Şimdi Ara

Eduroam'a Modemle Bağlanma (Bedava İnternet) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
8.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: teknologs

quote:

Orijinalden alıntı: Nephertiti

Merhaba, bulunduğum ev okula 200 metre yakında ve okulun Eduroam internetini evimde kullanmak istiyorum. Bunun için TP - Link 5210G aldım yanlız bir türlü Eduroam bağlantısını kuramadım (Eduroam sinyali alınıyor ama bağlantı kuramadım)(Eduroam için gerekli olan SecureW2 yüklü bilgisayarda).

Eminim ki çoğu modem ve access point bendeki cihazla aynı özelliği taşıyordur. Acaba bilgisi olan nasıl bağlanılabildiğini açıklayabilir mi.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

utkan izmit hocam sayesinde ddwrt ile oluyor eduroam aktarma..ddwrt yukleyin cihaziniza islem tamam

Merhaba ddwrt nedir nasıl bir işlem yapmam gerek biraz ayrıntılı açıklayabilir misiniz?

• ddwrt yazilim uyumlu tp-link ap lerinden bir model alip ddwrt yazilimi yuklemeniz gerekiyor..benim kullandigim tplink 741nd modelidir..ddwrt yuklediniz zaman security ayarlarinda 802.1x destegi sayesinde eduroam kullanici adi sifrenizi cihaza girip nete cikabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dd-wrt cihazın kendi yazılımı yerine daha gelişmiş bir yazılım yüklemek diye biliriz kabaca.

olay şu şahsen 38 liralık tplink 740n routere dd-wrt kurup hemen hemen herşeyini denedim.
    bu denemelerin sırasında 740n routere dd-wrt sayesinde 802.1x desteğinin geldiğini arayüzde gördüm.
    tabi deneme şansım yoktu malesef.

derken başka bir forumda eduroam a bağlanmak isteyen bi arkadaşa istersen bir dene yüksek ihtimal olur dedim.
    o arkadaşta cihazı aldı. dd-wrt yi kurdu eduroam a gayet güzel bağlandı. lakin cihaz sadece 4 port kablo çıkışından
    neti verdi. normal kablosuz ağlarda yapabildiği kablosuz alıp hem kablo ile hemde kablosuz verme yani repeating çalışmadı.

teknologs a da aynı şeyi önerdim. oda eduroama bağlanacak cihazın ethernet çıkışını başka bir ap ye bağlayıp tekrar
    kablosuz yayın yapacak.

dd-wrt nasıl kurarım dersen ki eduroam sıkıntın varsa diyceksin
    şu link i incelehttp://www.wifi-turk.com/forum/topic/6948-tp-link-tl-wr740n-router-ile-dd-wrt-kullanarak-repeating-yapmak-kablosuz-alip-hem-kablolu-hemde-kablosuz-yeniden-vermek/

kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

dd-wrt cihazın kendi yazılımı yerine daha gelişmiş bir yazılım yüklemek diye biliriz kabaca.

olay şu şahsen 38 liralık tplink 740n routere dd-wrt kurup hemen hemen herşeyini denedim.
    bu denemelerin sırasında 740n routere dd-wrt sayesinde 802.1x desteğinin geldiğini arayüzde gördüm.

derken başka bir forumda eduroam a bağlanmak isteyen bi arkadaşa istersen bir dene yüksek ihtimal olur dedim.
    o arkadaşta cihazı aldı. dd-wrt yi kurdu eduroam a gayet güzel bağlandı. lakin cihaz sadece 4 port kablo çıkışından
    neti verdi. normal kablosuz ağlarda yapabildiği kablosuz alıp hem kablo ile hemde kablosuz verme yani repeating çalışmadı.

teknologs a da aynı şeyi önerdim. oda eduroama bağlanacak cihazın ethernet çıkışını başka bir ap ye bağlayıp tekrar
    kablosuz yayın yapacak.

şu link i incelehttp://www.wifi-turk.com/forum/topic/6948-tp-link-tl-wr740n-router-ile-dd-wrt-kullanarak-repeating-yapmak-kablosuz-alip-hem-kablolu-hemde-kablosuz-yeniden-vermek/

kolay gelsin.

Çok teşekkürler denemek istiyorum ancak 7200ND yi desteklemiyor herhalde, bulamadım desteklediğine dair bir yazı acaba siz biliyor musunuz bu modeli destekleyip desteklemediklerini?

• bende bu şekilde ayarlayınca eduroamdan girdim..tabiki utkan abim sayesinde:))

Basic-Settings:
    Mode: Client
    Network Mode: Mixed
    Channel Width: 20MHz (Full)
    SSID: eduroam

Wireless-Security
    Security-Mode: 802.1x
    XSuplicant-Type: TTLS
    User: your account@youruniversity.de
    Password: sizin şifreniz
    Phase2: auth=PAP
  • quote:

Orijinalden alıntı: rhazmia

quote:

dd-wrt cihazın kendi yazılımı yerine daha gelişmiş bir yazılım yüklemek diye biliriz kabaca.

kablosuz yayın yapacak.

kolay gelsin.

Çok teşekkürler denemek istiyorum ancak 7200ND yi desteklemiyor herhalde, bulamadım desteklediğine dair bir yazı acaba siz biliyor musunuz bu modeli destekleyip desteklemediklerini?

dd-wrt sadece uyumlu router , modem yada access pointlerde çalışır.
    Usb adaptörler için herhangi bir sürümü yok zaten yapı gereği olmaz.
    Bu arada yazmış ama yinede ekliyeyim teknologs dd-wrt kurulmuş 741nd ile eduroam a bağlandı hem kablo çıkışlarından aynı zamanda tekrar kablosuz olarak dağıttı.
    25 mbit down 25 mbit de upload gördü hızda.

• quote:

bende bu şekilde ayarlayınca eduroamdan girdim..tabiki utkan abim sayesinde:))

Basic-Settings:

Wireless-Security

guzel oldu guzel.
    Hızlarda iştah kabartıcı.
    Ah o uploadları bir göremedik buralarda.

• quote:

quote:

bende bu şekilde ayarlayınca eduroamdan girdim..tabiki utkan abim sayesinde:))

Basic-Settings:

Wireless-Security

guzel oldu guzel.
    Hızlarda iştah kabartıcı.
    Ah o uploadları bir göremedik buralarda.

gerçekten özellikle upload çok güzel...oyunlarda felan da süper olur:))

• bende şimdi gidip okul yönetimine hemen şikayet ediyorum sizi ohh ne alaa memleket beleş internet

şaka be şaka

valla bizim burda da olsa düşünmeden bağlanırdım ama nerde !!!

• quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

bende şimdi gidip okul yönetimine hemen şikayet ediyorum sizi ohh ne alaa memleket beleş internet

şaka be şaka

valla bizim burda da olsa düşünmeden bağlanırdım ama nerde !!!

imzayı kaldırmam gerekli hahhaha

• şimdilik idarelik bağladığım ap den eduroam bağlantısı hızı... -73 dbm le çekıyo..
     Eduroam'a Modemle Bağlanma (Bedava İnternet)
  • EVET yeni hızım arkadaşlar.. -62 ile çekiyor..

Eduroam'a Modemle Bağlanma (Bedava İnternet)
  • cihazın resmen limitleri :)
    ah bide grid olsaydı -50 lere indirseydin 25 / 25 dayardı resmen :)
    şaka maka 45 liralık cihaz harbiden iş yapıyor kaç gündürde stabil çalışıyor.
    sen bi an evel al 842nd yi 2 paneli bağla 40 mhz mimo ile dayan.
    150 / 150 alsan wifide artık karşıda çıkış kaçsa sonuna kadar sömürürsün.

bu arada eduroam a nasıl kablosuz bağlanılır hem kablolu hem kablosuz yeniden dağıtılır diye bir
    konu açalım wifi-turk e. koyalım ayarların caps lerini.
    bu konuyu arayanlar bulsun ve faydalansın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkanizmit -- 24 Aralık 2012; 3:15:03 >
  • quote:

cihazın resmen limitleri :)
    ah bide grid olsaydı -50 lere indirseydin 25 / 25 dayardı resmen :)
    şaka maka 45 liralık cihaz harbiden iş yapıyor kaç gündürde stabil çalışıyor.
    sen bi an evel al 842nd yi 2 paneli bağla 40 mhz mimo ile dayan.
    150 / 150 alsan wifide artık karşıda çıkış kaçsa sonuna kadar sömürürsün.

bu arada eduroam a nasıl kablosuz bağlanılır hem kablolu hem kablosuz yeniden dağıtılır diye bir
    konu açalım wifi-turk e. koyalım ayarların caps lerini.
    bu konuyu arayanlar bulsun ve faydalansın.

Öncelikle Utkan Abim Sayende Oldu Bu kadar şey....ÇOk teşekkürler...Sağol Varol:)

842 ve 2 de paneli koydummu değme keyfime..bu hafta halletmeye çalışacağım bakalım...Sonuçları Yine burda paylaşacağım...
    Yeni Konu Açma fikride mantıklı abi..yapalım bencede..

• estafurullah.

ben bişey yapmadım. telefonda anlatılanları dinleme ile bu işler olsa herkez yapardır.
    çatıya çıkan sensin, kurulumu yapan sensin, laptobu bile düşüren sensin çatıdan

ben bir iki püf noktası söyledim gerisi senin eserin.
    bekliyoruz bakalım 842nd sonuçlarını.
  • biraz ara verelim 2 cihazıda brick ettik....))
  • iyi günler. dediklerinizi okudum ama tam kavrayamadım diyelm benmde evm okulun hemen yanında. bnde şuanda airties 5452 cihazı var. ben bu cihaza dd-wrt yükleyeblrmyim. yani bu cihazla okulun internetini evimin içinde dağıtablrmiyim. şimdiden teşkkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: etym656

iyi günler. dediklerinizi okudum ama tam kavrayamadım diyelm benmde evm okulun hemen yanında. bnde şuanda airties 5452 cihazı var. ben bu cihaza dd-wrt yükleyeblrmyim. yani bu cihazla okulun internetini evimin içinde dağıtablrmiyim. şimdiden teşkkürler

hayır airties desteklemiyor en uygun fiyatlı olarak tplink 740n alabilirsiniz 38 tldir...buna kurarak eve dağıtabilirsiniz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: etym656

iyi günler. dediklerinizi okudum ama tam kavrayamadım diyelm benmde evm okulun hemen yanında. bnde şuanda airties 5452 cihazı var. ben bu cihaza dd-wrt yükleyeblrmyim. yani bu cihazla okulun internetini evimin içinde dağıtablrmiyim. şimdiden teşkkürler

hayır airties desteklemiyor en uygun fiyatlı olarak tplink 740n alabilirsiniz 38 tldir...buna kurarak eve dağıtabilirsiniz

bu söylediğiniz cihaz hem okulun internetini çekip, hemde evin içinde kablosuz olarak dağıtım mı yapıyor?

• evet hem okulun yani eduroamin netini cekip alip kablolu yada kablosuz olarak evin icine aktariyor...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.