevnirim
edit;yüksek seste distorsiyon yapıyorumu bu benim için cok önemli..
Alıntıları Göster
Bütün audiotrak ürünlerinin satışı var. Ben satıcıyı incelediğimde mail adres uzantısının "...@audiotrak.co.kr" olduğunu gördüm. Zaten direk koreden yolluyorlar. Kutusunun üzerinde fatura gibi bir evrak yapıştırılmış olarak geliyor zaten. Tutarı da yazıyor. 150 dolara kadar gümrük de yok. ürün fiyatları gerçekten uygun. Ses kartı, siparişi verdikten sonra 5 gün gibi inanılmaz hızlı bir şekilde elime geçmişti
-
Herkese teşekkürler,quote:
Linke gerek yok arkadaşlar, Ebay' a girip "audiotrak" yazın. Satıcının kullanıcı ismi "gyrocom".
Bütün audiotrak ürünlerinin satışı var. Ben satıcıyı incelediğimde mail adres uzantısının "...@audiotrak.co.kr" olduğunu gördüm. Zaten direk koreden yolluyorlar. Kutusunun üzerinde fatura gibi bir evrak yapıştırılmış olarak geliyor zaten. Tutarı da yazıyor. 150 dolara kadar gümrük de yok. ürün fiyatları gerçekten uygun. Ses kartı, siparişi verdikten sonra 5 gün gibi inanılmaz hızlı bir şekilde elime geçmişti
Alıntıları Göster
Ürünün fiyatını merak eden arkadaşlar için ; Vatan'dan 308TL'ye aldım.
@ONURTO 85dBA terimi hakkında pek birşey bilmiyorum ama sinyal gürültü oranı filense, sistemi son ses açıp herhangi birşey çalmazsanız stand by konumundayken kolonlardan cızırtı vs. gelmiyor. (Onboard bağlıyken çok çok hafiften sesler geliyordu sanki ama şuan external ile bağlı, "0" ses.
@Feel The... Bende bu marka hakkında birşey bilmiyordum. Markası hakkında birşey söylemem ama Rock, Jazz, easy listening gibi enstürimental ağırlıklı parçalarda sonuç mükemmel. Özellikle bu tarz parçalarda kesinlikle hayal kırıklığına uğratmaz bence !
@LANVİN1 Mönitörlerin şuanki bass seviyesi odamı ve üst komşuyu inletmeye yetiyor o yüzden yarısında kullanıyorum ;) İlerde daha büyük bir eve geçersem yumuşak basslar için mutlaka aktif bir subwoofer alırım dediğin gibi.
@ceyarr Audiotrak konusunu kolonları almadan önce araştırmıştım fakat ebayden daha önce 2 alışverişim PTT yüzünden kayboldu. Bu kadar para yatırıp koybolmasını yediremem kendime artık :) Ama prodigy cube performansını çok merak ediyorum...
Şuan Creative X-fi 5.1 kullanıyorum, şimdilik yeterli geliyor gibi...
@fosther saydığın tarzlar için bass yetersiz gelebilir. Gerçi tok vuran basslar demişsin, yeterince tok bass veriyor. (Uzun değil kesinlikle tok bass). En iyisi ipod tarzı bir mediaplayer'a losness parçalar atıp vatanda denemelisin.
Ben son ses'te aynı şarkıyı hem Solo7C'yi hemde bu mönitörleri denedim. Sonuç belli :)
Yüksek sesde Orjinal CD ve Flac parçalarda distorsiyon sezmedim, parçada ne varsa o çıkıyor. Ama MP3 parçalarda yüksek seste bozulmalar kaçınılmaz olur.
Bu mönitörlerden almak isteyen arkadaşlara:
Kesinlikle evde creative tarzı 2.1 - 5.1 sistemlerle dinlediğiniz maksimum 256kbps MP3 parçalar için bu sistemi almayın. Aynı gün paketleyip geri iade etmek istersiniz. Bu sistemi alıyorsanız Stereo halde orjinal CD yada losness(kayıpsız) FLAC parçaları dinlemelisiniz.
Ozaman kesinlikle "ben daha önceden müzik dinlemiyormuşum ki" diyeceksiniz.
Bu sistemin ev kullanıcılarına da hitap etmesinin tek sebebi Stereo müzik keyfinin tıpkı stüdyodaymış gibi yaşanması ve dinlediğiniz parçanın o an canlı kayıt yapılıyormuşcasına saf bir şekilde kulağınıza ulaşmasıdır.
-
objektif ve içten yorumların için teşekkür o fiyat aralığında alınabilir kaliteli ürün logitech z623 baya iyi geçenlerde test etmiştim onuda tavsiye ederim bununla o müzik için ilerki zamanlarda tutulacak diye düşünüyorumquote:
Herkese teşekkürler,
Ürünün fiyatını merak eden arkadaşlar için ; Vatan'dan 308TL'ye aldım.
@ONURTO 85dBA terimi hakkında pek birşey bilmiyorum ama sinyal gürültü oranı filense, sistemi son ses açıp herhangi birşey çalmazsanız stand by konumundayken kolonlardan cızırtı vs. gelmiyor. (Onboard bağlıyken çok çok hafiften sesler geliyordu sanki ama şuan external ile bağlı, "0" ses.
@Feel The... Bende bu marka hakkında birşey bilmiyordum. Markası hakkında birşey söylemem ama Rock, Jazz, easy listening gibi enstürimental ağırlıklı parçalarda sonuç mükemmel. Özellikle bu tarz parçalarda kesinlikle hayal kırıklığına uğratmaz bence !
@LANVİN1 Mönitörlerin şuanki bass seviyesi odamı ve üst komşuyu inletmeye yetiyor o yüzden yarısında kullanıyorum ;) İlerde daha büyük bir eve geçersem yumuşak basslar için mutlaka aktif bir subwoofer alırım dediğin gibi.
@ceyarr Audiotrak konusunu kolonları almadan önce araştırmıştım fakat ebayden daha önce 2 alışverişim PTT yüzünden kayboldu. Bu kadar para yatırıp koybolmasını yediremem kendime artık :) Ama prodigy cube performansını çok merak ediyorum...
@fosther saydığın tarzlar için bass yetersiz gelebilir. Gerçi tok vuran basslar demişsin, yeterince tok bass veriyor. (Uzun değil kesinlikle tok bass). En iyisi ipod tarzı bir mediaplayer'a losness parçalar atıp vatanda denemelisin.
Ben son ses'te aynı şarkıyı hem Solo7C'yi hemde bu mönitörleri denedim. Sonuç belli :)
Yüksek sesde Orjinal CD ve Flac parçalarda distorsiyon sezmedim, parçada ne varsa o çıkıyor. Ama MP3 parçalarda yüksek seste bozulmalar kaçınılmaz olur.
Bu mönitörlerden almak isteyen arkadaşlara:
Kesinlikle evde creative tarzı 2.1 - 5.1 sistemlerle dinlediğiniz maksimum 256kbps MP3 parçalar için bu sistemi almayın. Aynı gün paketleyip geri iade etmek istersiniz. Bu sistemi alıyorsanız Stereo halde orjinal CD yada losness(kayıpsız) FLAC parçaları dinlemelisiniz.
Ozaman kesinlikle "ben daha önceden müzik dinlemiyormuşum ki" diyeceksiniz.
Bu sistemin ev kullanıcılarına da hitap etmesinin tek sebebi Stereo müzik keyfinin tıpkı stüdyodaymış gibi yaşanması ve dinlediğiniz parçanın o an canlı kayıt yapılıyormuşcasına saf bir şekilde kulağınıza ulaşmasıdır.
Alıntıları Göster
-
teşekkür ederim yorumların için..kayıt seçmesi hoparlörlerin kaliteli olduğunu gösteriyor,tabi benim fikrimce,zaten 320 kpbs den aşağı şarkı dinlemıyorum..flac bulamıyorum,çok az flac album var..ben cok sıcak bakıyorum bu hoparlörlere büyük ihtimalle bende alacağım oturduğum il de maalesef vatan yok..ses karakteristiği hakkın da bir kaç electronic müzik çalıp upload edersen ya da video şeklinde youtube atarsan çok memnun olurum,az çok ses karakterisğini kafam da canlandırmış olurumquote:
Orijinalden alıntı: Cutrera
objektif ve içten yorumların için teşekkür o fiyat aralığında alınabilir kaliteli ürün logitech z623 baya iyi geçenlerde test etmiştim onuda tavsiye ederim bununla o müzik için ilerki zamanlarda tutulacak diye düşünüyorum
Alıntıları Göster
-
quote:
ptt ile gelmiyor zaten. Dhl veya fedex ile geliyor şu an tam hatırlayamadım hangisiydi.. Bahsettiğim gibi 5 günde elimde oldu. Ebayden sık sık sipariş veren biri olarak neyin kaç günde geldiğini biliyorum. ptt ile yollanan ürünler 2 hafta ile 1 ay içerisinde elinde oluyor... -
arkadaşlar ben bunu alıp receivera bağlasam nasıl olur ? tv yanında ?quote:
Orijinalden alıntı: ceyarrquote:
ptt ile gelmiyor zaten. Dhl veya fedex ile geliyor şu an tam hatırlayamadım hangisiydi.. Bahsettiğim gibi 5 günde elimde oldu. Ebayden sık sık sipariş veren biri olarak neyin kaç günde geldiğini biliyorum. ptt ile yollanan ürünler 2 hafta ile 1 ay içerisinde elinde oluyor...
Alıntıları Göster
-
Müzik dinlemek için tercih edilen bir hoparlör seti ama filmlerde de kötü sonuç vermiyor tabiki. Bence sadece TV için istiyorsanız, başka bir sistem düşünün. Logitech z300 filen gayet uygundur TV için...quote:
Orijinalden alıntı: anlanl
arkadaşlar ben bunu alıp receivera bağlasam nasıl olur ? tv yanında ?
Alıntıları Göster -
Arkadaslar ilk mesaja sistemin test videolarini ekledim. Ses konusunda bir fikir sahibi olabilirsiniz. -
hocam bende sipariş ettim monitörleriquote:
Arkadaslar ilk mesaja sistemin test videolarini ekledim. Ses konusunda bir fikir sahibi olabilirsiniz.
umarım pişman olmayız.. -
Hayirli olsun ;) iyi bir ses kartin varsa pisman olmazsin...
Benzer içerikler
- akıllı saate whatsapp nasıl yüklenir
- instagram video indirme - iphone
- instagram müzik ekleme
- base apk
- instagram seni engelleyen kişinin profilini görme
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X