Şimdi Ara

EEE Ubuntu mu Linpus mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi gunler bu soruyu Asus 1000h kullandığım için Onlarada Sordum Kararsız kaldık buraya Sorayim dedim ana Konu Burası...
    Simdi Linux baya bol cesitli yazılım bu nedenle nerdeyse 250e yakin var herhal (Kendi fikrim.)

Beni ilgilendiren Benim EEE 1000H icin Acaba EEE Ubuntu mu yoksa Linpus Lite mi Kursam....
    Sorun Surda Bu Asuslarda Olan Ethernet ve Wifi Sorunu Oluyormus.Ben yama Eklenti sürücü ile uğraşmak istemiyorum.Sorun cikmasin.
    160gb harddisk ile 1gb Ram intel Atom 1.6ghz işlemcili leptopum var.Ethernet-wifi-Bulutut-Kartokuyucu mevcut.
    Kullanim amacim Nete wifi ile girmek arada bi internet kafelerden ethernet ile nete yada ağa bağlanmak için kullanıyorum.
    Ama bazı Froumlarda ilginc seylerden Sikayetci Olmuslar...
    1)ısınma
    2)Batarya nın erken bitmesi
    3)ethernet wifi bulutut sorunu
    4)Acilma suresi 1dakika veya daha uzunmus....
    ne yapsam bilmiyorum.
    Usb de kurulu 8.4.1 EEE Ubuntu var kurmaktan korkuyorum wifi nin iyi cekmedigi normalden 5te2cektigi filan......
    veya Linpus Lite mi kursam bu Asus 700-900serisinde Acer ve Msi de filan kurulu Gelen Linux ama ondada avi filmler calismiyormus diye okudum???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayMerakli -- 5 Ocak 2009; 18:46:24 >

• Sorun çıkmayacak diye birşey yok. Sorun çıkacak ve çözmeye çalışacaksın ya da hiç bulaşmayacaksın. Daha yeni kuracaksın. Bilmediğin bir sistem ve sorun çıkmasın diyorsun. Artık böyle konulardan buradaki herkes bıktı. Biz bu sistemi hiç sorun yaşamadan kurmuş ya da öğrenmiş kişiler değiliz. Öyle olsa bildiklerimizi de öğrenemezdik. Forumda linux kullanmakta olduğu halde sorun yaşayıp soran arkadaşlarımız varken senin yeni başlayacağın en azından ilk defa kuracağın birşeyde sorun yaşamamayı beklemen doğru değil.
    Kaldı ki merak ettiğin konulardan birinde de sorun çıkması muhtemel. Ben hiç bir sistemle kablosuz ağ kurmadığımdan bilemiyorum ama büyük ihtimalle ubuntu kurduğunda sorun çıkmayacak ya da çıksa bile çözümü zor olmayacaktır. Ve eğer sorun çıkarsa bu sadece kablusuz ağında olacaktır. Avi filmleri izleyemiyordu isen tek yapman gereken kodek kurmak ya da başka bir media player yüklemekti. Şu anda benim bildiğim karşılaştığım bir linuxta çalışmayan video formatı yok. 64 biti ilk kurduğumda mp4lerde ses gelmiyor ve wavları okumuyordu ama şimdi hepsi çalışıyor.
    Eğer laptopta yazılım tarafından yönetilen bir soğutucu varsa bilmiyorum böyle bir şey olur mu laptopum olmadı hiç, çok ısınabilir. Ama biraz saçma geliyor. Linux sistemi çok yormayan bir os. Sanmıyorum bahsettiklerinin işletim sistemine bağlı olduğunu.

• quote:

Orjinalden alıntı: BayMerakli

Beni ilgilendiren Benim EEE 1000H icin Acaba EEE Ubuntu mu yoksa Linpus Lite mi Kursam....
    Sorun Surda Bu Asuslarda Olan Ethernet ve Wifi Sorunu Oluyormus.Ben yama Eklenti sürücü ile uğraşmak istemiyorum.Sorun cikmasin.

DAHA DUN TANIDIK BIR ARKADAS EEE PC YE EEE UBUNTU KURDU, ÜZERİNDEKİ XP YE NİSPETEN COK HIZLI OLDUGUNU BELİRTTİ ANCAK BAHSETTİGİN UZERE ETHERNET KARTINI TANITAMAMIS, ÇÖZÜM ARIYORDU.

160gb harddisk ile 1gb Ram intel Atom 1.6ghz işlemcili leptopum var.Ethernet-wifi-Bulutut-Kartokuyucu mevcut.
    Kullanim amacim Nete wifi ile girmek arada bi internet kafelerden ethernet ile nete yada ağa bağlanmak için kullanıyorum.

NORMAL SÜRÜM VE LAPTOP KULLANIM DENEMELERİMDE UBUNTU KABLOSUZ BAĞLANTIYI ÇOK RAHAT YAPIYOR.

Ama bazı Froumlarda ilginc seylerden Sikayetci Olmuslar...
    1)ısınma > INTELLER ARTIK LINUX DA BIR STANDART GIBI AMD YE NAZARAN DAHA AZ ISINIYORLAR. KISTASIM ESKİDEN KURULUM YAPTIĞIM HP MODEL AMD İŞLEMCİLİ DİZÜSTÜNDE FAN HİÇ DURMAZ DELİ GİBİ DÖNERDİ VE PİL SÜRESİ ÇOK KISA GİDERDİ. İNTEL İŞLEMCİLİ HP DE OLDUKCA SESSİZ VE SERİN.
    2)Batarya nın erken bitmesi > YUKARIDA DEDİGİM GİBİ
    3)ethernet wifi bulutut sorunu > YUKARIDA DEDİGİM GİBİ. MAVİDİŞ İSE DİREK TANIYOR GEREKLİ AYARLARLA RAHATÇA KULLANABİLİRSİN.
    4)Acilma suresi 1dakika veya daha uzunmus.... > NEYLE KIYASLIYORSUNUZ? DİĞER OS KAÇ SANİYEYMİŞ?
    ne yapsam bilmiyorum.
    Usb de kurulu 8.4.1 EEE Ubuntu var kurmaktan korkuyorum wifi nin iyi cekmedigi normalden 5te2cektigi filan...... > INTEL HP YE KURDUGUM UBUNTUDA ALT KATTAKİ OFİSİN WİFİ İLE DENEME YÜZDE SEKSEN GÜÇ SİNAYLİ VE İNTERNET PAKETİNİN HAKKI OLAN MAKS. KB DOWNLOAD SORUNSUZ!
    veya Linpus Lite mi kursam bu Asus 700-900serisinde Acer ve Msi de filan kurulu Gelen Linux ama ondada avi filmler calismiyormus diye okudum???
    LİNPUS U DA DENE TABİKİ AVİ ÇALIŞMAMA GİBİ BİR ŞEY OLAMAZ, MUTLAKA KOLAY BİR ÇÖZÜMÜ VARDIR SEN ÖNEMLİ OLAN DONANIMLARINI DÜZGÜN ÇALIŞTIRAN EN HIZLI VERİMLİ DAĞITIMI BUL.

• daha once sordugunda cevap vermistin ama yine yazayim...

eeebuntu ve ubuntueee sorunsuz sekilde calisiyor. bunlar eee pc icin ozellestirilmis surumler. eeeuser forumlarindaki adam isimli kullanicinin hazirladigi custom kernel ve ozel acpi scriptleri var.

pardus sorunsuz calisiyor, wifi dahil her sey calisiyor.

standart ubuntuya madwifi yuklemek gerekiyor. bunun icin kablo ile baglayip synapticten en son kerneli yuklemelisin . ya da su sekilde;

sudo aptitude update

sudo aptitude install linux-headers-$ (uname-r) build-essential

sonra da hardware driversdaki atheros surucusnu devre disi birakmalisin.

terminali acip

wgethttp://snapshots.madwifi-project.org/madwifi-hal-0.10.5.6/madwifi-hal-0.10.5.6-r3879-20081204.tar.gz

tar xfz madwifi-hal-0.10.5.6-r3879-20081204.tar.gz

cd madwifi-hal-0.10.5.6-r3879-20081204

sudo make

sudo make install

sudo modprobe ath_pci

sudo modprobe wlan_scan_sta

bu islemleri yaparsan restarttan sonra wifi calisiyor. bir de eeeuser forumalarindan acpi scriptlerini deb olarak indirince baska yapacak bir sey kalmiyor. ayrica ndiswrapper ile de kullanilabilir.

pardus, linpus, xandros codeclerle birlikte gerekiyor. ubuntu icin;
    sudo aptitude install ubuntu-restricted-extras
    yazarak yuklemelisin.

yalniz soylemeliyim ki wireless gucu xandros ve windowsdaki gibi degil.hatta bazen modemin yaninda bile baglanamiyor. windowsdaki gibi ekrani ultra parlakliga cikartamiyorsun vs...

ek: ultra parlak ekran icin

sudo setpci -s 00:02.1 f4.b=ff

bir de soylemeyi unuttum, illa her eee pc de atheros olacak degil bazilarinda broadcom var onun suruculeri boyle problemli degildir sanirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 8 Ocak 2009; 0:03:26 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.