Şimdi Ara

Edifier X600 Kullanıcı incelemesi [Duvar montajı eklendi] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
193
Cevap
2
Favori
12.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zaman geçtikçe bassları daha çok oturmaya ve hissedilmeye başladı. Tek eksiği bu demiştim, ama artık X600 benim için kusursuzluğun tanımıdır.
  • deeply_ kullanıcısına yanıt
    Daha dur hocam zamanla çok daha iyi oturacaktır ses
  • quote:

Orijinalden alıntı: deeply_

quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Evet genel anlamda çok kaliteli bir sistem yani fiyatına göre muhteşem bir ürün kesinlikle inkar edemez kimse bu arada yazdıklarını ilk zamanlar bende yaşamıştım şarkı dinlemeyi sevdiriyor sistemi insana garip bir duygu oluyor :) Özellikle Flac parça bulup denemeni tavsiye ederim çok fark ediyor

Aynen hocam 3 tane flac parça dinledim. Sanki yanımda canlı çalıp söylüyorlar:)

https://www.youtube.com/watch?v=D-h6MoF7HLA

Flac değil, müzik zevkinizide bilmiyorum ama bu parçayı kesinlikle dinlemenizi tavsiye ederim. X600 resmen ders veriyor.

Hocam bunu şimdi dinleyebildim pek tarzım değil ama müzikteki o kaliteyi duyunca dinledim çok süper gerçekten

• quote:

Daha dur hocam zamanla çok daha iyi oturacaktır ses

X600: AŞK
    Kesinlikle müzik dinlemekten büyük haz alıyor insan
  • CooLifeX kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba yaklaşık ben de 2 ay önce 110 tl ye sıfır edifier x600 aldım. subwoofer ile uydular arasında neredeyse 4-5 metre mesafe var. duvara monte ettik bu şekilde ses verimi düşer mi bunun için de kablosunu uzattık kalitesiz kablo kullanmak düşürür mü ses kalitesini?
  • merhaba duvara monte etmeniz iyi olmus birbirlerin den cok uzak olmasinlar yani 2 metre gibi bir genislik yeterli olucaktir. kablo ince olmasin yeter sese cok da etkisi yoktur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlatıyorum kusra bakmayın.

X600'ü 2010 yılından beri kullanmaktayım yanlış hatırlamıyorsam 60-70 tl civarı bir fiyata almıştım.
    Malzeme kalitesi olsun ses kalitesi gayet üst düzeyde günümüzün plastik ses sistemlerinden kat be kat daha kaliteli.
    Alan arkadaşların satmaması normal çünkü satınca bu fiyatlara alınabilecek bu kadar kaliteli başka ses sistemi yok

Ses düzeyi olarak ortalama %35 civarı açabiliyorum.O civarda bile kapı pencere zangır zangır oynuyor %100 civarı açınca komşuların ne kadar kapı penceresi varsa aynı şekilde oynamaya başlıyor.Zaten oturduğum yerde evler birbirine çok yakın o yüzden adam akıllı ürünün sesini açamıyorum

Üründe ne kusur var derseniz oda kumanda ya bi kumanda olsa ordan açıp kapatsak çok iyi olurdu ama benim gibi pc üzerinde kullanan arkadaşlar için sıkıntı yok ses seviyesini bassı son seviyeye getirin pc üzerinden sesi ayarlayın müziğin tadını çıkarın.

• Ürünü 25 mayıstan bu yana kullanmaktayım. Belli başlı istisnai durumlar haricinde bir şeyi hiç bir zaman allayıp pullayıp abartılı bir şekilde karşı tarafa aktarmayı sevmem ancak çok sevdiğim bir kişinin bir filmi vb... tanıması adına onunda bu güzelliği tatması adına paylaşımlarda bulunurum. X600'de aynen bu şekilde tanınması gereken fiyatına göre (fiyat/performans bakımından iyi demiyorum saçmalık derecesinde iyi demem çok daha doğru olacaktır) mükemmel bir sistem ama ne yazık ki artık bulunmuyor. dehşet arkadaş sağolsun eksen bilgisayarda olduğunu söyleyince başta önyargılarım olmakla beraber olumlu eleştirileride kendime pusula kabul ederek ürünü sipariş etmiştim şu anda ürünü tanımış birisi olarak diğerkisinide alıp elimdekine bir şey olması durumunda stok yapardım. Neden mi X600 mükemmel tabirini hak ediyor benim için:

1 Bass, mid, tiz dengesi o kadar iyi dengelenmiş ki, bass baş ağrıtmıyor çok tatlı vuruyor, midler ve tizler aynı anda vokalin ve arka vokallerin beraber söylediği vokalist ağırlıklı parçalarda dahi ayrışımı mükemmel sağlıyor sesler hiç bir şekilde birbirine karışmıyor netlik ve temizlik o kadar iyi ki, keza enstrümanların ağırlıklı olduğu metal ağırlıklı parçalar içinde aynı durum geçerli bu kadar ayrıştırıcı ve dengelenmiş olması ve bu fiyata satılıyor olması gerçekten inanılmaz. Müzik ve vokallerin ayrışımı ve bassın o tatlı vuruşu mükemmel bir sentez içerisinde, müziği dinlemek ve daha çok dinlemek istiyorsunuz.

2 Çalıştığım müzik okulunda hi-fi ses sisteminide (2 tane büyük kule tipi hoparlör mevcut) dinliyorum. Tabii ki hi-fi bir sistemi ev gibi bir ortamda hiç bir zaman dinleme olanağına sahip olamadım ama dinlediğim ortamdan dinlediğim kadarıyla konuşuyorum tamamen, dinlediğim hi-fi sistemden ziyade X600''de müzik dinlemek bana daha çok keyif veriyor. Yanlış anlaşılmasın burada herhangi bir kıyaslama yapmıyorum. O kıyaslamayı yapabilmem için her ikisinide aynı ortamda dinlemek yine evde ki ortam büyüklüğüne göre değişkenlik gösterecektir ama, ancak o zaman bir kıyaslama yapılabilir.

3 Tarz ayırt etmeksizin dinlediğiniz her parçadan keyif alıyorsunuz ve parçayı içinizde hissediyorsunuz, parçanın karakteristiği olarak neşeleniyor, coşkun ırmaklar gibi çağıldıyabilip, slow bir parçada ise nedensizce gözyaşlarınızın süzüldüğünü görüyorsunuz.

4 Yüksek seste müzik dinlemek isteyenler için ise forumda bass için çok kullanılan bir tabir olan 'pencereler titriyor resmen':) tam böyle bir durum söz konusu olmasada bass çok dengeli, güçlü ve tok vuruyor bass'ı son ayara getirmediğiniz ona yakın bir ayara getirdiğiniz takdirde ses çok yüksek dahi olsa bass'da boğulma olmuyor. Yüksek seste müzik dinlemeyi pek sevmeyen birisi olarak X600 bu perdeyide gözümün önünden tamamen kaldırdı bazı parçalarda slow ya da hareketli bir parçada o andaki ruh halime göre daha da fazla açmak istiyorum sesi. Gece ise çok düşük seste dinlediğiniz takdirde dahi bass, mid, tizz dengesi halen sabitliğini koruyor ve hepsini net bir şekilde duyabiliyorsunuz en sevdiğim özelliklerinden bir taneside bu.

5 Koral parçalarda da çok iyi bir başarıma sahip, o coşkuyu çok güzel yansıtıyor. Özellikle flac olarak Carl Orff'un Carmina Burana'sını dinlemenizi tavsiye ederim.
    Bir tanede modern koral bir parçayla örnek vereyim:

https://www.youtube.com/watch?v=1HtCquBppTc

Saded: X600=AŞK

ben de yaklaşık 2 ay önce sahibinden'de ilanını görmüştüm adamlar nereden bulduysa sıfır almıştım. Hocam ben lenovo z580 laptopta kullanıyorum. Gayet memnunum sesin kalitesini daha da artırabilmek için usb ses kartına gerek var mıdır sizce?
  • Ses kartı sistemin ses kalitesini etkileyen bir unsur bu kaçınılmaz bir şey. X600 kalite babında diğer Creative, Logitech, Microlab vb... muadillerine göre tweeterları olması, mdf vb... üstün özelliklere sahip olduğundan ses kartı alındığı takdirde daha fazla devinim sağlayacaktır. O bakımdan ses kartı alınması doğru bir karar olur.

