Performans canavarı i9 mini pc aldım
Herkese selamlar,
20 yıldan uzun bir süredir forumdayım. Şu an 44 yaşındayım. 20'li yaşlardayken modifiyeli gaming pc'ler toplayıp kullanmış ve forumda aktif bir üyeydim.. Uzun yıllardır oyun falan oynamıyor ve forumda da pek aktif değildim. Son birkaç senedir günlük kullanım amaçlı Asus marka giriş seviyesi celeron işlemcili bir mini pc kullanıyordum. Mini Pc'ler bildiğiniz üzere oyun oynamayan kişiler için günlük kullanım amacına uygun, yer kaplamayan ve pratik çözüm sunan cihazlar. Son zamanlarda, kullandığım Asus Mini Pc'nin ağır kalması sebebiyle daha hızlı bir Pc'ye ihtiyaç duymamdan dolayı, daha performanslı yeni bir mini pc arayışına girmiştim. Öncelikli tercihim Dünya markası pc'ler iken araştırırken karşıma Techstorm iceberg mini pc çıktı. 11. nesil i9 işlemcili olan bu mini pc aslında oem bir ürün ve yerli Techstorm firmasının getirip toplayıp garantisini verip sattığı bir ürün. Normalde Asus, Dell gibi markaların mini pc pazarında en üst model olarak i7 işlemcili ürünler sunduğu ve en üst segment i7 işlemcili ürünlerinin 40-50 bin Lira gibi fiyatlara satıldığı piyasada, çok daha iyi donanımlı ve bahsi geçen Dünya markası ürünlerin yarı fiyatına olan bu mini pc'yi sipariş ettim. Bu mini pc, güçlü 11. nesil i9 işlemciyle birlikte onboard intel uhd grafik yongası ve 32gb ram, 1tb ssd disk ile gerçekten patlamaya hazır minik bir bomba gibi. Bulunduğum bölge itibariyle 1000mbps gigafiber internet hizmeti alıyorum ve eski mini pc cihazımla ethernetten ve wifiden en fazla 350-400mbps hız alabiliyorken, bu 2.5g lan ve wifi6 destekli yeni bilgisayarım ile hem ethernet hem de wifi üzerinden 950+mbps hız alabiliyorum. Bilgisayar gerçekten çok iyi ve ultra hızlı çalışıyor. Tabi harici bir ekran kartı barındırmayan mini bir çözüm olduğundan dolayı oyunculara yönelik bir cihaz olmadığını tekrar hatırlatmak isterim Geçmişte hep zamanın en hızlı pclerini kullanmış biri olarak celeron işlemcili önceki bilgisayarımdan sonra bu bilgisayar ile kendimi gerçekten çağ atlamış gibi hissediyorum. Bu mesajım tamamen kişisel deneyimlerimle alakalı olup herhangi bir ürün tanıtımı veya reklamı gibi unsurlar içermemektedir. Dediğim gibi, yalnızca tecrübe ve memnuniyetimi sizlerle paylaşan bir kullanıcıyım. Ayrıca bu mini pc lisanslı bir win11 pro 64 bit işletim sistemiyle geliyor. Cinebench uygulamasıyla yaptığım performans testini de fotolara ekliyorum. Cinebench'te nedense işletim sistemi win10 olarak gözüküyor ama win11. ilk foto kendi çektiğim fotodur. Diğer fotoları sitesinden aldım.
.
Çin'den analog vu meter aldım
Selamlar herkese,
Akıllı telefon kullanmayan annem için yıllardır Nokia telefonlar alıyorum, 4-5 senede bir de yeniliyorum. Şimdiki Nokia'sını da tekrardan yenilemek ihtiyacı doğdu. Ancak zannedersem şu an Nokia Türkiye resmi olarak herhangi bir telefon getirmiyor. Aslında geçtiğimiz yıllarda çıkan 8110 4g telefona bayıldım ama piyasada orijinalini bulamadım. e-ticaret sitelerinde aynı telefonun çift hatlı c2-00 isimle satıldığını fark ettim ancak sanırsam bu telefonlar orijinal değil, çakma ve kalitesiz aletler olsa gerek. Bildiğim kadarıyla orijinal aletler çift hatlı olmuyor ve bu çakma aletlerin fiyatları da 350-400 Lira falan. Bu cihazın orijinal Nokia ithalatlı olanların geçen sene ve önceki sene dahi 600-700 Lira gibi fiyatlara satılmış olması, şu an piyasadaki bu ürünlerin çakma olduğunun da bariz kanıtı zannedersem.
Neyse en azından yeni nesil, android olmayan, 4g voice kaliteli ses ile görüşme destekleyen düzgün bir Nokia modeli bakayım dedim ancak; bulduğum modeller genellikle çift hatlı çakma modeller sanırım. Çift hatlı olmayanlar da var ama bunlar da e-ticaret sitelerinde ne idüğü belirsiz satıcılar tarafından satılan ürünler olduğundan dolayı, bunların da orijinalliği konusunda ciddi tereddütlerim mevcut.
Bu tür telefonlar ile ilgili bilgi sahibi arkadaşlardan ricam; android olmayan orijinal Nokia hangi modelini bulabilirim, nereden almalıyım ve orijinalliğinden nasıl emin olabilirim gibi konularda yardımcı olabilirlerse çok sevineceğim.
Bmw e92 320i 156hp ve 170hp nasıl anlaşılır?
|
12V 7A Kuru akünün rodajı ve şarjı hkk
|
Mobil erişim noktası bağlantı sorunu
|
|
|
DOLANDIRICILARA DİKKAT
|
|
Meslek: Memur
İlgi Alanları: Music, Computers, Electronics, Entertainment
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.005
İkinci El Bölümü Mesajları: 96
Konularının görüntülenme sayısı: 30.033 (Bu ay: 597)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 102 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware