Şimdi Ara

EFS SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Xp yuklu bir client ım var, external bir hdd deki (usb / sata ) klasorlerimi encrtyp data diyerek efs ledim (klasorler yesil oldu )
    sonra bu makineye format attım ben, ve external hdd deki bilgileri simdi goremiyorum ?
    Kafamdan bir kac yol urettim ama o kadar ugrasacak vaktim de yok.
    Boyle bir durumla hic karsilasan varmı, alternatif cozumler lazım bana bir kac sıklı.
    Bilgisi olan varsa paylasırsa cok sevindirik olurum yılbası hediyesi gibi gelir bana :)

Tesekkurler iyi seneler simdiden...

• Kardeş bu işlemi yapmadan önce PCinde giriş şifresi kullanıyormuydun yani windows açılırken kullanıcı adın ve şifreni soruyormuydu ?
  • Belgelerini (klasorlerini) encrypt ettikten ve pc ne format atmadan önce sertifikalarının yedegini alman gerekiyor diye biliyorum.Aksi takdirde şifreledigin dosyalar baska bir windowsta acılmıyor diye biliyorum.Yine de bir çözüm yolu bulursan ki umarım bulursun bizleri de bilgilendirirsen seviniriz.. Kolay gelsin.
  • firat1337 arkadaşıma katılıyorum
  • yok kullanıcı hesabı sadece 1 tane varmis ve sifresi de yokmus.
    benim aklıma bir yol geldi mesela, cok saglam bir kurtarma programıyla, (saglam derken bilgileri kurtarılmyacak hale getirmeyecek )
    bilgeleri geri getirmeye calısabilirim.
    bu sayede sertifikayı geri getirebilirsem sorunu cozebilirim.yada ne bileyim, efs i geri cevirmek icin bir dosya gereklidir belki windows un altında falan sadece o dosyayı bile kurtarsam yeter belki.

domain ortaminda efs yapmak icin sertifika istiyor, bir domainde degilsen, yani kullanıcı üstünde bir policy yoksa aktif, ve o kullanıcı hesabı da makine ustunde lokal adminse, ki oyle, yapması gereken tek sey su, dosyaya sag klik yapıyor, genel sekmesinden gelismis dugmesine basıyor en altta dosyaları korumakm icin sifrele diyor, (encrypt contents to secure data) sonra uygula diyorsun, sana soruyor alt klasorlere uygualyayımmı diye.
    olay bu kadar, bu bilgisayar bir ev bilgisayarı, dolayısıyla polciy falan yok, hesapta admin, bu yuzden sertifika sormuyor, bende yanlıs hatırlamıyosam efs sertifikasız calısmıyor aslında, belkide direk default olarak bir sertifika vardır efs icin onu goruyodur direk onu kullanıyodur sormuyodur.
    valla bilgiler cok kıymetli nasıl yapcam bilmiyorum zaman giderek daralıyor ::(((

• Bir kac yol var suan kafamdan urettigim ve sagdan soldan duydugum, gelismeleri yazıcam sorunla karsılasan cok ama cozum bulamamıslar pek.
    ama cozulemeyecek bise degil kesinlikle, illaki sorununun halledende olmustur, sadece paylasmaya usenmisler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erisdogan -- 30 Aralık 2008; 22:09:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.