Creative X-FI Surround ses kartını belli bir süre kullandım fakat müzik açısından hiç memnun kalmadım, bu kart ile diğer yorumları okuduğunuz takdirde genellikle olumlu yorumlar göreceksinizdir fakat müzik anlamında benim için oldukça başarısız bir kart. Asus'un USB ses kartlarını dinlemedim ama müzik konusunda Asus'un diğer dahili ses kartlarındaki başarısını harici ses kartlarınada taşıdığına inanıyorum Asus bu konuda kalite babında feragat etmeyecektir. O bakımdan Asus'un USB kartlarına bakabilirsiniz.
  • Hocam lenovo z580'de dolby surround var yani iyi sesi. Şimdi hangi kartı alsam hissedilebilir bir kalite artışı hissedebilirim sizce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.vatanbilgisayar.com/asus-xonar-u5-51-usb-ses-karti.html

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-xonar-u7-echelon-edition-71-usb-ses-karti.html

Bu iki karta yönelebilirsiniz. Fakat U7 daha yeni sürüm bir kart olmasına karşın sürücü problemleri çıkabiliyormuş bu konuyu biraz araştırmak lazım internette araştırılıp indirilebileceği bir site vardır tahminim. Bu da u7'nin incelemesi:

https://www.youtube.com/watch?v=BmhuwD9AEp4

Lakin insan mükemmeliyetçi yapısından ve merak duygusundan dolayı her zaman daha iyi olanı arar. Bu ses kartlarına yönelmeniz kendi açımdan müzik zevkinizi arttıracağı gibi ne yazık ki sürücü vb... problemleride çıkabiliyor. Bunu firmalar bir türlü halledemediler ne yazık ki. Ben kişisel olarak ses kartına yönelirdim.

• Üründen bu kadar memnun kalmana sevindim dostum güle güle kullan bizim gibi uzun senelerce :)
    Ürünü bende 2010'dan beri kullanıyorum 94TL'ye almıştım hala taş gibi ses kalitesi mükemmel
  • quote:

Üründen bu kadar memnun kalmana sevindim dostum güle güle kullan bizim gibi uzun senelerce :)
    Ürünü bende 2010'dan beri kullanıyorum 94TL'ye almıştım hala taş gibi ses kalitesi mükemmel

Teşekkürler dostum hep beraber inşallah
    hocam Asus Xonar U3 edifier x600 ile nasıl olur? 70 tl'ye sıfır gibi buldum birtane. şu anki laptoptan aldığım sesten kaliteli olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyozgurluk

hocam Asus Xonar U3 edifier x600 ile nasıl olur? 70 tl'ye sıfır gibi buldum birtane. şu anki laptoptan aldığım sesten kaliteli olur mu?

Şimdi amazon'da ki yorumları okudum yorumlar genellikle olumlu hatta ses kalitesine abartılı şekilde olumlu yorumlarda yapılmış. Bence alın 70tl için bu riske girilir hatta risk diyemeyeceğim ses kalitesi konusunda fark ettirecektir.
    Hocam merhaba edifier'ın bir modeli dikkatimi çekti 730d optik çıkışı da var. sizce x600 ile aralarında çok ses kalitesi var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyozgurluk

Hocam merhaba edifier'ın bir modeli dikkatimi çekti 730d optik çıkışı da var. sizce x600 ile aralarında çok ses kalitesi var mıdır?

730D, Edfier'in en çok öne çıkan ürünlerinden ve benimde deneme imkanı bulamamakla birlikte hakkındaki neredeyse bütün videoları izleyip ve yine yerli yabancı forumlarda yazıları okuyup sahip olmak istediğim ama hiç bir yede bir türlü bulamadığım bir ürün oldu. 730D'yi dinleme şansım olmadı ama X600 ile arasında sadece mantık olarak bir karşılaştırma yaparsam 730D, X600'e göre daha üst klasmanda bir ürün, keza hitap ettiği kesimde amatör kullancılardan ziyade olaya daha profesyonel bakanlara yönelik, o bakımdan ses kalitesinde fark olacaktır. Bu mesajınızı Edifier ana konusundada paylaşabilirsiniz belki her iki ürünüde dinleyen arkadaşlar çıkabilir. Ürünü bulduysanızda büyük şans

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.