Meraba arkadaşlar, Masaüstü bilgisayarımda Edimax wireless usb adaptör kullanmaktayım yalnız internete bağlanabilmem bazen yarım saati buluyor gerçekten çok sinir bozucu bir durum.
Normalde ne olmasını bekler insan, bilg açılır en son bağlandığın modeme bağlanır bilg sende internetine girersin. Bunda öyle bişey yok zaten aygıtı çıkarmadan bilgisayar kapanmıyor onun için bilg her açtığımda tekrar takıyorum bekle ki senin modemini görsün de bağlansın, bazen hiç görmüyor modemi takıp çıkarmak zorunda kalıyorum. neyse modemi gördü diyelim bu sefer ya connecting de takılıyor ya da bağlanıyor, bağlanırsa şanslıyım. Bazende hiç aygıtı algılamıyor tekrar tak çıkar aynı işlemleri uygula.. Cidden yakında parçalıcam aleti..
Böyle sorunlarla karşılaşan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler...
Modemin tüm yazılımlarını ve driverlerini kaldırın. Sadece driverleri el ile girin bu şekilde windows bağlantı yöneticisini kullanacaktır ve daha hızlı bağlanırsınız.
zaten bilgisayara format atmıştım hiç birşeyini yüklemedim edimaxın. windows kendisi tanıdı driverları yükledi eğer kastettiğiniz buysa.. el ile girin dediğiniz kısmıda tam olarak anlıyamadım.
quote:
Orijinalden alıntı: Rocka
zaten bilgisayara format atmıştım hiç birşeyini yüklemedim edimaxın. windows kendisi tanıdı driverları yükledi eğer kastettiğiniz buysa.. el ile girin dediğiniz kısmıda tam olarak anlıyamadım.
adaptörün marka model nedir? kendi orjinal driver ile kurulum yapmayı denedinizmi?
Marka: Edimax Model: EW-7711USn
Paketinden çıkan cd den tanıttığımdada aynı sorun yaşanıyordu.
Kaldır ve tekrar kur hocam.
Sorunun kaynağının bilgisayarımdaki usb portlarıyla alakalı olduğunu düşünüyorum artık hepsi aşırı yavaş çalışıyor.. Bununla ilgili bildiğiniz bi topic var mı ya da bu konu hakkında bi fikri olan var mı?
Sorunun kaynağının bilgisayarımdaki usb portlarıyla alakalı olduğunu düşünüyorum artık hepsi aşırı yavaş çalışıyor.. Bununla ilgili bildiğiniz bi topic var mı ya da bu konu hakkında bi fikri olan var mı?
Kasayı açıp anakartı hiç kontrol ettiniz mi? Anakartı bir kontrol edin öncelikle fiziksel bir sorun var mı bunu elemiş olursunuz. Özellikle CPU yakınındaki kondansatörlere de bir bakın açmışken, sıcaktan şişme yapabiliyorlar ilerde sorun çıkarmasın.
Sisteminizdeki dosyalarınızı yedekleyip yeniden işletim sistemi kurdunuz mu? Yapmadıysanız önce bunu deneyin.
Daha yeni format attım bilgisayara, format atmamın sebeplerinden bi taneside bu sorundu zaten. Kasayı açtım çok detaylı incelemedim usb kablolarına baktım, zaten arkadaki girişler anarta bağlı direk onlarda da sıkıntı gözükmüyordu.. cpu yakınındaki kondansatörere bakmadım ama ne olduklarını tam bilmiyorum açıkçası ama usblere etki edebilir mi eğer şişme falan varsa?